Mobilier tapițat tapițat

Majoritatea canapelelor și fotoliilor au o tapițerie fixă care se potrivește perfect în jurul piesei de mobilier. Dar ele sunt disponibile și cu huse detașabile sau fără căptușeală. Ce este mai bine?

Ce tapițerie să alegeți? Personal, sunt în favoarea materialelor naturale. Lenjeria, bumbacul și iuta sunt ușor de curățat și nu se infectează cu ciuperci. Țesăturile naturale îmbătrânesc frumos. În plus, țesătura de in este relativ ieftină, iar schimbările de tapițerie, chiar și o dată pe an, nu sunt prea împovărătoare. Pot exista mai multe seturi de capace pentru un set. Iarna, vara, festiv. Dacă organizați o petrecere tematică, țesăturile, panglicile și cravatele luminoase, originale și ieftine vă vor transforma casa dincolo de recunoaștere.

Ce fel de tapițerie pentru a alege?? Eu personal sunt un fan al materialelor naturale. Lenjerie, bumbac, iută – ușor de curățat, ciuperca nu crește în ele. Țesăturile naturale îmbătrânesc frumos. În plus, țesăturile din in sunt relativ ieftine, iar schimbarea tapițeriei, chiar și o dată pe an, nu este prea împovărătoare. Pot exista mai multe seturi de huse pentru o canapea și o unitate tapițată. Iarna, vara, festiv. Dacă organizați o petrecere tematică, o țesătură strălucitoare, originală, ieftină, panglici și cravate vă va transforma casa dincolo de recunoaștere.

Ascundeți

Tapițerie fixă

Pentru vârste! Tapițeria pentru canapele și fotolii este de obicei alcătuită din. Spătarul, șezutul, cotierele și, uneori, cadrul modelului sunt acoperite separat unul de celălalt. Și aceasta este principala diferență între acoperirea ( sau cum se numește, tapițerie detașabilă ).

Citește mai mult  20 trunchiuri și budoare

Numai profesioniștii pot îndepărta tapițeria de pe un fotoliu sau o canapea. Îl puteți retapița, dar trebuie să o duceți la un atelier de mobilă. Modelele economice sunt uneori "retapițate" acasă. În acest caz, specialiștii vor veni la dvs. de două ori: pentru a măsura și pentru a întinde piesa. Pentru coaserea tapițeriei canapelelor și fotoliilor este necesar un echipament special care să permită coaserea detaliilor voluminoase.

Canapea cu tapițerie fixă, precum și alte mobilier tapițat, necesită o manipulare atentă: pentru a elimina petele sau praful din ea, va trebui să invitați serviciul de curățare uscată la domiciliu. Canapele cu tapițerie din piele sunt bune în acest sens Acest material necesită puțină întreținere și nu absoarbe praful. În plus, materialul textil se va șterge și se va murdări în timp, în timp ce pielea.. îmbătrânește nobil – zgârieturile și zgârieturile arată bine pe tapițerie.

O canapea fixă ( nu detașabilă ) are nevoie de o manipulare și îngrijire atentă.

Acoperire tehnică Uneori, capacele de mobilier îndeplinesc sarcini tehnice, cum ar fi protejarea mobilierului tapițat scump de praf în timpul unei absențe lungi a proprietarilor. În acest caz, învelișul este confecționat dintr-o țesătură simplă și groasă ( de obicei, bumbac alb ).

În imagine: model art.A160010S FODERA PER POLTRONA / DIVANO din fabrica Morelato.

Husele pentru mobilier tapițat

Schimbare în funcție de starea de spirit! Unele modele de canapele și fotolii nu sunt tapițate, și cu un capac detașabil. Devine o "haină" Nu pentru piesele individuale de mobilier, ci pentru întreaga piesă de mobilier. Husele au fermoare practice; rareori sunt confecționate cu benzi Velcro. La ce este bun?

  • Capacul vă permite să actualizați aspectul mobilierului. Acoperirea poate fi schimbată din când în când: în funcție de starea de spirit, de anotimpuri ( iarnă-vară ) etc.. Și dacă cel vechi devine plictisitor.. Aruncați-l și cumpărați unul nou. Puteți găsi în gama producătorului de canapele o husă de canapele de dimensiunea potrivită sau puteți să o comandați după propriile specificații În atelier sau de unul singur.
Citește mai mult  Masă de noptieră recondiționată și accesorii de decupare

Avantajul mobilierului cu tapițerie detașabilă este posibilitatea de renovare a interiorului fără cheltuieli radicale.

  • Înlocuire economică. Veți cheltui mult mai puțin pentru a cumpăra o husă de schimb decât pentru a cumpăra o canapea sau un fotoliu nou. În plus, puteți alege orice țesătură doriți – chiar și cele mai ieftine.
  • Practic și igienic. Capacul poate fi îndepărtat și dus la curățătorie.. Sau pur și simplu le puteți spăla acasă în mașină. Și asta pentru că e făcută din material textil Dar mobilierul tapițat vine rareori cu acoperire din piele.

Mobilier tapițat

De dragul designului. Canapele și fotoliile pot fi tapițate sau nu! Acestea sunt câteva dintre modele dar numai cu spumă poliuretanică ( spumă turnată ). În timpul procesului de fabricație i se adaugă pigmenți colorați, iar rezultatul este un bloc albastru sau roz care nu trebuie ascuns sub o țesătură frumoasă.

Exemple de canapele pentru casă și grădină care nu sunt tapițate sau nu au nici o acoperire. Și nu au nevoie de ele.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: