Un sistem flexibil: cum să alegeți canapele modulare pentru camera dvs. de zi

Popularitatea canapelelor modulare se datorează funcționalității, originalității și practicii lor este foarte mare, iar gama de modele de pe piață este largă. Aflați cum să alegeți canapeaua potrivită pentru dvs., examinând principalele tipuri de sisteme modulare, avantajele și dezavantajele lor și stilurile de interior în care va arăta cel mai bine.

Conținutul materialului
Citește mai mult  22 canapele Chesterfield

În fotografie: Ekaterina Markelova și Andrei Lobin, designerii biroului

Avantajele sistemelor modulare

Multifuncționalitate. Spre deosebire de o canapea obișnuită, sistemul modular include o gamă de elemente: canapele, poufuri, canapele, elemente de colț sau rotunjire, noptiere și rafturi. Acesta poate fi echipat opțional cu spațiu de depozitare suplimentar sau cu un loc de dormit în cazul în care sosesc oaspeți.

În imagine: Kelp ( canapea modulară )de Cor.

Design mobil. Chiar și în cazul modelelor secționale, posibilitățile de transformare, în comparație cu o canapea obișnuită, sunt incomparabil mai mari. Interiorul cu sistemul secțional nu va fi niciodată static, geometria spațiului va fi întotdeauna plină de dinamică, iar modelul de transformare oferă o mulțime de posibilități de transformare.

Dimensiune. Dimensiunile pot fi adaptate cu ușurință la dimensiunea camerei și la aspectul acesteia. Puteți bate spațiul liber cu geometria originală a sistemului sau, dimpotrivă, puteți instala un sistem modular, ținând cont de toate proeminențele și nișele. În interioarele care combină mai multe spații, sistemul modular va contribui la zonarea. De asemenea, ușor de transportat.


Citește și:

  • Canapele modulare
  • Ce este mobilierul modular?
  • Mobilier de dormit alternativ: 7 opțiuni

Dezavantajele canapelelor modulare

Dimensiuni. În ciuda faptului că, atunci când comandați o canapea modulară, puteți lua în considerare dimensiunea unei anumite camere, dar pentru a pune în aplicare ideea sistemului în sine, cu geometria sa complexă și un întreg set de componente, aveți nevoie de o cameră spațioasă.

Preț. Pentru că implică atât de multe elemente, o gamă largă de materiale și personalizare și pentru că toate componentele trebuie să fie puternice și durabile pentru a fi modificate, o astfel de canapea nu este ieftină.

Deși pe piață există modele destul de ieftine, nu trebuie să vă zgârciți la această piesă de mobilier, mai ales că va deveni curând plictisitoare.

  • Canapea și fotoliu OPIUM PLUS de la Smania.
  • Canapea Fergana de Moroso.
  • Moroso Canapea de așteptare.
  • Canapea Cappellini Oblong.
  • Canapea Tolomeo de la Bonaldo.

Limitare stilistică. O unitate modulară este ușor de montat în diferite amenajări de camere, dar adaptarea în ceea ce privește stilul poate fi o problemă. Datorită designului său schematic și restrâns, această canapea nu s-ar potrivi în majoritatea decorurilor de țară, nu s-ar potrivi într-o sufragerie clasică și ar fi incomparabilă cu majoritatea stilurilor vintage și retro. Excepțiile în acest context ar fi stilul retro din anii '70, stilul pop art și clasicii americani moderni, dar în acest caz, este important să alegeți cu mare atenție tapițeria și accesoriile.

Stiluri potrivite pentru canapeaua modulară

Perfect pentru spațiile mari, fără pereți despărțitori în pod. Este posibilă zonarea mansardei cu un sistem modular sau împărțirea acesteia în grupuri tematice. În cazul în care camera este o cameră de mansardă, ar trebui să acorde o atenție deosebită la forma sistemului, plasându-l într-o spirală, ondulând sau dând o altă formă neobișnuită, care va servi ca un accent luminos atunci când te uiți în jos.

În imagine: Canapea Super roy esecuz spec de la Il Loft.

Cu siguranță, canapeaua modulară arată cel mai bine în stiluri contemporane. Se potrivesc în orice tendință hi-tech. Într-un interior minimalist, canapeaua modulară poate deveni punctul focal al camerei datorită liniilor sale clare, geometriei calibrate și opțiunii de a crea un sistem de mezanin. O canapea modulară s-ar potrivi bine cu stilul scandinav dacă ați alege o acoperire aspră, texturată. Într-un interior scandinav, în funcție de restul schemei de culori și cu accesoriile potrivite cu tematică naturală, tapițeria poate fi în diferite nuanțe de gri, verde sau maro, iar rafturile și mesele, dacă sistemul include unele, din lemn deschis cu textură. Puteți introduce un sistem modular într-un interior cu caracteristici avangardiste, alegând o alternanță de secțiuni contrastante sau piele lăcuită și perne luminoase. O astfel de cameră de zi este în mod inevitabil completată de picturi și accesorii pitorești cu aroma și tema corespunzătoare.

Canapele modulare sunt potrivite pentru cei cărora nu le place monotonia în interior, pentru persoanele creative și exigente în ceea ce privește confortul. Sistemul modular vă va ajuta să vă transformați cu ușurință spațiul din camera de zi și va fi creat ținând cont de nevoile dvs. individuale și de particularitățile unei anumite încăperi.

Alegeți canapele modulare

( love me ) Tender canapea modulară din colecția ( love me ) Tender de la Moroso Canapea modulară Maison din colecția Maison de la Alberta Salotti Canapea Albert de Meta

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: