Cadre de bucătărie: materiale și modele

Atunci când cumpărați o bucătărie, este puțin probabil să vă gândiți la cadru. Acordați atenție doar culorii sale. Și pe bună dreptate, pentru că aveți de ales: simplu sau din lemn, prefabricate sau lipite.

Iată cum arată o bucătărie în care fronturile nu au fost încă agățate. Aveți în vedere cadrul: pereții, plăcile de podea și capacele modulelor de bucătărie. În interior, există suporturi pentru rafturi și șine pentru sertare.

Rame pentru bucătărie: materiale

Accesibilă și fiabilă. Cadrele de bucătărie sunt în mare parte invizibile, astfel încât nu sunt folosite materiale scumpe în construcția lor. Plăcile aglomerate laminate sunt cele mai potrivite pentru acest scop ( culoare- pentru o alegere ). Grosimea panourilor este de obicei de 16-24 mm, cu o medie de 18 mm. Are sens să o faceți mai groasă doar dacă (mai mult de 150 cm &#41 rafturi lungi fără suport suplimentar în mijloc sau dacă designul justifică grosimea. În alte cazuri, doar adaugă greutate la structură.

La exterior și în interiorul unui modul de bucătărie, un cadru de bucătărie poate arăta diferit. Cea mai ieftină opțiune este placarea cu folie albă sau melamină. Și va trebui să plătiți în plus pentru a asorta culoarea fronturilor cu cea a rafturilor și a pereților din interior.

Tehnologia avansează – plăcile aglomerate sunt mai dure și mai rezistente la umiditate ca niciodată. În plus, este întotdeauna ascunsă la vedere și influențele externe sub panouri. Chiar și marginile sunt tăiate cu grijă.

Scump și natural. Mobilier de bucătărie realizat complet din lemn masiv este foarte scump. ( Și, în interesul eficienței costurilor, au început să facă ramele din plăci aglomerate ieftine. ) Dar fiți pregătiți ca o bucătărie cu ramele din lemn masiv să coste între un an și jumătate și de două ori mai mult decât cea din plăci aglomerate. Și "frumos" Ramele din lemn masiv nu adaugă rezistență sau durabilitate mobilierului dumneavoastră.

Citește mai mult  Scaune de bar și scaune de bar: design

Este greu să numești doar o singură fabrică care produce în masă bucătării cu rame din lemn masiv. În general, acest tip de mobilier exclusivist poate fi realizat numai la comandă.

Rame pentru bucătărie: design

Cadre prefabricate. Astfel de structuri sunt mai ieftine și sunt considerate a fi mai puțin fiabile decât cele din lemn lamelar. Acestea sunt furnizate în părți și componente individuale. Asamblarea se face la fața locului: fie de către clientul final ( ceea ce nu este de dorit ) fie de către un montator profesionist de bucătării. În acest caz, nu puteți garanta 100% acuratețea asamblării și calitatea produsului finit. Și totuși, un număr enorm de dulapuri de bucătărie asamblate în acest fel durează cu fidelitate de ani de zile. Iar dacă se sparge, poate fi reparat de dumneavoastră. O bucătărie prefabricată poate fi demontată cu ușurință pentru a înlocui o bucătărie deteriorată, dacă este necesar panou sau suport.

Marea majoritate a bucătăriilor sunt fabricate cu cadre prefabricate. Mobilierul se livrează în pachete plate: unele conțin pereții și elementele de bază, altele fronturile, altele elementele de fixare.

Cadru lipit. Mobilier construit pentru a dura pentru totdeauna. Dulapurile sunt lipite în fabrică. Aceștia folosesc adezivi și echipamente speciale. Ca urmare, calitatea fixării pieselor este excelentă. O bucătărie lipită va veni la dumneavoastră ca o unitate prefabricată. Trebuie doar să înșurubați picioarele ( sau să asamblați ) plinta și blatul de lucru. Mobilierul laminat are un dezavantaj Va trebui să apelați la un specialist pentru a-l repara.

Cadru = corp. Cadrele de bucătărie și unitățile de bucătărie sunt unul și același lucru. În ambele cazuri, este vorba de pereții, baza și capacul dulapurilor.

Unele companii produc bucătării asamblate prin lipire, precum și bucătării prefabricate. Și, uneori, oferă același model cu un cadru diferit. Alți producători produc două tipuri de bucătării sub mărci diferite, oferindu-le cumpărătorilor lor posibilitatea de a alege.

Citește mai mult  Blatul de bucătărie mozaic cu propriile mâini
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: