Cum să alegeți materialul potrivit pentru blatul de bucătărie

Prețul este cu siguranță un factor important. Dar, atunci când alegeți, este important să luați în considerare proprietățile materialului și orice posibile dificultăți care pot apărea în timpul instalării. Putem compara în mod clar materialele pentru blaturi de lucru examinând următoarele criterii cheie.

Criterii de selecție

Comparație. Pentru o prezentare generală a ceea ce este un blat de lucru și a proprietăților de bază ale diferitelor materiale, citiți articolul de pe portalul nostru: "Materiale pentru blaturi de bucătărie". Tabelul de mai jos permite o comparație clară a materialelor pe baza criteriilor enumerate.

Aspirând la idealul.. Este important să înțelegem că fiecare material are propriile avantaje și dezavantaje. Blaturile de bucătărie din lemn, pe de altă parte, sunt cele mai ecologice, dar, pe de altă parte, sunt un material foarte pretențios, care are o rezistență scăzută la tot felul de influențe și necesită o întreținere constantă.

În fotografie: lemn de nuc asiatic Foresta de Ligron.

Proprietăți materiale. Deoarece blatul de lucru este în primul rând o suprafață de lucru, asigurați-vă că va fi suficient de rezistent la posibile deteriorări.

Caracteristici speciale de instalare. Una dintre provocările pe care le puteți întâmpina cu un blat de bucătărie în timp ce sunteți încă în procesul de realizare sau de instalare a acestuia. De exemplu, unele ( metal, plăci aglomerate ) nu permit blaturi de lucru cu formă liberă; lemnul este cel mai potrivit pentru acest scop.

Citește mai mult  Bucătării germane: argumente pro și contra.

Finisare. Iată instrucțiunile speciale de îngrijire pentru fiecare material.

Preț. De fapt, această întrebare este de fapt prima în importanță. De exemplu, metalele compozite și lemnul scump fac parte din clasa premium. Pentru o renovare de clasă economică, alegeți plăcile ceramice sau blaturile de bucătărie din plastic în locul celor din MDF sau PAL. Aflați cum diferă blaturile ieftine de cele mai scumpe în acest articol: "Blaturi de lucru pentru 5k". Și pentru 50 de mii. care este diferența?».

Material Proprietăți materiale Caracteristici speciale de montare Finisare Preț pe metru pătrat

Placi ceramice

Placi de gresie stil oriental de Doremail. Rezistent la temperaturi ridicate și la influențe chimice. Poate să se crape și să se ciobească din cauza influențelor mecanice. Ușor de curățat. Necesită o rezistență specială pe marginile blatului de lucru. Panourile din MDF permit realizarea de blaturi de lucru în multe forme diferite. Rosturile dintre plăci trebuie tratate cu chit hidrofugat. De la 500 de Leu

Plăci aglomerate laminate și MDF

Panouri laminate Plus Golden Autumn de Ligron. Rezistent la lumina soarelui, la fluctuațiile de temperatură și umiditate, precum și la atacuri chimice.

ușor de curățat, dar și ușor de zgâriat, deci nu poate fi tăiat cu un cuțit.

Puteți tăia și dimensiona singur plita, fără ajutorul unui specialist. Marginile nefinisate trebuie să fie protejate de un profil metalic sau acrilic.

Locul fantei chiuvetei este tratat cu silicon

De la 1 K. Frecați

Lemn natural

Foresta Lemn Sipo din Africa de Vest din Ligron.

Cald și plăcut, dar combustibil. Nu rezistă la influențe mecanice. Durabilitatea depinde de calitatea lemnului.

Lemnul stratificat este mai puțin susceptibil să se deformeze și, prin urmare, este preferat.

Maleabilitatea lemnului permite ca blaturile de lucru să fie realizate în aproape toate formele. Impregnarea și acoperirea specială măresc durata de viață a blatului, dar se pot întuneca mai repede. Pentru a renova blatul de lucru, acesta trebuie să fie frecat cu o hârtie abrazivă și lăcuit din nou.

De la 3 mii. Leu

Metal

Bucătăria Focus de Scavolini.

Rece. Rezistent la temperaturi ridicate, atac chimic, umiditate.

Igienic, ușor de curățat.

Blaturi de lucru dificil de modelat. Necesită un cadru robust din lemn sau metal. Nu este necesar un tratament special. De la 3k. Leu

Piatră naturală

Bucătărie Credenza de Toncelli. Rece, durabil, capabil să reziste la temperaturi ridicate și ușor de reparat în caz de deteriorare.

Greutate mare, prin urmare necesită un dulap solid.

Tăierea și montarea pot fi efectuate numai cu unelte speciale, lucrarea ar trebui să fie încredințată profesioniștilor.

Tratați cu un agent de protecție, astfel încât piatra să nu absoarbă grăsimea și coloranții. De la 4K €. Leu

Materiale compozite

505- blat de lucru Cacao 04 de Granicoat. Material cald.
Rezistent la influențe chimice și mecanice. Se recuperează bine dacă este deteriorat. Nu rezistă la temperaturi ridicate.
Blatul de lucru poate fi dat orice formă. Elementele pot fi conectate astfel încât să nu fie vizibile cusăturile. Marginile pot fi rotunjite. Instalarea necesită un expert. De la 10 thsd. Frecați
Citește mai mult  Sfaturi pentru selectarea blatului și a chiuvetei
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: