tehnologie sablată

În zilele noastre, sablarea se face cu gheață, sticlă și oțel. Care este esența tehnologiei și la ce este folosită??

Odată, cândva, în deșert, generalul Benjamin Chew Tilghman a observat un lucru interesant. Când vântul sufla cu putere, boabele de nisip loveau geamul ferestrei și lăsau pe el un fel de gravură. Întors acasă, în Statele Unite, Tilghman a patentat procesul de sablare și și-a înființat propria companie. Există încă din secolul al XIX-lea. De atunci, tehnologia s-a schimbat, dar principiul de bază rămâne același.

Cum se face?

Sablarea este definită ca fiind "tratarea suprafețelor prin deteriorare". Dar de ce să strici un lucru bun? Ar putea exista mai multe răspunsuri. De exemplu, pentru a-i da un aspect deosebit.. decorată, după cum se crede în general, cu o aparență de gravură. Sau "învechite" în mod artificial, care este atât de la modă în zilele noastre. Sau pentru a-l face mai sigur de utilizat.. Acest lucru este valabil în special pentru gresie.

Măsuțele de cafea și corpurile de iluminat originale au fost realizate cu ajutorul tehnologiei de sablare.

În primele zile, nisipul era pur și simplu turnat pe suprafața materialului și sfărâmat în mișcări circulare cu o placă, creând rugozitate. Mai târziu, au fost inventate unitățile de sablare care atomizau nisipul cernut. Nu a fost sănătos pentru muncitori, care s-au îmbolnăvit de boli profesionale din cauza inhalării prafului de nisip silicoză. În zilele noastre, în locul nisipului se folosesc bile de sticlă, alice de oțel, materiale sintetice și chiar gheață carbonică ca abraziv! Aceasta este denumirea de "sablare" nu mai corespunde cu esența tehnologiei. Ar fi mai corect să se numească sablare abrazivă, dar termenul nu a prins foarte bine.

Citește mai mult  Yefim Katz despre bucătăria ideală

Ce se saborează??

Sticlă. Poate că sticla și oglinzile pe care le vedem cel mai des sablate. Acestea sunt utilizate în proiectarea pereților, pereților despărțitori, vitrinelor, ușilor, meselor și dulapurilor. În spațiile publice, se folosește pentru inscripționarea numelui locului sau a logo-ului unei companii pe o ușă sau pe o oglindă.

Sablarea cu jet de nisip este adesea folosită la ușile de sticlă și la ușile interioare. Prin îndepărtarea particulelor de sticlă la diferite niveluri, puteți obține imagini tridimensionale.

Un strat de sticlă este desprins în anumite locuri Rezultatul este un finisaj mat. Dacă îndepărtați particulele de sticlă pe mai multe niveluri, veți obține o imagine tridimensională. Un șablon este utilizat pentru a reproduce un anumit model. Obiectele mari și plate sunt mai ușor de prelucrat, deoarece obiectele mici sunt dificil de fixat corespunzător. Natura imaginii depinde de profunzimea de procesare și de mărimea granulelor.

Lemn și metal. Lemnul este tratat pentru a-i conferi un aspect învechit sau, în unele cazuri, se creează un model în relief prin intermediul tehnologiei de sablare.

O granulație de lemn în relief poate fi creată cu ajutorul unui sablator.

  • În fotografie: WK 801 by WK Wohnen, design de Plewka Michael
  • În imagine: Twaya de Emmemobili
  • În imagine: Gaudi 72 de la fabrica Reflex Angelo
  • În imagine: Cirrus by Pyram

În fotografie: WK 801 by WK Wohnen, design de Plewka Michael.

În mod obișnuit, se utilizează lemn de stejar și de conifere molid, larice.

Tratamentul metalului este, de asemenea, urmărit scopuri pur decorative: suprafața devine mată și texturată.

Piesele de mobilier din metal pot fi, de asemenea, sablate pentru un finisaj mat texturat.

Piatră. În primul rând, suprafețele sablate sunt mai puțin susceptibile de a prezenta zgârieturi. Acest lucru este important pentru blatul mesei, pereții și podeaua Pentru toate zonele în care pot fi utilizate plăci de piatră. gresia cu o suprafață netezită este mai greu de alunecat, ceea ce este important în bucătării și băi.

Citește mai mult  14 tendințe moderne de design de bucătărie

Există o alternativă?

Inutil să mai spunem că sablarea este o modalitate excelentă de a vă face casa mai confortabilă procesul necesită multă muncă și nu este ieftin? De aceea au venit cu un înlocuitor. Ca în cazul oricărei imagini, modelul în relief poate fi înlocuit.. corect, prin lipire. În cazul materialelor transparente, se utilizează o peliculă adezivă care imită suprafața perlată Pe sticlă. Există chiar și un nou concept numit efect de sablare.. Efect de sablare&nbsp- imitație. Tehnologia are avantajele sale: este mai puțin costisitoare, iar foliile pot fi realizate în diferite texturi și culori.

Efect de sablare&nbsp- imitație de covor de sablare. Se realizează cu o folie adezivă specială.


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: