Gravura pe lemn: o tehnologie veche într-o nouă interpretare

lemnul natural este foarte apreciat în interior datorită texturilor sale unice și nuanțelor naturale. Ca alternativă la lemnul de esență tare scump, stejarul clasic, nuc, arțar sau frasin, cu un tratament de suprafață natural. Alexei Essi-Esing de la CEOFFICE vorbește despre gravura în lemn natural.

Fiecare producător are propriile sale secrete de gravură naturală. Precizia nuanțelor și a modelelor produselor finale depinde de calitatea furnirului utilizat, de regiunea de creștere, de tipul de tăiere a unui anumit trunchi, de regimul de temperatură de depozitare și chiar de intensitatea luminii în momentul gravării. Și asta este.. în plus față de pigmenții naturali originali aleși de producător.

Avantajele gravurii:

  • Păstrează textura vie a lemnului,
  • Uniformitate și uniformitate fără pete,
  • posibilitatea de a repeta rezultatul, păstrând în același timp tehnologia de gravură și unicitatea efectului rezultat.

Procesul de gravură. calitatea decapării naturale, care este similară cu înmuierea lemnului într-o soluție de substanțe naturale, este influențată de timpul și concentrația soluției. După o perioadă de înmuiere, lemnul se spală, se usucă într-o cameră întunecată, fără acces la lumina naturală, și apoi se pune sub presă. Este modalitatea de a obține un furnir monocolor complet colorat sau colorat, care este rezistent la ardere și colorare.

Lemnele bogate în taninuri prezintă cele mai intense efecte de culoare, deoarece agenții coloranți reacționează cu taninurile din lemn… Coloranții naturali cel mai des folosiți sunt tocătura de plante, scoarța de copac, cafeaua sau așchii de metal.

Paleta de culori. Bacă de lup un agent colorant natural unic. În funcție de aditivi, pigmentul poate fi folosit pentru a produce aproape orice nuanță De la albastru și roșu la maro și negru.

Citește mai mult  Pier Paolo Celeste despre piața Românesc și proiectul With Italy

  • Maro. Decoctul de coji de ceapă, familiar tuturor gospodinele, este folosit pentru vopsirea lemnului în maro. Pentru a obține alte nuanțe de maro, se adaugă coji de nucă și scoarță de nucă, scoarță de măr sau zaț de cafea cu bicarbonat de sodiu. O nuanță populară de Wenge, de exemplu, poate fi obținută prin adăugarea unei soluții comune de mangan în amestec.

  • Portocaliu. Un ton portocaliu neobișnuit este creat prin înmuierea în apă a crengilor de plop. Lemnul se lasă într-o astfel de soluție timp de 5-6 zile într-o cameră luminoasă. Rezultatul este un furnir cu o nuanță aurie nobilă.
  • Gri. Lemn de culoare gri – rezultatul gravurii naturale cu adaos de scoarță de salcie în soluție.
  • Negru. Nuanța neagră se obține prin adăugarea de acid acetic și fier.
  • Argint. Tonurile argintii ale furnirului sunt opera fierului și a apei de ploaie.

  • Gri-albastru și albastru. Culorile gri-albastre ale suprafețelor din lemn sunt create prin adăugarea de așchii de fier și rumeguș de stejar, iar nuanțele de albastru mai intens sunt create prin adăugarea de așchii de cupru în soluție.

O colecție unică, de designer, de furnir gravat va fi disponibilă în curând în showroom-ul CEOFFICE.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: