Tipuri de scaune

Ce tipuri de scaune pot fi găsite la vânzare? Ce funcționează în cazul dumneavoastră? Clasificarea scaunelor: scop, construcție, detalii..

Conținutul materialului

Scop

În bucătărie și sufragerie. Scaunele versatile sunt utilizate pe scară largă. Le puteți pune oriunde: lângă birou, lângă masa de toaletă, lângă peretele din sufragerie și așa mai departe. Adică, puteți cumpăra un set de scaune/ și îl puteți transporta dintr-o cameră în alta…

În interior și exterior. Există modele care sunt de două ori versatile: sunt concepute pentru utilizare în interior și în exterior. Un exemplu simplu- Scaune din lemn masiv de tec. Acest lemn nu are nevoie de nici o impregnare cu umiditate, așa că este perfect pentru grădină și terasă. Acest lucru este valabil și pentru multe modele din plastic.

Multe scaune din plastic sunt concepute pentru a fi utilizate atât în interior, cât și în exterior.

Acasă și la birou. Anumite tipuri de scaune pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior. Precum și îmbrăcăminte unisex, Acestea au un aspect neutru și modern. Singura diferență față de scaunele obișnuite: modelele sunt concepute pentru o utilizare intensivă ( cel puțin 8 ore pe zi ).

Un scaun super universal: pentru acasă și în aer liber, pentru apartament și birou. Indiferent de stilul interiorului sau de funcția camerei, se integrează perfect în orice spațiu.

Design

Scaune solide și pliabile. Prima diferă de cea de-a doua doar prin modul în care sunt îmbinate părțile. cadrul metalic al scaunelor dintr-o singură bucată este sudat "la locul lui", În cazul scaunelor pliabile, piesele sunt înșurubate împreună cu piulițe și șuruburi. ( Este clar că prima construcție este mai robustă. )

Citește mai mult  Wabi-Sabi în germană

Scaunele compartimentate nu sunt concepute pentru depozitare "pe bucăți". Acest design face ca transportul mobilierului să fie mult mai ușor.

Scaune stivuibile și pliabile. Primele pot fi stivuite una peste alta și pot fi depozitate în cămară. O siluetă specială este creată în acest scop. Acestea din urmă fie se pliază ca o foarfecă, fie sunt asemănătoare cu scaunele de teatru.

Scaunele pliante pot fi realizate în orice stil.

Cadrul

Felul în care le faci. Se face o distincție între scaunele din lemnărie, răchită, presate/ turnate, strunjite și îndoite, precum și modelele combinate. Scaunele din lemn sunt ușor de făcut acasă: cele două piese de bază ( spatele și picioarele și picioarele din față ) sunt conectate pe laturi cu piloni. Modelul poartă numele metodei de producție: elementele cu secțiune transversală circulară ( cum ar fi picioarele, spătarul și secțiunile scaunului ) sunt strunjite pe o mașină. Scaunele curbate sunt realizate cu ajutorul unui echipament special: lemnul sau furnirul este mai întâi aburit, curbat și apoi uscat într-un mod specific. Modelele presate / turnate sunt realizate prin ștanțare sau turnare în plastic, respectiv metal.

Tehnologia ieftină a placajului 3D permite proiectarea de scaune ieftine cu forme curbate fantastice.

În construcția scaunelor combinate, se folosesc mai multe materiale și tehnici ( de exemplu, metal și lemn ). Dar astfel de modele nu sunt întotdeauna fiabile, deoarece sunt realizate din materiale "conflictuale" materiale- structura se poate slăbi în timp. Scaunele din lemn masiv rezistă zeci de ani dacă materialul este bine uscat și dacă îmbinarea adezivă este bine aplicată.

Citește mai mult  Canapele modulare

Scaunele combinate sunt realizate din mai multe materiale simultan.

Scaunul

Nivelul de rigiditate. Distingeți între scaunele tari, semi-moale și moi. Modelele ( 2-4 cm ) semi-moale se numesc fără arcuri, cu un strat subțire de spumă în scaun;. Scaunele moi au o grosime de aproximativ 3-5 cm, cu arcuri în interior pentru o mai bună rezistență. Modelele cu scaune fără scândură sunt considerate rigide Lemn, metal, plastic, răchită ( rattan, salcie sau omologii lor artificiali ).

Scaunele pot fi tapițate, semi-moale sau capitonate.

Cotiere

Scaun sau demi-scaun? Același scaun poate fi oferit cu sau fără cotiere . La fel ca și scaunul, cotierele sunt disponibile ca fiind rigide, semi-moale ( cu acoperire ) și moi Umplută și tapițată cu piele sau material textil. După ce ați găsit scaunul potrivit pentru nevoile dvs., citiți sugestiile noastre despre cum să îl alegeți pe cel potrivit .

Adesea, producătorii includ în colecțiile lor de scaune modele cu sau fără cotiere.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: