Ekaterina Rozhdestvenskaya: cu privire la stilul francez în interior

Ekaterina Rozhdestvenskaya, director de proiect al salonului de mobilier francez Grange, vorbește despre dragostea rușilor pentru Franța, despre esența și versatilitatea stilului francez în interioare și despre ceea ce francezii numesc "savoir vivre" – arta de a trăi.

Dragostea rușilor pentru Franța — solidă, dovedită în timp. Totul are legătură cu cultura franceză în toate formele sale fie că e vorba de arhitectură, artă, literatură, cinema, modă, design, mobilier.. tinde să corespundă ideii de frumusețe a unui rus. Această țară a influențat atât de puternic și pentru atât de mult timp mințile intelectualilor ruși, încât franceza este sinonimă cu rafinamentul și un criteriu al bunului gust.

Boris Akunin a spus: «Astăzi călătorim mult și se pare că.. Clișeul, creat din cărțile și filmele despre Franța, este atât de puternic, încât nicio cantitate de informații ulterioare sau chiar cunoașterea personală a Franței reale nu poate schimba această imagine sau cel puțin nu o poate completa în mod substanțial. Și, cel mai important, nu există nicio dorință de a o schimba…»

Esențialul nu trebuie să lipsească — ceea ce a format așa-numitul "stil francez". Despre Franța putem vorbi mult timp, să ne amintim istoria, datele, numele, și astfel să uităm de cele mai importante lucruri. Mă refer la francezii înșiși, la atitudinea lor față de viață și la percepția pe care o au asupra lumii din jurul lor. Aici totul este subordonat plăcerii și căutării esteticului. Uneori, nu contează atât rezultatul, cât mai degrabă atitudinea și atitudinea pozitivă.

Toată viața în Franța este construit pe un cult al plăcerii. Totul trebuie să fie plăcut și, în același timp, să fie cât mai simplu posibil. Este o stare pe care francezii o numesc "savoir vivre" — Arta de a trăi, de a te opri pentru a te minuna de ceea ce este simplu, de a te bucura de viață, de a-i implica pe cei pe care îi iubești și de a te bucura de faptul că ai ocazia de a fi "aici și acum".

Citește mai mult  Covoare de Armani

Stilul francez este multifațetat, are o mulțime de direcții și nuanțe. Stilul de design interior francez nu este ușor de înțeles. Oricare ar fi alegerea ta – Stil provensal sudic, normand nordic, parizian urban sau stil palat trebuie să ai arta stilizării, a improvizației artistice. Nu trebuie să uităm că principalul lucru într-un interior francez este naturalețe și istorie. Regula trebuie respectată întotdeauna: «mai puțin – cu siguranță mai bine".


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: