Ekaterina Siver despre minimalismul francez

Compania franceză Christian Liaigre produce piese noi, ținând cont de experiența și tradițiile generațiilor anterioare. Ekaterina Siver, reprezentantul companiei în România, ne vorbește despre istoria, stilul și sursele de inspirație ale acesteia.

Despre Christian Liaigre. Inițial, compania a fost înființată ca un studio de design, dar, cu timpul, Christian Lier și-a dat seama că avea nevoie de mobilier realizat după propriile modele pentru a-și putea realiza ideile la potențialul lor maxim. Și astfel a luat naștere compania. Până în prezent, colecția Christian Liaigre numără câteva sute de fotolii, canapele, paturi, console, fără a mai menționa piese de artă în ediție limitată. Proprietarul însuși nu respectă un anumit calendar și creează piese noi în funcție de inspirație de cele mai multe ori, în timpul lucrului la următorul proiect.

Despre stil. Stilul lui Christian Liger este inconfundabil este minimalismul. Liger simplifică forma, dar se concentrează pe detalii și pe calitatea obiectelor. Și, bineînțeles, în fiecare proiect există o notă de Franța Locul de naștere al designerului. Paleta de culori din interioarele lui Christian Liaigre este foarte moale, fără variații dure, concepută pentru a combina nuanțe apropiate și culori neutre, cum ar fi alb, bej, gri și negru. Inspirându-se din palatele și conacele franceze, designerul combină cu încredere piesele antice în creațiile sale, în special candelabre și accesorii pe care le găsește în galeriile de pe malul stâng al Parisului. O trăsătură caracteristică a proiectelor sale lux discret, care cuprinde tot șic-ul și eleganța interioarelor franceze. Liger pune pe primul loc individualitatea clientului, care se exprimă în obiecte de artă, în jurul căreia se creează interiorul.

Citește mai mult  Frank Knüsting despre mobilierul german și responsabilitatea față de client

Despre modă. Christian Liger continuă să experimenteze cu ultimele sale colecții. O combinație de diverse finisaje de exemplu, lemn de stejar periat brut pentru baza consolei și lac pentru blatul mesei; alege specii de lemn neobișnuite pentru piesele sale în ediție limitată, cum ar fi lemnul de limbo african sau de iasomie. Liger nu crede în modă, dar respectă materialele și tehnologia, astfel încât mobilierul pe care l-a proiectat acum 25 de ani este încă relevant și se vinde bine.

Noutăți de referință pentru a crea
Interioare în stil Christian Liaigre:

Lampă Citron.

Masa consolă Cetle.

Masă de luat masa Colonie.

Dulapul Margaux.

Masă de cafea Racine.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: