aragazuri de saun─â

Pe pia╚Ťa noastr─â exist─â produse de la multe companii. Dar ce cap─ât s─â alegi pentru soba ta de saun─â?? Unele persoane au nevoie de un aragaz cu o durat─â de via╚Ť─â lung─â, care s─â emit─â c─âldur─â timp ├«ndelungat, altele caut─â un aragaz sigur pentru a nu se arde, iar altele doresc s─â economiseasc─â combustibil.

Cuptoare de zid─ârie

Pentru a crea atmosfera unei b─âi ruse╚Öti. ├Än zilele noastre, acestea se construiesc foarte rar. Exist─â mai multe motive pentru acest lucru: costurile ridicate pentru montatori profesioni╚Öti de sobe ╚Öi consumul ridicat de energie. ├Än timpul verii, va fi nevoie de cel pu╚Ťin 4 ore ╚Öi 60-70 kg de lemn pentru a ├«nc─âlzi sauna. Iarna, va trebui s─â ├«nc─âlzi╚Ťi o saun─â de c─âr─âmid─â masiv─â toat─â ziua, irosind o gr─âmad─â ├«ntreag─â de lemne de foc. Costul construc╚Ťiei sale este comparabil cu cel al unei buc─ât─ârii economice gata construite.

Pro:

 • Stabilitate ╚Öi rezisten╚Ť─â constructiv─â.
 • Capabil s─â stocheze c─âldura ╚Öi pentru o perioad─â lung─â de timp ( p├ón─â la o zi ) pentru a ├«nc─âlzi camera de saun─â dup─â ardere.
 • Temperatura sc─âzut─â a suprafe╚Ťei ├«nc─âlzitorului de saun─â.

C─âr─âmid─â ( zid─ârie ) sobe- Un atribut tradi╚Ťional al sobei ruse╚Öti saun─â. Acestea degaj─â ╚Öi re╚Ťin c─âldura pentru o perioad─â lung─â de timp, datorit─â c─âreia camera se usuc─â treptat ╚Öi uniform.

Contra:

 • Durate lungi de ├«nc─âlzire ╚Öi consum mare de lemn.
 • Sunt necesare funda╚Ťii solide, ceea ce cre╚Öte considerabil costul.
 • Masivitatea construc╚Ťiei Aparatele de g─âtit ocup─â mult spa╚Ťiu utilizabil.
 • Timp de construc╚Ťie lung.

Aragazuri metalice prefabricate pentru saun─â

Cuptorul de saun─â poate fi electric, pe lemne sau pe gaz, ├«n func╚Ťie de tipul de combustibil utilizat.

Cite╚Öte mai mult  Aragazuri prefabricate: variet─â╚Ťi

Cuptor pe lemne. Cuptoarele moderne de saun─â cu lemne sunt fabricate din o╚Ťel sau font─â ╚Öi difer─â ca form─â ╚Öi dimensiune. Ele pot fi numai din metal sau numai din piatr─â, cu cuptor ├«ncorporat sau la distan╚Ť─â, cu ochelari rezisten╚Ťi la c─âldur─â care v─â permit s─â vede╚Ťi fl─âc─ârile din cuptor. Aproape ├«ntotdeauna cuptoarele de saun─â din lemn sunt construite cu un rezervor de ap─â, ceea ce face posibil─â existen╚Ťa apei calde ├«n saun─â. Aragazurile pe lemne pot fi ├«nc─âlzite nu numai cu lemn, ci ╚Öi cu c─ârbune sau brichete speciale.

Aragazurile cu lemne pot fi folosite atât într-o baie Românesc, cât și într-o saună finlandeză. Vine cu un recipient de piatră care este ( încălzitor deschis ) utilizat pentru crearea de abur uscat sau echipat cu un capac ( încălzitor închis )- Aburul este apoi mai umed.

Pro:

 • U╚Öor ╚Öi rapid de asamblat, nu este nevoie s─â construi╚Ťi o funda╚Ťie puternic─â.
 • Dimensiune compact─â.
 • ├Änc─âlzire rapid─â.
 • Ca un foc adev─ârat, cu bu╚Öteni care trosnesc ╚Öi un parfum de fum.

Contra:

 • Nu poate stoca c─âldur─â, se r─âce╚Öte rapid.
 • Temperatur─â ridicat─â a suprafe╚Ťei ├«nc─âlzitorului de saun─â ( temperatur─â ridicat─â pentru ├«nc─âlzirea suprafe╚Ťei ├«nc─âlzitorului de saun─â )-.

Electric. ├Änc─âlzitoarele electrice sunt de p├ón─â la dou─â ori mai scumpe dec├ót cele pe lemne, la care se adaug─â costul suplimentar al energiei electrice. ├Än plus, aceste aparate necesit─â adesea o tensiune de 380 V. Nu este nevoie s─â instala╚Ťi un co╚Ö de fum ╚Öi s─â v─â chinui╚Ťi cu lemnele de foc. ├Än plus, cuptoarele electrice sunt mai u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut. Alegerea cuptorului electric depinde de putere ( puterea se calculeaz─â ├«n func╚Ťie de m─ârimea camerei ) exist─â ╚Öi cuptoare cu termostate integrate ╚Öi protec╚Ťie la supra├«nc─âlzire.

Cite╚Öte mai mult  15 aragazuri de saun─â originale

Saunele prefabricate compacte sunt echipate cu cuptoare electrice Este greu de imaginat un alt cuptor ├«ntr-un spa╚Ťiu mic. Pentru ├«nc─âlzitorul electric de saun─â ├«n sine, aburul uscat este cel mai potrivit.

aragazuri electrice Acestea sunt pur func╚Ťionale ╚Öi nu creeaz─â sentimente de neuitat ( foc viu ╚Öi arom─â ) precum aragazurile cu lemne. Acestea trebuie s─â fie finisate, nu numai din motive estetice, ci ╚Öi ca o protec╚Ťie ├«mpotriva arsurilor.

Sobe pe gaz. Alegerea lor este foarte mic─â. Iar re╚Ťelele de gaz nu sunt disponibile ├«n toate casele. Sobele pe gaz sunt eficiente doar dac─â sunt instalate ├«n regiuni ├«n care exist─â o penurie de combustibil, altul dec├ót gazul furnizat ├«n mod centralizat. Aparatele pe gaz func╚Ťioneaz─â at├ót cu gaz natural, c├ót ╚Öi cu gaz lichefiat.

În locurile în care combustibilii solizi sunt rare, aragazurile cu gaz pentru cămine pentru băi ajută.A se vedea șeminee și aragazuri


╚śemineul Glamm de la GlammFire

╚śemineu Milano de la Italkero

╚śemineu Rembrandt de la AGA
Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: