13 sfaturi pentru cump─âr─âtorul de aragazuri de saun─â electric─â

P├ón─â de cur├ónd, era greu de imaginat o saun─â f─âr─â un aragaz tradi╚Ťional cu lemne. Iar acum, ├«nc─âlzitoarele electrice devin din ce ├«n ce mai populare. De ce? S─â ne uit─âm la avantajele lor.

Particularit─â╚Ťile de ├«ntre╚Ťinere a cuptoarelor electrice

├Änlocui╚Ťi pietrele cel pu╚Ťin o dat─â pe an: Acestea se vor deteriora treptat, iar cioburile de piatr─â ╚Öi praful vor scoate din func╚Ťiune ├«nc─âlzitorul. Filtrele instalate ├«n amonte de generatoarele de abur pot contribui, de asemenea, la prelungirea duratei de via╚Ť─â a ├«nc─âlzitoarelor, ├«n special dac─â apa este feroas─â sau dur─â.

Avantajele unui încălzitor electric de saună

Nu este nevoie s─â v─â face╚Ťi griji cu privire la locul unde s─â face╚Ťi co╚Öul de fum. Aragazurile electrice de saun─â pot fi instalate ╚Öi ├«n apartamentele din ora╚Ö.
L─âsa╚Ťi cuptorul ╚Öi aburul ├«n seama ma╚Öinilor automate. Cuptoarele de saun─â electrice sunt sigure ├«mpotriva incendiilor, regleaz─â automat temperatura, alimentarea cu ap─â ╚Öi uneori chiar ╚Öi cu aer, produc cantitatea potrivit─â de abur ╚Öi func╚Ťioneaz─â ├«n mai multe moduri se opre╚Öte singur.
Pune╚Ťi aragazul unde dori╚Ťi. Cuptoarele de saun─â electrice sunt mai compacte dec├ót cuptoarele conven╚Ťionale cu lemne ╚Öi sunt, ├«n general, mai u╚Öoare. Prin urmare, este mai u╚Öor s─â le integrezi ├«n camer─â ├Äl pute╚Ťi pune ├«ntr-un col╚Ť, ├«n mijloc sau pe perete, at├óta timp c├ót ave╚Ťi o priz─â ├«n apropiere.

Dezavantajele cuptoarelor electrice de saun─â

Trebuie s─â v─â g├óndi╚Ťi serios la instala╚Ťia electric─â. Pentru a instala un ├«nc─âlzitor electric de saun─â, ave╚Ťi nevoie de o instala╚Ťie electric─â de mare capacitate, iar pentru modelele cu un consum de putere de 9 kW sau mai mult- Tensiune de 380 V. Nu toate casele au curent trifazic ╚Öi ave╚Ťi nevoie de un permis de la Inspectoratul Energetic pentru a conecta o nou─â surs─â de energie electric─â. Toate acestea ╚Öi costurile de ├«ntre╚Ťinere a ├«nc─âlzitorului sunt ridicate – energia electric─â este de 2 p├ón─â la 3 ori mai scump─â dec├ót cea pe lemne.

Cite╚Öte mai mult  Aragaz pentru gr─âtar

Un ├«nc─âlzitor de saun─â cu telecomand─â este cea mai bun─â alegere. Modelele simple sunt controlate cu o unitate de control electromecanic─â format─â dintr-un comutator, un regulator de putere ╚Öi un releu de alarm─â. Cei "inteligen╚Ťi" Temperatura ╚Öi umiditatea din ├«nc─âlzitorul de saun─â sunt monitorizate de senzori, iar modurile de func╚Ťionare sunt selectate automat. Nu toate modelele au o cutie de control care s─â fie rezistent─â la ap─â ╚Öi la c─âldur─â, motiv pentru care aceasta este montat─â de obicei ├«n afara camerei de saun─â, pe partea lateral─â a u╚Öii. Pute╚Ťi ac╚Ťiona ├«nc─âlzitorul de saun─â cu o telecomand─â care este potrivit─â pentru utilizarea ├«n medii cu temperaturi ridicate.

Modelul ales de dumneavoastr─â?

Func╚Ťiile suplimentare de care ave╚Ťi nevoie sunt la ├«ndem├óna dumneavoastr─â! ├Än general, toate cuptoarele electrice de saun─â au acela╚Öi design. Sauna este ├«nc─âlzit─â de elemente de ├«nc─âlzire din o╚Ťel inoxidabil ( unul p├ón─â la opt ) ├«ntr-o tav─â de piatr─â deschis─â din o╚Ťel de sus. Calitatea aragazului de saun─â va depinde de materialul carcasei ╚Öi a c─âptu╚Öelii, de func╚Ťiile ╚Öi dispozitivele suplimentare, de metoda de control, de capacitatea ( mai multe pietre sunt incluse- cu at├ót mai scumpe ). Exist─â buc─ât─ârii de baie pentru 5-6 mii. Pre╚Ťul unui ├«nc─âlzitor poate fi de p├ón─â la 100 de mii de Leu, ╚Öi exist─â mai mult de 100 de mii de Leu pentru ├«nc─âlzitoare.
Pentru o baie ruseasc─â umed─â pute╚Ťi cump─âra un generator de aburi. ├Änc─âlzitoarele electrice pentru saun─â sunt concepute ├«n principal pentru c─âldur─â uscat─â. Unele modele au un rezervor cu o capacitate de 2-4 litri, din care apa curge ├«n por╚Ťii dozate c─âtre cele mai fierbin╚Ťi pietre a╚Öa se ob╚Ťine un "abur u╚Öor". Dar dac─â pietrele sunt frecvent "presate" apa, elementul de ├«nc─âlzire se va defecta rapid. De aceea, este mai bine s─â cump─âra╚Ťi un aparat suplimentar Generator de abur.
Lua╚Ťi ├«n considerare dimensiunea saunei dvs. Set─ârile de putere depind de dimensiunea camerei: de la 4,5 kW pentru o camer─â de saun─â de 3-6 metri p─âtra╚Ťi, alegerea puterii de ├«nc─âlzire este determinat─â de dimensiunea camerei. ├Äntr-un apartament, poate fi instalat p├ón─â la 18 kW pentru un spa╚Ťiu de 20 sau 35 de metri p─âtra╚Ťi. .
Monta╚Ťi placarea! Fa╚Ť─â de ├«nc─âlzitorul de saun─â cu lemn, piatr─â natural─â sau artificial─â Nu este doar un design la mod─â, ci ╚Öi o protec╚Ťie ├«mpotriva arsurilor ( ├«n acest caz, pute╚Ťi pune un paravan decorativ ├«n fa╚Ťa sobei ) un paravan decorativ pentru sob─â;.
Cump─âra╚Ťi un ├«nc─âlzitor de saun─â cu un top cu z─âbrele: Ele au o capacitate mai mare dec├ót altele, iar dac─â prea mult─â ap─â este stropit─â pe pietre, aceasta nu va r─âm├óne ├«ntr-o astfel de construc╚Ťie, ci va curge liber.
Cump─âra╚Ťi un cuptor de perete pentru o saun─â mic─â! Pe pia╚Ť─â sunt disponibile at├ót modelele suspendate pe perete, c├ót ╚Öi cele pe podea. Primul economise╚Öte spa╚Ťiu, ├«n timp ce al doilea are mai mult─â putere.

Cite╚Öte mai mult  Aragazuri prefabricate: variet─â╚Ťi

Cum se instalează un încălzitor electric de saună?

Ob╚Ťine╚Ťi un electrician! Principalele m─âsuri de precau╚Ťie au leg─âtur─â cu electricitatea. Conectarea ├«nc─âlzitorului de saun─â la re╚Ťea va fi ├«ncredin╚Ťat─â unor profesioni╚Öti: sarcina dumneavoastr─â este de a Asigura╚Ťi-v─â c─â exist─â un cablu separat c─âtre distribuitorul ├«nc─âlzitorului. Cele mai puternice dispozitive sunt plasate la 30-150 mm distan╚Ť─â de pere╚Ťi, iar distan╚Ťa p├ón─â la tavan ar trebui s─â fie de 0,6-1,7 m ( cu at├ót mai puternic soba- cu at├ót mai mult ). Modelele montate pe perete sunt ag─â╚Ťate ╚Öi ├«ncadrate pe sc├ónduri sau grinzi de sus╚Ťinere de 40-80 mm.Băi și saune asortate

Baia Sweet SPA din colec╚Ťia Sweet Home de la Starpool Sweet Sauna 90 din colec╚Ťia Sweet Home de la Starpool Sweet SPA XL din colec╚Ťia Sweet Home de la Starpool
Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: