Sertar din frasin

Arderea combustibilului solid produce cenușă în sobă. Pentru a colecta surplusul său, aveți nevoie de un sertar de cenușă. Cum se fabrică?

Funcțiile tăvii de cenușă

Curățenie + tiraj. Scrumieră este un sertar sau o tavă extensibilă; se află sub focar. De obicei, scrumiera nu are o ușă superioară: partea deschisă este situată în partea de jos a focarului și poate fi acoperită de un grătar sau de un grătar separat pe care se îngrămădește combustibilul.

Una dintre funcțiile principale ale sertarului pentru cenușă ( împiedică combustibilul să ardă corect ).

Sertarul pentru cenușă și grătarul de foc asigură fluxul de aer către combustibil. Deoarece tava este instalată sub focar, există un curent de aer în timpul arderii.. Prin camera scrumierei, cenușa este "aspirată" aerul intră în camera de ardere și este evacuat prin coșul de fum. Camera de ardere servește și ca un colector de aer. Dacă există o ușă la capătul produsului, deschideți-o întredeschisă atunci când acesta arde tigaia este împinsă ușor în afară.

Rareori acordăm atenție acestui detaliu imperceptibil – Scrumiera nu trebuie să fie vizibilă.

Dimensiunea tăvii de cenușă

Mai mare sau egală cu grătarul de foc. Cu toate acestea, lungimea și lățimea produsului nu trebuie să fie mai mici decât dimensiunea grătarului de foc ( în caz contrar, cenușa nu ar avea unde să se ducă ). În cazul în care coșul de cenușă este un focar extensibil, puteți determina lungimea corectă a coșului de cenușă măsurând distanța de la partea frontală a focarului până la marginea îndepărtată a grătarului de foc. Acest lucru nu este corect, deoarece, în timpul combustiei, sertarul este scos puțin pentru a extrage aerul, iar cenușa se varsă pe lângă el. Acest lucru cauzează probleme de curățare. Lungimea sertarului trebuie să fie mai mare decât distanța până la marginea îndepărtată a grătarului.

Citește mai mult  Tipuri de aragazuri

Coșurile de foc prefabricate din metal au de la bun început un coș de cenușă Dimensiunea exactă este asigurată de producător.

În căminele metalice, sertarul pentru cenușă face parte integrantă din design.

Materiale. Din ce este făcută scrumiera?? — De obicei din metal. Coșul de cenușă este situat foarte aproape de camera de ardere, deci este supus unor temperaturi ridicate. În cazul în care este construit împreună cu un șemineu sau un aragaz, acesta este realizat din aceleași cărămizi, uneori chiar și din ( argilă refractară ). Cu toate acestea, focarul în sine este fabricat dintr-o tablă de oțel de cel puțin 0,5 mm ( mai des de 0,8 mm ).

În fotografie: Coșul de cenușă din metal al sistemului Baxi Burnall de la 20th Century Fires.

Curățarea scrumierei

Focar tradițional și prefabricat. Sertarul pentru cenușă este cel mai frecvent fabricat din metal. Chiar și atunci când scrumiera este făcută din cărămizi, ca și șemineul, cutia în sine este făcută din tablă de oțel. Lucrul este că, camerele de cărămidă sunt incomode de curățat: aveți nevoie de o găleată, o lopată specială și o mătură. Scoateți cutia metalică și turnați cenușa.

Ușa de cenușă trebuie menținută întredeschisă în timpul arderii pentru a permite intrarea aerului în cuptor. Dar aerul nu curge uniform și deseori creează vârtejuri care duc la expulzarea unei părți din cenușă. De aceea, în zilele noastre, chiar și șemineele și aragazurile din zidărie sunt de obicei echipate cu scrumiere metalice.

Scrumiera este cel mai adesea extrasă din partea din față. Dar uneori.. ( se întâlnește în căminele prefabricate și este necesară pentru a mări suprafața vitrată ). Pentru a curăța acest coș de cenușă trebuie să așteptați până când sertarul de cenușă se răcește complet. Iar dacă se umple în timpul combustiei, nu există nicio modalitate de a o elibera.

Citește mai mult  Aragaz cu lemne

Nu toată cenușa este aruncată în scrumieră. Pentru a curăța corect funinginea și fumul din focar, aveți nevoie de un aspirator special pentru șeminee.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: