Tipuri de aragazuri

Aragazul din casa de țară ca încălzitor principal sau suplimentar. Există mai multe tipuri de aragazuri. Acestea sunt clasificate în funcție de aplicație, de tipul de combustibil, de material ( sau de tehnologia de construcție ) și de designul exterior.

Aragazurile trebuie alese nu numai pentru aspectul lor atractiv, ci și pentru utilizarea lor.

Definiție. Aragazul este adesea numit un dispozitiv de încălzire, care funcționează prin arderea combustibilului solid într-o cameră de ardere specială. Căldura degajată de combustie încălzește pereții cuptorului. Și de la acestea, la rândul său, aerul curge în cameră.

Arderea aragazurilor în funcție de utilizare

  • Aparatele de gătit sunt folosite doar pentru încălzire. Acestea vin în toate formele și mărimile ( cuptoare olandeze, scuturi termice, aragazuri calorice, aragazuri cu lemne, șeminee, etc. )- În funcție de dimensiunea camerei pentru care sunt destinate.

Sobe. Acestea sunt utilizate în principal pentru gătit. De obicei, se utilizează în bucătărie; de aceea, se mai numesc și sobe de bucătărie. Au o suprafață de încălzire mai mică decât alte tipuri de aragazuri. Și pot încălzi doar bucătăria în sine și, de exemplu, o cameră mică adiacentă acesteia.

În imagine: ALBINEN de Chemine Philippe.

  • Aragazurile pentru încălzire și gătit sunt potrivite atât pentru încălzire, cât și pentru gătit, deoarece au o suprafață de gătit și un cuptor. Aragazuri cu lemne Acestea sunt în principal așa-numitele "sobe suedeze". Preferat pentru casele mici de țară de aproximativ 36 de metri pătrați. Aragazurile tradiționale rusești aparțin, de asemenea, acestei categorii – acestea sunt capabile să încălzească o suprafață mult mai mare.
Citește mai mult  Ulei de încălzire

Exemple de aragazuri de gătit și de încălzit.

  • Modelul Modul 2 din fabrica Spartherm
  • Modelul DORANGE de la fabrica Cheminees Philippe
  • Modelul MAGLIASO de la Cheminees Philippe
  • Modelul JABERG de la fabrica Cheminees Philippe

Modul 2 de la Spartherm.

Cuptoare speciale. Cuptoarele sunt ( cuptoare de saună ) cuptoare de rufe ( uscătoare de rufe mici ) cuptoare de grădină ( incineratoare de deșeuri ). Acum există și modele care înlocuiesc șemineele de exterior deja cunoscute și obișnuite – Modul 2 aragazuri pentru grătar. Nu este neobișnuit ca persoanele care sunt pasionate de pescuit să aibă un aragaz special pentru saună afumătoare, iar pentru fanii exotismului, un restaurant în stil asiatic cu tandoor.. cuptoare pentru coacerea biscuiților și gătitul cărnii.

Aragazuri în funcție de tipul de combustibil

Aragazuri cu lemn, cărbune și turbă. Alte tipuri de ( lichid, gaz ) combustibili nu sunt folosite în cuptoarele casnice, deoarece temperatura lor de ardere este mai mică, ceea ce afectează eficiența de lucru a încălzitorului. În general, tipul de combustibil nu influențează tipul de aragaz din punct de vedere al funcției sau al materialelor. Trebuie doar să țineți cont de disponibilitatea ( combustibilului în zonă ) și de prețul acestuia. Nu uitați: alegerea trebuie făcută înainte de construirea cuptorului. Aragazurile cu lemne, cărbuni și turbă au propriile caracteristici de proiectare specifice.

Puteți alege un aragaz cu lemne în funcție de preferințele dumneavoastră. Unii oameni sunt interesați să contemple focul, alții vor căuta un model cu un material de stocare a căldurii, iar alții doresc un model cu un grătar și un grătar.

Tehnologia aragazului

Cuptor de uzină poate fi utilizat și la construcția aragazului de zidărie. Este mai ușor și mai rentabil să achiziționați SD 6F prefabricate de la fabrica Schmid.

Citește mai mult  Ce trebuie să știți atunci când alegeți un cuptor pentru încălzire și gătit

Cele ( de zidărie sunt ) construite de către sobaci pe loc și ( prefabricate în fabrică ). Acestea din urmă sunt realizate din metal – Acestea sunt fabricate din fontă, mai rar din oțel. Aceasta include sobe prefabricate, sobe de șemineu, sobe de saună ( sobe de saună ). Cuptoarele de zidărie sunt realizate din cărămizi care pot fi combinate cu pietre. Nu este exclusă utilizarea pieselor prefabricate ( fitinguri pentru sobe ) și coșuri de fum și focare realizate în cadrul fabricii proprii.

Cuptoare prin design

Materiale de fațadă: cărămizi, tencuială, țiglă, gresie, faianță, gresie metalică sau de sticlă etc. Uneori, ei fac aragazurile și mai complexe, bolta poate fi dreaptă sau arcuită, iar acestea sunt decorate cu turnulețe și alte decorațiuni. Acesta este motivul pentru care acest model poate fi creat ( de exemplu, în limba Românesc ) sau în istoric ( gotic și altele. ) și chiar într-un stil modern cu inserții din sticlă sau metal lustruit.

Designul exterior al aragazurilor finisate este poate la fel de bun ca și cel al unei gresii moderne de șemineu.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: