Alina Kovaleva. Mid-Century este în trend astăzi.

Galeria Palisander deschide expoziția "Mid-Century: mobilier de designer și pictură abstractă" în fabrica Trekhgornaya. Obiecte de design și picturi abstracte de la jumătatea secolului al XX-lea, expuse în perioada 8 aprilie – 10 mai. Designul, stilurile, interioarele, arhitectura și multe altele ne-au fost prezentate de Alina Kovaleva, proprietara și curatoarea galeriei.

Galerie nouă. Desigur, în trecut, era greu de imaginat că designul de la mijlocul secolului al XIX-lea ar fi avut căutare în România. Dar timpul a arătat că, chiar și în absența unei tradiții de a percepe mobilierul vintage ca decor interior, oamenii se obișnuiesc în mod activ cu el. Lucruri precum mid-century ( mid-twentieth century ) au început să fie folosite de decoratori.

Planurile noastre. Vrem să combinăm activitățile comerciale și culturale: expoziții tematice de design ( pot spune cu siguranță că vom prezenta designeri ruși contemporani. Desigur, nu sunt prea multe, dar tocmai de aceea ar trebui promovate ) ansambluri ale marilor abstracționiști sovietici. Galeria intenționează să găzduiască prelegeri, cursuri de măiestrie și mese rotunde pentru iubitorii de design și artă, cu participarea unor profesioniști de marcă.

Colecția mea. Mă interesează perioada de la jumătatea secolului trecut. Colectarea – este un fel de vânătoare. Există galerii, dealeri, piețe, licitații.. Multe case de licitații au departamente de design. Ceva se cumpără la marile licitații, ceva se găsește la licitațiile mici, inclusiv la cele regionale din Europa.

Interesul pentru designul de colecție. Se crede că cea mai mare cantitate de design de colecție din America. În Europa, ar trebui probabil să menționăm Danemarca, care are o relație specială cu designul, unde este iubit și consumat. Acolo, face parte din conceptul național de fericire – hygge. În general, toți scandinavii sunt pasionați de design, își cunosc și își respectă maeștrii.

Citește mai mult  Sistem de stocare Drop box

Design diferit. Designul italian, de exemplu, este foarte diferit de cel scandinav. Îmi plac ambele. Desigur, îl iubesc pe Joe Ponti, "bunicul designului italian", Visez să am piese emblematice Carlo Mollino. Dintre scandinavi, îmi plac cărțile lui Poul Kjarholm. Dintre americani, poate Evans, Nakashima. De asemenea, este interesant și designul anilor '70 și '80, care este la modă astăzi. Cred că, de exemplu, Ettore Sottsass este pur și simplu grozav.

Despre arhitectură. Pentru galerie, am ales unul dintre atelierele fabricii Trekhgornaya, cu ferestrele sale mari și pereții din cărămidă roșie, construit în secolul al XIX-lea. Autorii proiectului nostru de reconstrucție au fost biroul de arhitectură Wowhaus, cu care am lucrat îndeaproape. Am vrut să ne "căsătorim" Spațiul industrial clasic din Tri-City, cu stilul anilor 1960, care este în concordanță cu specificul Palisander. Designul arhitectural este simplu și elegant, ergonomic și confortabil. Toate ideile mele au prins viață.

Iubesc mijlocul secolului. Iubesc această perioadă pentru paleta, forma, liniile, nu neapărat rotunjite, în designul danez ele sunt adesea drepte, de exemplu, pentru confort. Apropo, există mai multe asemănări decât diferențe între designul american din această perioadă și cel scandinav. Dar scandinavii erau foarte pasionați de lemn și de materiale naturale, în timp ce americanii foloseau mult metal și fibră de sticlă. Iar designul italian este diferit, cu un fel de temperament sudic.

Design est-european. Trebuie să spun că designul est-european din acea perioadă era destul de produs în masă. Îmi amintesc de decorul cehoslovac al bunicii mele, de pereții români.. Industria era în plină expansiune, era nevoie să umplem apartamentele subdimensionate cu mobilă. Dar designul est-european a fost orientat spre designul occidental, așa că, în general- pare să fie de acord.

Citește mai mult  Inaugurarea CASA RICCA EXPO

Clienții noștri. Pentru a se îndrăgosti de designul de colecție și de epocă, consumatorul ar trebui să aibă o bună judecată, conștientizare, un bagaj cultural general. Contăm atât pe interesul direct, cât și pe arhitecții-decoratori. Decoratorul joacă un anumit rol și este adesea capabil să-și influențeze bine clientul. Poate fi și invers: clientul știe ce vrea. În general, interioarele cu obiecte viu colorate și picturi bune au un aspect mai uman.

Copie și original. În design, cu o anumită calitate, linia devine neclară. Există prototipuri. Există lucruri care sunt produse în masă, dar care nu sunt mai puțin valoroase. De exemplu, mobilierul Prouve, un clasic modernist. Trebuia să fie realizat din materiale ieftine, accesibil tuturor și la îndemâna oricui. Accesibilitatea este acum foarte relativă.. Piesele de design adaugă o notă de clasă interiorului. Cum puteți măsura cu bani efectul pe care îl produce acest obiect??

Eclectic. Este cel mai aplicabil stil de viață în interior. Ar fi plictisitor să umplem o casă din punct de vedere stilistic. În opinia mea, stuc clasic și parchet în formă de spinare Casele otomane se potrivesc la fel de bine cu designul scandinav de la mijlocul secolului trecut și cu piesele radicale Memphis din anii '80.…

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: