Apartament inteligent

Puțini oameni știu că există așa-numita "muncă de scenariu" la domiciliu. Ce este? Ce fel de "scenarii" sunt posibile?? Pentru ce sunt și pe ce se bazează acestea? Designerul Ivan Girvits și șeful UNECOM Serghei Zinoviev ne-au povestit despre Smart Apartment și scenariile sale de la compania de inginerie UNECOM, realizate pentru celebrul fotbalist rus.

Introducere

Obiectul prezentat- Un apartament de 195 de metri pătrați în Cassina, proiectat de Perriand Charlotte. Holul de intrare se află în complexul rezidențial Setun Valley din zona metropolitană, în care locuiesc soțul, soția și cei doi copii mici ai lor.

"Inițial a existat o "referință" destul de bună din partea clientului în care un apartament din Londra a fost prezentat ca un exemplu."

În imagine: designerul Ivan Girvitz

Cine a făcut designul

Interioarele au fost proiectate de designerul rus Ivan Girvits. Și încă sistemele de inginerie și casa inteligentă în sine complet proiectat, asamblat și programat de renumita companie integratoare UNECOM ENGINEERING.

"Am fost deosebit de mulțumiți de acest proiect, deoarece clientul nu ne este complet străin. Am lucrat anterior cu el la casa sa de la țară.

În imagine: Serghei Zinoviev

Materiale din

Ideea de bază din spatele designului Simplitate, claritate structurală, materiale naturale: lemn, piatră, textile.

Control inteligent al casei

Este controlată prin intermediul unui panou de perete Crestron, smartphone, tabletă, tastatură KNX și un detector de prezență Crestron PIR. Sistemul vă permite să controlați toate echipamentele de inginerie: iluminat, climatizare, încălzire prin pardoseală, ventilație. De asemenea, sistemul de control se ocupă de controlul scurgerilor, de jaluzele, de supravegherea video și de un sistem "multiroom", «interfon, teatre, etc..

Citește mai mult  Un apartament cu două camere în stil minimalist: designerul Diana Arutyunova

Clima

Pentru a controla climatul trebuie doar să setați temperatura dorită. Aparatele de aer condiționat și servomotoarele îl vor menține automat în încăpere în funcție de două moduri de funcționare prestabilite.

«Leto" controlează temperatura camerei prin intermediul sistemului de aer condiționat.

«Iarna – controlul temperaturii camerei prin intermediul convectoarelor de încălzire. Perdelele de la ferestre ajută și ele la funcționarea sistemului de climatizare. Dacă ocupanții sunt plecați, iar afară este soare și temperatura din cameră a început să crească, sistemul va închide automat perdelele și va trece la modul de răcire.

"În calitate de designer, sunt foarte impresionat de faptul că există o combinație între simplitatea amenajării în sine și farmecul modest al luxului. O persoană neinstruită nici măcar nu ar fi capabilă să înțeleagă că obiectele prezentate sunt valoroase".

În fotografie: designerul Ivan Girvits

Sistem de supraveghere video

Sistemul de supraveghere video pentru intruziuni, furturi și alte neplăceri este extrem de sofisticat. Datorită vizualizării de la distanță a imaginilor camerelor de luat vederi în timp real, veți fi mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în apartament sau în holul de la intrare, de oriunde din lume.

Protecție împotriva scurgerilor

Principala caracteristică distinctivă a sistemului instalat este reprezentată de "senzorii comuni" este că, în cazul unei situații de urgență, sistemul de instalații sanitare nu ar putea fi oprit complet. Este acoperită doar zona în care este detectată o problemă. Ocupantul va primi apoi notificarea obișnuită prin sms că situația neplăcută a fost rezolvată.

"Am avut ocazia de a trăi cu sistemul Smart Home timp de două luni și de a-i evalua pe deplin capacitățile. Pot spune cu siguranță că a fost o experiență minunată! Am arătat de multe ori în cariera mea profesională cum poate fi operat sistemul instalat pe diferite obiecte. Ei bine, pentru a putea trăi o viață lungă și a controla totul pentru prima dată. Iar aceasta este o experiență complet diferită, așa cum se spune, te obișnuiești repede cu un lucru bun".

Citește mai mult  Un pic de São Paulo într-o singură baie: designerul Lilia Kostyreva

În imagine: Designerul Ivan Girvitz

Multiroom și Home Cinema

Tehnologia Multiroom, așa-numitul "subwoofer camere, concepute pentru a crea o muzică de fundal și o stare de spirit deosebită.

Tehnologia este instalată în baie, bucătărie și alte zone de locuit. Sistemul vă permite să redați muzică într-o singură cameră sau în toate camerele în același timp.

«Home cinema" – Combinația dintre tehnologiile avansate de procesare a sunetului Dolby Atmos, Aura 3D și Dolby Digital și un ecran lat vă va cufunda complet în lumea cinematografiei. Stați pe spate și bucurați-vă de vizionarea filmelor dvs. preferate.

"Așa cum am mai spus, lucrăm de destul de mult timp și suntem deja prieteni cu clientul. Așa că a fost atât o provocare, cât și ușor de rezolvat anumite scenarii. Dificil, pentru că a trebuit să iei în considerare faptul că este vorba de un apartament și trebuie să te gândești la ceva original și pentru o suprafață mai mică. Pur și simplu pentru că aveam deja o idee aproximativă despre preferințele și stilul de viață al întregii familii și despre faptul că copiii vor crește, i-am inclus în program atunci când am lansat sistemul.

În imagine: Serghei Zinoviev

Iluminat

Senzorii de mișcare sunt instalați în toate zonele apartamentului, prin intermediul cărora se reglează iluminatul. De exemplu, cu scenariul "noapte" în vigoare, Dacă vă ridicați noaptea pentru a merge la baie, luminile nu sunt aprinse la maxim, ci doar 20-30%, astfel încât lumina puternică să nu vă lovească ochii. Iar lumina de fundal se stinge atunci când nu există nicio mișcare, datorită unui temporizator.

Scenariu de lucru

Așa-numitele "scenarii" concepute pentru confort și economie de timp. Toate scenariile sunt prescrise pe baza stilului de viață al viitorilor rezidenți. Ei iau în considerare obiceiurile, vârstele, copiii, hobby-urile și multe altele.

Citește mai mult  Provence interior pentru o femeie adevărată: designer Alexandra Klamouris

"Programatorul trăiește practic viața clientului în casă. Iată un exemplu simplu. Am închiriat recent un conac de 1.500 de metri pătrați în West End din Londra. m, a existat un lift TV care cobora din tavan și clientul a stabilit următoarea sarcină: vin acasă seara, vreau să mă întind pe pat, apăs un buton – luminile se sting, televizorul este pe un anumit canal, nimic altceva nu funcționează. Și ne-am gândit atât de bine la scenariu, încât programatorul nostru numără pașii – câți sunt necesari pentru a ajunge la pat, pentru a te întinde și pentru ca luminile să se stingă fără probleme în același timp cu coborârea liftului pentru televizor… Trebuie să ne gândim la fiecare mic detaliu.".

În imagine: Serghei Zinoviev

Scenarii plate

Următoarele scenarii au fost programate în apartament: "Vise plăcute", «Bună dimineața", «Noaptea filmelor", «Plec", «Sunt aici.", «Cină în familie".

Prin simpla apăsare a unui buton, puteți lansa o gamă întreagă de funcții. "De exemplu, eu sunt aici." – și iluminat în hol, sistemul automat de climatizare este activat de sistemele de aer condiționat și de ventilație, iar jaluzelele sunt închise atunci când se întunecă afară.

«Cină în familie" – Lumina principală din camera de zi este redusă cu 50%, lumina de deasupra mesei de luat masa și a barului este aprinsă, iar televizorul și echipamentul home cinema sunt oprite sau trec în standby.

În absența chiriașilor, scenariul "am plecat" se activează automat. Luminile și încălzirea prin pardoseală sunt stinse, iar sistemul de climatizare trece pe un mod de economisire a energiei, ceea ce permite reducerea costurilor energetice.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: