București: apartament de 56 mp.

Un interior cu proporții perfecte, materiale confortabile și accesorii alese cu grijă, care creează o atmosferă relaxantă și familiară.

O gamă cromatică discretă, bazată pe o combinație de diferite nuanțe de gri, o abundență de suprafețe catifelate, o lumină blândă – toate acestea transformă interiorul unui mic apartament cu trei camere într-un loc perfect pentru a te relaxa după o zi grea de muncă.

Informații despre proprietate:
Locație: București, România
Suprafață: 56 de metri pătrați.
Anul: 2012
Designer: Varvara Zelenetskaya
Studioul lui Varvara Zelenetskaya

În imagine: designerul Varvara Zelenetskaya

Dispunerea originală a apartamentului stalinist includea trei camere separate, o bucătărie mică și un coridor îngust în formă de L. În schimb, există un spațiu combinat în bucătăria-salon, care curge ușor în hol. Două dormitoare rămân izolate. Partiție între camera de zi și holul transformat într-un sistem de depozitare. În partea dinspre camera de zi este creat un alcov, în care poate fi introdusă o canapea confortabilă.

Adăugarea de spațiu poate fi realizată prin decorarea camerei ca și cum ar fi reală. Chiar și dormitoarele izolate devin parte a unui spațiu comun. Nuanța generală de gri deschis de pe pereți a oferit fundalul ideal pentru mobilierul și accesoriile atent selectate: scaunele întunecate, aproape negre, se îmbină armonios cu bucătăria albă și cu lămpile de masă albe.. cu candelabre, aplice și lămpi de podea negre. Nuanțele subtile, gri ale pereților și ale țesăturilor nu numai că integrează elemente atât de diferite, dar și îndulcesc schema alb-negru. Senzația de spațiu este accentuată de pardoseala din lemn natural, fără îmbinări și modificări ale modelului.

Stilul neoclasic a fost ales ca stil principal. Frumusețea acestui spațiu este că, într-un astfel de interior, mobilierul modern și aparatele electrocasnice pot coexista cu ușurință cu candelabre de cristal, tije de perdele model și portiere de catifea. Și secretul principal este de a crea o "dispoziție clasică" fără tapet obligatoriu, aurire și mobilier masiv, ci cu linii simple, forme puternice și culori solide.

Citește mai mult  Noiembrie dulce

Noul aspect al apartamentului: După demolarea peretelui care separă holul, bucătăria și camera de zi, se creează un spațiu de studio, care arată foarte armonios datorită zonării sale clare.

O nișă separă vizual camera de recepție de hol. Puteți vedea cum un ceas mare demasculează o cameră mică, schimbând percepția noastră asupra adâncimii camerei.

Bucătăria mică nu pare înghesuită, datorită fronturilor de bucătărie albe și a unei ferestre uriașe cu un pervaz mic. Planificarea adecvată a permis plasarea tuturor aparatelor necesare.

La limita dintre bucătărie și camera de zi se află o zonă de luat masa. Există o masă mică, care poate fi așezată în spate dacă doriți.

Tema neoclasică este susținută nu numai de candelabrele superbe cu pandantive de cristal, ci și de mulurile și plinte albe care subliniază granița dintre pereți, podea și tavan.

Tratamentele ferestrelor ajută la realizarea unei distincții vizuale între bucătărie și camera de zi: nuanțele romane din in sunt mai practice în bucătărie, în timp ce draperiile grele de catifea creează o atmosferă confortabilă și întunecată în camera de zi.

În această fotografie, jocul de texturi este deosebit de izbitor: draperiile de catifea, lenjeria netedă a fotoliului și covorul pufos de sub picioare sunt contrabalansate de zidăria aspră de cărămidă cu care este acoperit peretele sufrageriei.

O schemă monocromă consistentă este menținută în ambele dormitoare. Pereți de culoare cenușie, cornișe albe pe tavan și mobilier și corpuri de iluminat de culoare închisă. Simetria perfectă este accentuată de oglinda rotundă de deasupra căpătâiului.

Un coridor lung, datorită unui sistem de iluminat încastrat și a unui panou care înfățișează lumina soarelui care trece prin frunziș, face ca încăperea să pară mai puțin înghesuită.

Citește mai mult  Garsonieră în stil ultramodern: Proiect de SNOU project

Odată ce baia este integrată, există loc pentru o cabină de duș, o mașină de spălat și un mic spațiu de depozitare deasupra acesteia. baia este placată cu gresie în aceeași nuanță de gri ca și pereții din interior.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: