Camogli, Italia: mansardă de 35 mp.

Mansardă pentru petrecerea timpului liber la malul mării tânăr student, indiferent cât de mic și simplu ar putea fi, ar trebui să fie încă în măsură să găzduiască un grup de prieteni.

Interiorul micului loft din satul pescăresc este neașteptat de laconic: este construit în jurul unui joc de forme simple, dreptunghiulare și circulare și este aproape monocrom: negru, gri, alb ( cu o predominanță a albului ).

Informații pe site:
Locație: Camogli lângă Genova, Italia
Suprafață: 35 mp.
Anul: 2012
Arhitecți:

În imagine: GOSPLAN, arhitecți

Situat în satul Camogli de la malul mării, în apropiere de Genova, un mic pod de 35 de metri.. «casă de vacanță" o tânără studentă la economie care locuiește și studiază la Milano, călătorește la Genova pentru studii și vine la țară pentru liniștea și peisajele pastorale pe care nu le găsești în aceste orașe mari. El locuiește aici pe cont propriu, dar un student îi place să-și invite prietenii (- și părinții )- și 35 de metri pătrați pot găzdui confortabil un spațiu de locuit de maximum 300 de metri pătrați. metri pătrați poate găzdui confortabil până la patru persoane. Pentru a obține o asemenea spațialitate, tinerii arhitecți Gosplan au dezvoltat o amenajare inteligentă a mansardei. Un nume ciudat pentru o companie italiană, într-adevăr? Nu întâmplător sună familiar pentru urechile rusești – este un fel de declarație de dragoste a arhitecților pentru constructivismul Românesc al lui Melnikov, Ginzburg și Leonidov, pentru frumusețea soluțiilor lor puțin formulate.
Există o adevărată afinitate estetică: interiorul mansardei create de Gosplan este laconic, auster, geometric și constructiv Fiecare spațiu de aici este extrem de funcțional. Potrivit arhitecților, aceștia au căutat și au găsit un compromis între crearea unui design minimalist și izolat și un "minim de viață" și o casă la modă pe plajă în spiritul lui Le Corbusier.

Citește mai mult  Cum să creezi un interior eco-friendly cu un minim de decor

Planuri de etaj. Arhitecților li s-a cerut să creeze un spațiu cu 2 dormitoare, un living, un loc de lucru și de studiu, o bucătărie și o baie. Și totul pe 35 de metri! Soluția a fost crearea unei bucătării spațioase, a unui dormitor dublu confortabil și a unui mic "refugiu", care ar putea fi un dormitor pentru oaspeți, precum și o cameră de lectură și de studiu. Apartamentul găzduiește, de asemenea, o baie de dimensiuni bune cu duș și câteva sisteme de depozitare încorporate în pereții despărțitori interiori.

Mansardă- În esență, este fostul pod al unei case de pescari, de unde și grinzile romantice antice care fac ca interiorul să nu pară atât de urban. Nici priveliștile magnifice: marea se află chiar în fața ferestrei.

Așa cum se întâmplă adesea în apartamentele mici, singura șansă pe care o avem de a face loc pentru o cameră de zi este de a o combina în același spațiu cu bucătăria. Bucătăria are și ea o mică canapea extensibilă, ceea ce o face mai ospitalieră, în adevăratul sens al cuvântului, pentru că acum are un loc unde își poate primi prietenii.

Absolut tot mobilierul de aici a fost făcut strict pe măsura camerelor.. de la bucătărie la canapeaua încorporată. Uneori există o economie de "milimetri" singurul mod posibil de a utiliza la maximum spațiul.

Înălțimea mică a tavanului nu este potrivită pentru candelabre, iar unele luminatoare moderne nu s-ar potrivi cu grinzile vechi, așa că arhitecții au renunțat pur și simplu la iluminatul de deasupra capului, mulțumindu-se cu lumina locală o lampă rotundă mare și expresivă deasupra mesei.

În spatele bucătăriei-salon sunt două camere. Potrivit arhitecților, fiecare cameră de aici este o "piesă de mobilier". Această definiție este valabilă chiar și pentru intrările în încăperi care imită ușile de garderobă.

Citește mai mult  Un bărbat, un stil: fericire masculină pe cincizeci de metri

Cel mai multifuncțional "obiect" Aici este biroul, de asemenea, dormitorul de oaspeți.. dreapta. Sub "podea" salteaua patului de oaspeți se află.

În cazul în care patul este închis, camera se transformă într-un studiu, unde rolul unui birou este jucat de un pervaz. Iar un dulap încorporat este excelent ca raft pentru cărți și documente.

Există, de asemenea, o mulțime de mobilier încorporat în "marele" dormitor- De fapt, nu există pereți deloc, ci doar sisteme de depozitare – indispensabile în apartamentele mici.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: