Garsonieră mondrian: mai puțini pereți, mai multă culoare

Garsoniera din complexul rezidențial Fountain Boulevard urma să fie închiriată, așa că pentru designerii Lauri Brothers a fost important ca apartamentul de 52 mp să fie cât mai confortabil și mai practic posibil.

Ce se așteaptă de la un apartament închiriat? Funcționalitate, confort, spațiu. Atunci când vrei să aduci carourile tale preferate cu miel într-un apartament închiriat, vrei să pui "al tău" într-un loc vizibil o ceașcă – și pentru ca lucrurile proprii să nu pară "împământate" într-un mediu străin. Designul unui astfel de apartament ar trebui să fie universal și prietenos, dar nu este lipsit de propria poetică.

Culoarea este semnătura proiectului Mondrian. Culoarea teracotă burgundă, denumită Cherrywood în paleta HEX, este un motiv de legătură care traversează întregul interior și care funcționează bine cu texturi ușoare, precum și cu accente de negru.

Lucrările la acest proiect pentru Lauri Brothers au început cu o reproiectare. Dar doar pentru a face "mai mult spațiu" puțin. Pereții care au fost dărâmați reprezintă, de asemenea, o nouă ergonomie, o zonare, o lumină deplină și, bineînțeles, o arenă pentru idei.

Inițial, apartamentul avea o bucătărie de dimensiuni modeste, o loggie încăpătoare și, peste zidul acesteia, un dormitor mare. S-a decis să se transforme un mic spațiu într-o zonă de dormit, iar tot spațiul gol rămas în cameră să fie transformat în living. Zidul dintre acesta și bucătărie a fost demolat și parțial înlocuit cu un raft zonal terminat cu o coloană portantă. Loggia a fost combinată cu bucătăria, mărind suprafața acesteia din urmă.

Bucătăria din proiect atrage atenția prin saturația sa – teracota este culoarea dominantă. Au folosit gresie Vog Ceramic pentru a acoperi șorțul de bucătărie, precum și podeaua din bucătărie, hol și baie. Aceste zone sunt "vorbitoare" Culoarea se îmbină cu texturile de piatră din baie și cu elementele minimaliste în alb și negru.

Citește mai mult  O casă caldă cu culori glaciale

În ceea ce privește zonele de recreere, acolo textura de umplere din cauza laminat și o abundență de textile arată mult mai confortabil. Aceleași texturi influențează și gama, făcând-o mai caldă. Punctul culminant al interiorului sunt corpurile de iluminat originale Fild.

Designul elegant și simplu al garsonierei atrage atenția distribuția iluminatului, precum și contrastul dintre confortul general al livingului și brutalitatea tavanului și a coloanelor de susținere – designerii au decis să păstreze textura originală de beton a acestora din urmă și doar au împrospătat culoarea cu un strat de vopsea. Apropo, această soluție nu numai că a dat interiorului un farmec special, dar ne-a permis să economisim bani – la urma urmei, bugetul pentru proiectul de design al apartamentului de închiriat a fost foarte strâns.

Din același motiv, majoritatea sistemelor de depozitare sunt fabricate din plăci aglomerate standard. Dar, pentru ca rafturile albe să nu pară prea monotone, designerii au optat pentru o garnitură neagră contrastantă, care a conferit mobilierului o geometrie vizuală specială.

Este nevoie de doar câteva ore în interiorul studioului pentru a realiza cât de multă atenție a fost acordată detaliilor. Aranjament funcțional convenabil al secțiunilor de bucătărie, între care nu trebuie să alergați un maraton în timp ce gătiți, o sală de duș spațioasă, ai cărei pereți în spații înguste nu vă învinețesc coatele – și multe alte lucruri mici, care sunt mult mai plăcute să trăiți cu ele decât fără ele. Pentru că designul este despre empatie.

Text: Darina Karapetyan

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: