Jos cu covoarele – trăiască betonul, cărămida și metalul

Loft în loc de dacha: cum să treci dincolo de atributele obosite ale stilului rustic și să transformi casa de țară tipică într-un proiect neconvențional? Examinarea experienței biroului de arhitectură al DIA.

Informații despre apartament: Casă din bușteni

Despre proprietari: O familie de patru persoane

Dorințele clienților: Folosiți un proiect standard de casă din catalogul companiei de construcții

Fantezia autorilor acestui proiect a fost limitată de tehnologia caselor din lemn: au fost nevoiți să lucreze cu un proiect standard, făcând modificări în amenajarea spațiului interior și lăsând neschimbate exteriorul și ideea generală a casei. Culoarea și textura buștenilor au fost concepute pentru un interior rustic. Cu toate acestea, designerii nu s-au limitat la proverbialele tonuri "calde" ale lemnului cu nuanțe – Buștenii și scândurile contrastează cu textilele mov, betonul gri, cărămida roșie, metalul alb și galben.

Podele căptușite cu scânduri de pin, bușteni tratați cu straturi transparente pentru protecția împotriva umezelii și a focului, conform cerințelor tehnologiei construcțiilor din lemn. Designerii nu ascund materialul natural cu finisaje, ci mai degrabă îi sporesc frumusețea naturală prin.

Stand TV din beton, placat cu gresie imitație de cărămidă. Nu servește doar pentru a ține ecranul cu plasmă, ci și ca element de zonare în camera de zi. Sala de cinema în stânga, cu o canapea mare, camera de relaxare în dreapta, cu mobilier ușor.

Sala de mese, combinată cu bucătăria, este accesibilă prin două scări. Camere separate de camera de zi prin arcade, clar vizibile pe fotografie. Bucătăria și zona de luat masa sunt decorate cu materiale similare: tejgheaua pentru un acvariu mare din zona de luat masa este placată cu cărămidă, iar șorțul din bucătărie este realizat din același material.

Citește mai mult  Fuziunea supremă: un basm textil

Un șemineu cu un raft lung aduce un spirit constructivist în interior: este realizat din beton monolit, cu foi de cupru așezate pe partea laterală a șemineului în scopuri de siguranță. Elementele metalice ale șemineului seamănă cu mobilierul de bucătărie și cu sistemul de iluminat.

Panourile de perete din sufragerie, bucătărie și camera de zi sunt, de asemenea, acoperite cu un strat subțire de oțel inoxidabil. Dulapul elegant, textilele albe și lămpile de sticlă fac camera să arate inteligent.

Dormitorul din mansardă. Nuanțele profunde de roșu și liliac și un perete tapițat cu țesătură în spatele capului patului creează un sentiment de budoar confortabil.

Baia arată destul de actual, în timp ce WC-ul îi uimește pe vizitatori cu două elemente în același timp – scânduri netratate și un "Genoa bowl", sau un vas de toaletă pe podea. O interpretare modernă a unei toalete rustice.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: