Milano: garsonieră de 15 mp.

"Ca o celulă" – o imagine clasică a unui spațiu mic, înghesuit și extrem de ascetic. Designerul Silvana Citterio a reușit să demonstreze că o cameră de mănăstire poate fi confortabilă și la modă.

Probabil că ar fi obositor să trăiești pe 15 metri pe tot parcursul anului, chiar și cu o amenajare ideală. Dar ca "sediu" în oraș, acest apartament este perfect. De cât are nevoie un bărbat care vine acasă doar pentru noapte?. Silvana și soțul ei își petrec fiecare sfârșit de săptămână la casa lor de la țară de lângă Milano.

Informații despre unitate:
Locație: Milano
Dimensiune: 15 metri pătrați.
Anul: 2012
Arhitect: Silvana Citterio

O senzație de spațiu într-un apartament de 15 metri pătrați. metri este imposibil de realizat a priori, dar Silvana reușește totuși să nu se simtă înghesuită și supraaglomerată. Rețeta ei: calcul exact, mai multe niveluri și utilizarea alternativă a diferitelor zone. Deoarece doarme singură în apartament în majoritatea nopților, este ușor să presupunem că nu are nevoie de bucătărie atunci când stă la masă și nu are nevoie de ea atunci când gătește pur și simplu nu poate fi fizic pe podium. Acest lucru i-a permis să facă o parte a podiumului articulată. Iar dacă soțul este și el în oraș pentru o noapte, trebuie să aștepte și să nu se grăbească să urce și să coboare scările când gătește. Compactitatea necesită sacrificii.

Camera pe care Silvana a transformat-o în apartament, așa cum se vede înainte de a o remodela. Cu puțin timp în urmă, exista spațiu pentru un pat și o baie.

Amenajarea după conversie: baia din capăt este suficient de spațioasă pentru un apartament atât de mic, în timp ce restul de zece metri pătrați oferă o senzație de spațiu tot ceea ce ai nevoie pentru a trăi. La dreapta.. Fereastră franceză cu un balcon.

Citește mai mult  Apartament pe bulevardul Tsvetnoy: designerul Alexander Kravtsov

Principalul atu al Silvanei.. tavane înalte, acest lucru i-a permis să joace zonarea pe două niveluri. Aici.. nivelul solului ( nivelul parterului ) baie, vestiar, scări la primul nivel.

Al doilea nivel.. la un metru înălțime deasupra podelei: pat și masă pentru două persoane.

Fanta.

De la ușa de la intrare, aproximativ o treime din cameră se află pe holul care duce la baie. Tot aici se află și zona de bucătărie, cu multe sertare și dulapuri, un cuptor încorporat și un mic frigider cu minibar.

O scară mică duce la etaj, unde se află o masă rotundă mică cu două scaune.

De cealaltă parte a acestui podium – un pat dublu mare, cu o etajeră deasupra lui.

O oglindă mare, pe tot peretele, reflectorizantă și, prin urmare, care mărește vizual spațiul.. o necesitate pentru un apartament foarte mic.

Și acum vine partea distractivă – «"caracteristicile ascunse". Sub podeaua pasarelei se ascunde suprafața bucătăriei: o chiuvetă, o masă de tăiere..

… și aragazul. Observați utilizarea inteligentă a fotoliului.. De el sunt atașate suporturi magnetice pentru cuțite și condimente în borcane metalice.

Nici un centimetru nu poate fi irosit într-un apartament atât de mic: există chiar și un sertar ascuns sub ultima treaptă a scării.

O bucătărie pliabilă cu "caracteristici ascunse" Nu se limitează la. Între pat și birou se află o trapă care duce la un dressing cu rafturi și umerașe! Accesul se face pe o scară mică.

Baia, confortabilă, cu gresie albă de metrou, ocupă practic o treime din apartament.

Aici, Silvana nu și-a refuzat o cabină de duș confortabilă, nici un bidet, nici un perete mare cu oglinzi. Este loc chiar și pentru o nișă de carte.

Citește mai mult  Garsonieră pentru o familie de trei persoane: de SNOU Project architecture
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: