Spania: Casa de grajduri

Cumpărarea unei ruine vechi, departe de civilizație, a fost o mișcare destul de disperată, dar acum familia de arhitecți are o reședință incredibil de pitorească, plină de sunete de apă și de soare.

În această epocă a protecției mediului, proiectele de case neobișnuite bazate pe clădiri abandonate îndeplinesc o sarcină importantă de reciclare: în loc să demolăm și să producem deșeuri de construcție și să construim una nouă, irosind resurse, uneori este mai bine să modernizăm ceea ce a fost construit cu un secol sau două înaintea noastră.

Informații despre obiect:
Locație: Extremadura, Spania
Anul creării: 2010
Arhitecți: Camino Alonso

Când Carlo Alonso și sora sa Camino Partenerii firmei de arhitectură de succes din MadridÁbaton căutau o casă de țară pentru familia lor extinsă, când au văzut un grajd de cai abandonat pe dealurile din Estremadura și au decis să îl cumpere și să îl transforme într-o reședință de țară. Pe lângă frumoșii ziduri de piatră, care erau în stare de ruină la momentul achiziției, casa se mândrea și cu o locație imbatabilă, pe partea însorită a unui deal.

Nu multe proiecte de case neobișnuite conțin soluții arhitecturale și inginerești atât de interesante. Ei au fost cei care au transformat un grajd în ruină într-o reședință cu adevărat luxoasă, amplasată într-o locație fabuloasă. În ciuda îndepărtării de civilizație, drumuri și chiar de electricitate, aici este un standard complet modern de confort, implementat cu "darurile naturii". Casa este complet independentă din punct de vedere energetic: electricitatea este "responsabilă" panouri solare și două turbine hidraulice alimentate cu apă de la un râu de munte. Apa filtrată este folosită pentru instalațiile sanitare din gospodărie și pentru sistemul de aer condiționat. Dar, mai întâi de toate.

Citește mai mult  Cum să vă decorați casa de țară în stil englezesc?

Planul parterului: spațiu de lounge imens, două dormitoare principale cu intrări separate și o baie. În dreapta se află dependința, înfiptă în coasta dealului.

Planul etajului al doilea, în pod, încă două dormitoare, o cameră de copii, o baie.

O vedere a grajdului înainte ca arhitecții să se apuce să-l reconstruiască. Zidurile sunt făcute din piatră mare locală destul de frumoasă, argila care a ținut zidăria aproape complet spălată.

De fapt, arhitecții nu doar au reconstruit-o, ci au "reconstruit-o" complet clădirea veche. Aici se poate vedea că au fost adăugate deschideri uriașe de ferestre, cu vechea piatră și forma generală a clădirii rămasă de la grajd. «Am încercat să nu inventăm nimic, ci doar să folosim ceea ce avem. Am păstrat chiar și înclinația acoperișului, care este extrem de potrivită pentru această locație.

Înainte de conversie, partea lungă a grajdului era căptușită cu ferestre cu obloane de lemn.

În pod există acum ferestre și uși glisante din sticlă pe toată înălțimea. Aceleași obloane uriașe din lemn ajută la protejarea casei de frig în nopțile de iarnă, de vânt, de zăpadă și de supraîncălzire în timpul verii.

«Acesta este un loc foarte însorit și, datorită numeroaselor suprafețe de sticlă, casa devine foarte caldă în timpul iernii, noi nu folosim aproape niciodată încălzirea, avem un șemineu.

Interiorul vechiului grajd era impropriu pentru a fi transformat în locuință, așa că pereții despărțitori interiori din bolovani masivi au fost demontați.

Zidurile puternice și vechile grinzi de lemn au fost înlocuite cu structuri ușoare din metal și beton.

Una dintre cele mai frumoase părți ale noii reședințe.. o piscină cu fântână pe o mică terasă care vara funcționează ca o unitate de aer condiționat.

Citește mai mult  Cum să transformi un apartament cu două dormitoare într-unul cu trei dormitoare cu două băi și două vestiare?

În jurul curții cu piscină și fântână se află, de asemenea, ferestre-uși glisante mari: glisându-le înăuntru și afară, puteți regla temperatura și umiditatea din cameră.

În zona de relaxare, scara care duce la primul etaj, unde se află dormitorul copiilor, se deschide către o zonă de lounge.

Zona de luat masa cu un fel de masă infinit de lungă și înaltă,…

care se transformă într-un bar pentru micul dejun. O familie foarte numeroasă se adună în casă.

Aproape tot peretele din camera de zi este format din ferestre glisante, care, pe vreme bună, sunt închise doar noaptea.

Camera de zi este vizibilă din toate părțile, cu ferestre uriașe și la capete.

Dormitoarele de la parter se mândresc, de asemenea, cu ferestre uriașe.

Acest lucru nu numai că vă permite să admirați frumusețea împrejurimilor, dar și să aveți o intrare separată, care este uneori foarte plăcută.

O cameră de oaspeți într-o anexă scufundată în coasta dealului.

Când sunt mulți copii în casă în același timp, această cameră mică pentru copii este plină de capacitate. «Am făcut în mod deliberat pepinieră atât de mic atunci când există o mulțime de copii- se transformă într-un minunat spațiu de joacă..

… la fel ca și baia minimalistă de lângă ea.

Toate chiuvetele din băi sunt cuve de piatră, ceea ce este în concordanță cu stilul general al casei, construită din piatră veche. Acestea pot fi transformate în fântâni ( apa poate fi pornită și admirată în timp ce curge peste margine ). În plus, forma chiuvetelor, care amintesc de adăpătoarele de cai, amintește de istoria casei.

Citește mai mult  Cald sau rece: douăzeci de nuanțe de gri pentru bărbatul energic

Una dintre aceste chiuvete este situată direct în dormitorul principal, în spatele căpătâiului.

Apa naturală nu numai că umple bazinul din interiorul casei, ci și învârte turbinele de apă și alimentează casa cu apă.

Există o mulțime de spațiu pentru a umple superba piscină de piatră de pe terasă.

În videoclip, arhitecții fac un tur al casei lor de vară.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: