Câte kilograme de cartofi în sac?

Cumpărarea de cartofi în sat sau pe piață, de regulă, utilizați pungi nu numai pentru transport, ci și ca unitate de măsură. Și câte kilograme într-un astfel de container?

Câți cartofi cântăresc în pungi diferite?

Cartofi ca orice organism fizic ocupă volumul și are o anumită greutate. Ambele se datorează cantității de apă conținută în club. Trebuie remarcat faptul că apa în general este partea copleșitoare a acestui volum. Ar fi logic să comparați greutatea și volumul cartofilor cu apă. Dar totul nu este atât de simplu. Dacă în 1 litru de apă, această substanță este de 1 kilogram, în condiții normale (presiune de 760 mm și o temperatură de aproximativ 0 ° C), apoi pentru tuberculi o astfel de schemă nu funcționează, o excepție este o cartofi piure de cartofi, când totul este reciclat într-o masă omogenă.

Dacă cartofii se toarnă în orice capacitate întreagă, spațiul datorat formei și mărimii va rămâne între tuberculi. Dacă cartoful este mic, goliciunea va fi mai mică, dacă este mare, respectiv, mai mult. Prezența goliciunii depinde de forma de tuberculi. Tuburile subnegoase de dimensiuni medii sunt fixate.

Dar într-un fel sau altul, în orice calitate, împreună cu cartofi, există întotdeauna goliciunea angajată în aer, ceea ce aproape nimic cântărește.

Pentru cartofi, pungile rămase după consumarea produsului dobândit în ele (de obicei, zahăr sau făină). Se crede că 50 kg de produs în vrac este inclusă într-o pungă standard. Dar cartofi, plasat acolo este cu siguranta mai putin.

Citește mai mult  Ce și cum să deranjeze căpșuni în primăvară?

În medie, se crede că un astfel de container include până la 40 kg de cartofi mari și de 45 kg de mică. Aceasta este dacă sacul va fi plin „sub șir”, de obicei greutatea conținutului este mai mică.

Cumpărarea de cartofi în sac, nu va fi capabil să întrebe cât de multe găleți în ea. Dar este important să întrebați ce fel de găleți au fost.

Asa de, Într-o găleată galvanizată de 10 litri, cel mai adesea folosit pentru măsurarea cantității de cartofi, 6,5 kg de tuberculi mici și de 7,5 kg se pot potrivi. Astfel, reprezentând aproximativ dimensiunea cartofilor, Puteți calcula aproximativ greutatea cartofilor în sac:

  • Dacă există 3 găleți de tuberculi medii și mari, se dovedește aproximativ 20 kg;
  • Dacă cartofii nu sunt mari, atunci vor exista aproximativ 22 kg;
  • La umplerea cu 4 găleți vor fi 26-27 kilograme de cartofi mari și aproximativ 30 kg superficial.

Destul de rar, dar încă există pungi de iută mai mari decât zahărul. Într-un astfel de container, se pot potrivi aproximativ 60 kg de tuberculi. Cu toate acestea, într-o pungă mare de astfel de dimensiuni umplute cu casa, mișcă ceva foarte inconfortabil, și singur este chiar imposibil.

Ambalajul topit devine mai răspândit. În sacul de plasă puteți crea și păstra legume.

Volumul acestui container este aproape jumătate mai mic în comparație cu sacii de zahăr sau de făină. Prin urmare, Prin achiziționarea de cartofi în rețea, ar trebui să se țină cont de faptul că greutatea sa, cu încărcarea completă a cartofilor mari, va fi de aproximativ 20 kg și mică – aproximativ 22 kg.

Citește mai mult  Gigantul timpuriu de roșii

Câte găleți plasate în sac?

În medie, 4-5 găleți de cartofi sunt plasați pe o geantă standard „zahăr”, ​​numărul specific de găleți depinde de forma și dimensiunea tuberculilor. Deși pentru confortul încărcării și transportului, nu mai mult de 3 găleți sunt turnate în sac de cartofi. Este dacă gălețile dimensiunii standard, t. E. Galvanizat de 10 litri.

Dar există și găleți mari de 12 litri, este clar că tuberculii sunt plasați în ele. Turnarea unor astfel de găleți în recipientul „zahăr” poate fi de asemenea 3, și 4 și chiar 5. Aceasta este doar greutatea, în același timp, poate crește în căsuța de e-mail de 45 kg, iar atunci când transportă un nivel ridicat, probabilitatea ca cartofii să cadă, deoarece puțin spațiu rămâne sub șir.

Pentru umplerea saci, găleți de plastic de 7 sau, care sunt extrem de rare, pot fi utilizate 5 litri. Dacă vărsați 3 găleți de astfel de volum în „zahăr” standard, greutatea de cartofi în el va fi mai mică de 20 kg. Dar pentru umplerea cartofilor unei pungi de 50 de kilograme, 8-10 găleți pot avea nevoie de sus.

Cum să afli volumul singur?

Aflați volumul de pungi cu cartofi, fără cel puțin o experiență minimă este dificilă. Desigur, pentru oamenii cunoscuți cu saci de zahăr, nu va fi dificil de comparat ceea ce văd că au văzut înainte, dar dacă nu există o astfel de experiență de viață, va trebui să navigați în semne indirecte.

Achiziționarea de cartofi într-un astfel de container ca „zahăr” saci, trebuie întrebat câte găleți de cartofi în ele turnate. Ce medie de magnitudinea tuberculului. Ce fel de tuburi predomină.

Pentru a face acest lucru, puteți cere și dezactivați sacul.

Dacă ridicați o geantă completă destul de ușor, cel mai probabil, este un recipient non-standard și o greutate de cartofi în ea departe de așteptarea de 40 kg.

Citește mai mult  Cultivarea răsadurilor de roșii fără scufundări la domiciliu

Dacă, în fața cumpărătorului, cartofi în containerul de plasă, îndeplinirea calculelor necomplicate nu va fi mult dificilă. Dimensiunea tuberculilor este imediat vizibilă, așa cum este gradul de pungi de umplere.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: