Fotoliu-sac

Ce este un scaun de sac? Ar trebui să o cumpărați pentru casa dumneavoastră? Studiem istoria și construcția, identificând avantajele și dezavantajele acestei piese populare de mobilier.

Un fotoliu cu sac vă urmărește conturul corpului și nu vă constrânge mișcările. Scaunul sac este începutul unei noi tendințe în designul de mobilier.

Unde să o puneți? După cum arată practica, sacul de scaun nu este convenabil pentru toți membrii familiei, nu în toate situațiile și nu este potrivit pentru fiecare cameră. Este cel mai bine folosit într-o cameră de copii sau în camera unui adolescent, ca jucărie, ca obiect decorativ luminos și ca loc pentru a sta confortabil și a privi la televizor, pentru a vă relaxa sau pentru a citi. Face ca persoanele în vârstă să se ridice cu greu în picioare și nu are ce căuta în camera de zi. În plus, un astfel de scaun ocupă mult spațiu, deci nu este potrivit pentru camere mici.

Unde să o punem? În practică, un fotoliu de sac nu este confortabil pentru toți membrii familiei, nu în toate situațiile și nu este potrivit pentru fiecare cameră. Mai bine pentru a fi folosit în camera unui copil sau a unui adolescent, ca jucărie, ca accesoriu colorat sau ca loc pentru a sta și a se uita la televizor, a se relaxa sau a citi. Dar este extrem de inconfortabil pentru persoanele în vârstă să se ridice de pe un astfel de fotoliu, așa că nu are loc în camera de zi. Și ocupă mult spațiu, așa că nu este potrivit pentru camere mici.

Ascundeți

Fotoliu sacos: o invenție

Design italian. Povestea scaunului Sack a început în Italia, în 1968. Designerii Piero Gatti, Cesare Paolini și Franco Teodoro ( Gatti, Paolini& Teodoro ) au inventat un element distractiv și total neconvențional- fotoliu fără formă. Nu avea cadru și nu lua formă decât sub greutatea unei persoane. Modelul a fost surprinzător de confortabil: urmează contururile corpului și oferă un confort incomparabil, relaxare. Zanotta l-a pus în producția de masă și nu a regretat această decizie. Modelul a fost numit Sacco ( italianul. — sac, burtă ). Astăzi, scaune similare sunt produse de producători din întreaga lume, inclusiv din România. Au diferite denumiri: pere, saltele, saltele, beanbags etc.

Designerii de fotolii-sacuri de designeri produc nu numai în Occident, ci și în România.

 • Sac de scaun Trapezium 16 Smart Balls
 • Scaunul de sac Flower 02 Smart Balls
 • Scaun-sac de scaun Stump Kovry Smart Balls
 • Fotoliul cu saci Piramide 03 Smart Balls

Trapezul 16 bile inteligente.

Fotoliul sacos: dispozitivul

Bile într-o pungă. În 40 de ani, structura fotoliului nu s-a schimbat prea mult. Acesta este format din două capace externe și interne- și umplutură liberă.

Styrofoam – este o umplutură din fibre pentru mobilierul fără ramă și este un material ecologic, hipoalergenic ( similarul său este folosit chiar și la fabricarea recipientelor alimentare de unică folosință ). Polistirenul nu absoarbe deloc apa, nu se teme de căderile de temperatură, astfel încât puteți lua în siguranță scaunul de acasă la peluza de grădină. spre deosebire de lemn, nu crapă, nu se crapă și nu putrezește. Puteți pune fotoliul în saună, puteți sta pe el în fața șemineului, etc..

În fotografie: căptușeală din polistiren de la Loyal Chemical.

Acestea sunt mii de granule de polistiren ( cunoscute și sub numele de bile de spumă ). Ușoare și mobile, ele se lasă în mod egal sub corpul celui care le așează. Dimensiunea mică a bilelor nu denaturează. Și pentru a o readuce la forma inițială, trebuie doar să o scuturi bine.

Citește mai mult  Coaseți huse pentru scaune în diferite forme

Fotoliu Baggy: avantajele

 • Cumpărați un scaun de sac pentru camera copilului idee bună. Complet sigur: fără unghiuri ascuțite. În plus, poate servi ca o jucărie în sine, pentru că puteți sări pe ea și să vă rostogoliți, poate fi folosită în "bătăi de pernă" și t..
 • Ușor de mutat ( cântărește între 3 și 8 kg, în funcție de dimensiune ).
 • Nu aveți nevoie de mult material pentru a face un capac detașabil. Deci, puteți schimba aspectul fotoliului dvs.: în timpul iernii, vă puteți "îmbrăca" în blană, în toamnă.. în catifea, iar vara.. în in.
 • Aceasta este piesa de mobilier potrivită pentru conversații informale într-o companie tânără ( într-o poziție "semi-reclinată" ).

Scaunele Sack sunt potrivite pentru relaxare, muncă și socializare informală.

 • Sacoșa vă susține coloana vertebrală: indiferent de modul în care stați așezat, aceasta urmează conturul corpului dumneavoastră.
 • Nimic de rupt. Chiar dacă reușiți să rupeți capacul interior al talonului, tot ce trebuie să faceți este să îl reasamblați, să coaseți gaura și să puneți tapițeria. extra "backfill puteți cumpăra din același magazin de unde ați cumpăra scaunul, sau de la orice piață de construcții.

Este mult prea ușor să se răstoarne. Proprietățile ușor de întreținut au și un dezavantaj: un copil curios poate desface fermoarul sacoșei exterioare și ajunge la cea interioară ( și aceasta are un fermoar ). Și trebuie să colectezi bile de polistiren prin toată camera..

În fotografie: Tetris de Smart Balls.

Scaun de sac: dezavantaje

 • Umplutura se sfărâmă treptat. Va trebui să cumpărați mai multe mărgele după un timp.
 • Pentru că este o "pungă" Poate fi așezat direct pe podea; învelișul exterior se murdărește inevitabil. Trebuie să fie spălată des.
 • Unele modele nu au partea de jos sau de sus, nu au picioare sau scaun. Așa că, dacă nu reușești să întinzi scaunul cu sac, poți sta pe partea cea mai murdară.
 • Nu folosiți niciodată tapițerie din piele pentru această piesă de mobilier: nu va rezista la o manipulare prea liberă și se va întinde.
 • Nu este un stil care să se potrivească oricărui decor.
Citește mai mult  Teoria Big Bang

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: