Capacitatea rezervorului de încălzire a apei

"Cu cât este mai mare rezervorul, cu atât mai bine? – Nu întotdeauna. Poate dura mult timp pentru a încălzi o cantitate mare de apă sau mult timp pentru a controla încălzitorul de apă. Sau trebuie să vă cumpărați un aparat puternic care vă va face praf la facturile de energie. Deci, cum se determină volumul optim al încălzitorului de apă??

De regulă, același model de încălzitor de apă este disponibil în mai multe variante – de la cel mai mic la cel mai mare rezervor.

Economisiți bani sau nu? Conform statisticilor, un locuitor al orașului consumă zilnic între 100 și 400 de litri de apă fierbinte );. Și o mare parte din ea se irosește. Dar acest lucru nu înseamnă că o persoană are nevoie de un încălzitor de apă pentru 25-100 de litri, două persoane au nevoie de un încălzitor de apă pentru 50-200, și trei 75-300. Calcularea volumului încălzitorului de apă în acest mod nu este corectă!

Nu ezitați să menționați: dacă nu vă interesează să economisiți apă și energie electrică, iar situația dumneavoastră financiară și posibilitățile rețelei locale de alimentare cu energie electrică vă permit să continuați să faceți acest lucru, cumpărați imediat un încălzitor de apă puternic. Mai bine un cuplu de unități, și cu un rezervor spațios ( 200-300 litri )- pentru a vă asigura că aveți suficientă apă.
Pentru cei care sunt obișnuiți să-și numere cheltuielile.. Sfaturile noastre pentru alegerea volumului optim al rezervorului de încălzire a apei.

Există încălzitoare de apă de 200 de litri și chiar uriașe de 300 de litri la vânzare!

Citește mai mult  Robinet mixer din alamă

Cât timp sunteți dispus să așteptați? Temperatura apei calde, care poate fi setată de pe panoul de control, este reglabilă între 30 și 80°C; cu toate acestea, din motive de siguranță, este recomandabil să o setați între 55-60°C ( pentru a evita să vă sculați dacă deschideți accidental doar robinetul de apă caldă ).

Temperatura apei reci este de aproximativ +15°C vara și +5°C iarna. O temperatură a apei de aproximativ 30-40 °C este confortabilă pentru o persoană în funcție de faptul că face baie sau își clătește mâinile. Faceți calculele: este nevoie de cantități diferite de apă pentru a se încălzi până la o temperatură confortabilă de 45 de grade în timpuri diferite.

utilizarea încălzitorului cu acumulator
încălzitorul de apă caldă Maxi de la Baxi
volumul de apă, l puterea elementului de încălzire, W timpul de încălzire "rezervor plin"
atΔT=45°C hr/min
30 1200 1 oră și 20 de minute
50 1200 2 h 20 min
80 1200 3 h 45 min
100 1500 3 h 45 min

Un încălzitor de apă cu un rezervor de 100 l încălzește apa până la 60°C în aproximativ 5 ore. Ați deschis robinetul: apa caldă se diluează treptat cu apă rece. Apa rece curge continuu în rezervor. După amestecare, obțineți 185-250 de litri de apă caldă confortabilă vara și 160-215 litri iarna. Desigur, valorile reale sunt mai mici, deoarece, pe măsură ce apa caldă se termină, apa rece o înlocuiește în mod constant, iar temperatura totală a apei din rezervor scade.

Consumul de apă în diverse scopuri, Cifra de mai jos este, de asemenea, o medie statistică și variază în funcție de preferințele personale.

Citește mai mult  Cum de a alege și de a instala un uscător de prosoape?

Volumul încălzitorului de apă în raport cu numărul de puncte de extracție. Simboluri: cadă, cabină de duș, chiuvetă în baie și chiuvetă în bucătărie.

Un mic încălzitor de apă caldă menajeră de 5 l este bun pentru bucătărie. Acest volum de încălzire a apei va permite, relativ vorbind, să vă clătiți mâinile și câteva farfurii.
În cazul în care este necesar să se spele vasele și nu salvați ( nu există dușuri sau căzi de baie în cabană )- este suficientă o capacitate cilindrică de 20 de litri.

Câte persoane? De asemenea, este important să se ia în considerare câte persoane au nevoie de apă caldă în același timp. Pentru recomandări privind capacitatea rezervorului de încălzire, consultați tabelul.

cine utilizează încălzitorul? Capacitatea recomandată a încălzitorului de apă
1 persoană adultă
face un duș )
15 . în modul economic / 30 l confort
Familie de 2 persoane
( dușuri, spălatul pe mâini, vase )
80-100
o familie de 2 persoane + 2 copii
( face un duș, își spală mâinile, vasele din mai multe puncte de extracție a apei )
100-120

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: