Chris Hegeman și Johan de Groot în căutarea designului perfect

Găsește-ți propriul stil? Există o formulă pentru un design unic? Care este sursa de inspirație pentru noile mele colecții?? Acestea și alte întrebări sunt adresate de designerii Villeroy & Boch Chris Hegeman și Johan de Groot.

Sursele mele de inspirație. Chris Hegeman: Munca mea este influențată de lumea din jurul meu, de oamenii cu care vorbesc și, bineînțeles, de lista de provocări cu care ne confruntăm atunci când proiectăm un produs. De asemenea, foarte important pentru mine este designul olandez, care este minimalist, experimental și autentic. Mă inspiră și munca altor designeri celebri, cum ar fi Eames și Zaha Hadid. Acest lucru mi-a format propriul stil, care se reflectă în desenele mele.

Johan de Groot: Atunci când se proiectează un produs, trebuie să se țină cont întotdeauna de faptul că ființa umană trebuie să fie pe primul loc… Un design poate fi considerat de primă clasă doar dacă funcționalitatea sa este de primă clasă.

O versatilitate a designului. Chris Hegeman: Adevărații clasici dezvoltă un design simplu, dar elaborat, care rămâne la fel de atemporal ca întotdeauna, chiar și după mulți ani.

Johan de Groot: Designul de primă clasă se caracterizează prin detalii fine și clare, fără farmec superficial și prin capacitatea de a surprinde. Un exemplu este spa-ul pentru piscină Just Silence: este o interpretare complet nouă a unui spa cu un design minimalist. produsul este foarte confortabil de utilizat, în ciuda austerității sale externe.

Despre idei. Chris Hegeman: În primul rând, urmărim cu atenție tendințele actuale. Care sunt principalele tendințe în designul interior și arhitectură?? De unde vin, cum se dezvoltă? Pentru a avea o imagine mai completă, vizităm diferite expoziții. Multe idei îmi vin în minte atunci când sunt la volan. Dacă vă uitați la forma și la designul mașinilor moderne, puteți observa un joc fascinant de linii și lumină. Reflecțiile care se schimbă în funcție de poziția privitorului și de unghiul de incidență a luminii – ele conferă acestui design o fascinație specială. Și exact acest lucru îl transfer în produsele noastre – forma căzilor noastre de baie, de exemplu.

Citește mai mult  Detalii importante atunci când alegeți o ușă de duș

Cu privire la procesul de lucru în colaborare. Johan de Groot: Discutăm destul de des despre ideile noastre în timp ce schițăm sau creăm desene 3D pe calculator sau când experimentăm împreună culori, forme și materiale. Odată ce ideea este coaptă, realizăm modelul pe o imprimantă 3D sau în lemn, polistiren sau fibră de sticlă. Scopul nostru nu este doar de a optimiza designul, ci și de a împinge limitele materialului și ale producției. În special, ne gândim mereu la alte modalități de utilizare a Quaryl. De exemplu, pentru o companie belgiană de mobilă, am realizat mobilier de exterior din Quaryl, care este rezistent la zgârieturi și la alte influențe externe.

Produsul meu preferat. Chris Hegeman: Produsul meu preferat este cada de baie Squaro Edge 12. Totul la această cadă este perfect, până la cele mai mici detalii: printre acestea se numără și gura de scurgere montată și marginea îngustă. Detaliile sunt cele care fac un produs atât de special.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: