Cum de a alege și de a instala un uscător de prosoape?

Gama de șine de prosoape încălzite este uluitoare. Cum să alegi modelul potrivit, câștigând la preț, dar fără a pierde la calitate. Totul despre problemele implicate în instalarea și schimbarea unui încălzitor de prosoape.

Cum de a alege o dimensiune a încălzitorului de prosoape? Atunci când alegeți o bară de prosoape, desigur, dimensiunea camerei este importantă: cu o baie mică, un radiator imens vă va face să vă sufocați . Alegerea radiatorului de prosoape este determinată de numărul de utilizatori, t.. ocupanții care vor utiliza un încălzitor de prosoape. În cazul în care spațiile dvs. sunt mici, nu are rost să le decorați cu un radiator de prosoape – dispozitivul este întotdeauna tehnic, dar niciodată incredibil de frumos. Într-o baie mică, un radiator mare pentru prosoape nu este probabil necesar.

Cum de a alege dimensiunea radiatorului de prosop? Atunci când alegeți un radiator de prosoape, desigur, dimensiunea camerei este importantă: cu o baie mică, un radiator imens vă va face să vă sufocați . Alegerea barei pentru prosoape încălzite este determinată de numărul de utilizatori, t.. ocupanții care vor utiliza radiatorul de prosoape. În cazul în care spațiile dvs. sunt mici, nu are rost să le decorați cu un radiator de prosoape – este întotdeauna tehnic, dar niciodată extrem de atractiv. Într-o baie mică, este puțin probabil să fie nevoie de un radiator de prosoape mai mare.

Ascundeți

Ce șină de prosoape să alegeți??

1.Radiator pentru prosop de apă. Se instalează fie în rețeaua de apă caldă menajeră, fie în sistemul de încălzire al casei. În primul caz, radiatorul vă va oferi căldură pe tot parcursul anului ( cu excepția perioadei de deconectare preventivă a apei calde ) în al doilea caz – de la primăvară la toamnă. Puteți să vă conectați la sistemul de încălzire centrală numai dacă conducta ascendentă de încălzire trece prin baie, iar presiunea sistemului corespunde presiunii de funcționare a radiatorului de prosoape.

Citește mai mult  Ventilație forțată

Oțel inoxidabil, alamă sanitară, cupru, aluminiu anodizat materiale rezistente. Țevile din oțel vor fi rapid corodate de rugină, așa că nu este necesar niciun adaptor. Primul circuit ( primul circuit ) apa caldă curentă va încălzi antigelul din radiator ( al doilea circuit ).

Pentru a preveni blocajele din ștergătorul de prosoape încălzit cu apă în baie, este recomandabil să instalați un filtru mecanic fin în fața radiatorului.

Radiatoarele de apă nu consumă energie, dar nu sunt funcționale în timpul opririlor de întreținere a sistemului de încălzire sau de apă caldă menajeră. Este recomandabil să instalați un filtru mecanic fin în fața lor.

Dimensiune și formă. Dimensiunea radiatorului trebuie să fie adaptată la dimensiunea camerei. Cele mai populare modele în funcție de formă – "scară" și "serpentină". Designul radiatoarelor este izbitor prin varietatea de forme: cercuri încrucișate, bănci, panouri curbe. Unele dispozitive sunt echipate cu panouri din material termoconductor care acoperă elementul de încălzire.

Radiator electric Heat wave de Droog, design de Laarman Joris .

2.Șină electrică pentru prosoape. Funcționează de la o priză de perete standard. Consumul de energie electrică depinde de ( puterea încălzitorului electric cu tuburi ( elementul de încălzire ) instalat în încălzitor și de mărimea modelului ( între 150W și 2000W sau mai mult ). Suportul pentru prosoape încălzit este umplut cu lichid care nu îngheață, astfel încât nu va rugini. Este mai bine pentru a face cablajul acoperit, atunci nu va primi nici o umiditate.

Cum de a alege un încălzitor de prosoape pentru o familie cu copii mici? O bară pentru prosoape de baie cu un termostat care menține temperatura la nivelul potrivit este, de asemenea, potrivită. Există termostate electronice, care nu numai că mențin o temperatură setată, dar o și modifică în funcție de un program…

Citește mai mult  Capacul de toaletă

Funcționarea unui radiator electric nu depinde de oprirea preventivă a sistemelor de încălzire sau de apă caldă. Modelele pot fi echipate cu un termostat.

3.Uscător de prosoape combinat. Acesta combină avantajele omologilor de apă și electricitate. Acesta are trei moduri de funcționare:

  • de la apă caldă,
  • Atunci când nu există apă caldă – din rețea prin intermediul unui element de încălzire,
  • În cazul închiderii complete a apei, antigelul este umplut în radiatorul de prosoape și aerul este evacuat, astfel încât nu există blocaje.

Suportul pentru prosoape încălzit este mai scump decât alte modele, dar are mai multe opțiuni.

Radiatoarele combinate funcționează atât cu apă caldă, cât și cu apă de rețea, prin intermediul unui element de încălzire care încălzește apa rece și, în absența apei calde, antigelul. Aceste dispozitive sunt mai scumpe decât alte modele.

Înlocuirea barei de prosoape include îndepărtarea vechiului radiator și a țevilor, lipirea prizelor, precum și instalarea și conectarea celui nou. Înainte de a alege o bară pentru prosoape încălzită pentru a o înlocui pe cea veche, trebuie să verificați dacă diametrul țevii corespunde cu diametrul conexiunilor barei pentru prosoape. Dacă sunt diferite, puteți folosi adaptoare de la un diametru la altul. Cu toate acestea, nu trebuie să instalați o bară pentru prosoape cu diametru mai mic pe o țeavă mai mare, deoarece acest lucru ar putea cauza o funcționare defectuoasă.

În imagine: Yacht by Cinier, proiectat de Cinier Michel.

Cum se instalează?

De unul singur sau cu ajutorul unui instalator? Este mai bine să lăsați conectarea radiatorului de prosoape unui profesionist. Costurile sunt scăzute, iar responsabilitatea pentru un eventual accident în timpul instalării va cădea pe handyman.

  • Radiator pentru prosoape de apă. În ajunul lucrărilor, contactați regia de locuințe și utilități și cereți-le să închidă apa. Asigurați-vă că ieșirea radiatorului de prosoape se potrivește cu ieșirea sistemului de apă caldă, altfel veți avea nevoie de prize și fitinguri suplimentare. Presiunea din rețeaua de apă trebuie să corespundă presiunii pe care o poate suporta radiatorul de prosoape. Din motive de siguranță, o supapă de oprire a apei ( aceasta va opri fluxul de apă în cazul în care șina de prosoape încălzită prezintă scurgeri ) sau o supapă automată ( aceasta oprește fluxul de apă atunci când există o scădere de presiune ).
  • Radiator electric de prosoape pentru baie. Nu uitați să instalați întrerupătorul de siguranță și priza.. împământare, acesta trebuie să aibă un grad de protecție cel puțin egal cu IP-44.
Citește mai mult  Cabine de duș - prezentare generală a materialelor


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: