Fitinguri cu consum redus de apă

După europeni, rușii devin înțelepți în privința consumului de apă. Cu toate acestea, economia nu este o barieră în calea luxului, iar inovațiile în domeniul instalațiilor sanitare fac procesul ușor, plăcut și chiar distractiv.

mixere cu o singură pârghie

Duze de economisire a apei. Puteți trece la un model cu consum economic de apă cu o duză de oprire-pornire sau o plasă de aerisire pentru un robinet vechi. Unele SmartBoys sunt proiectate astfel încât se poate seta un debit maxim fix de apă atunci când se rotește gura de scurgere centrală. Alte modele au o opțiune de stingere automată a apei după 5-35 de secunde. Timpii de deconectare pot fi setați independent.

Cu acest mixer puteți regla debitul de apă ( până la 2,5 l/min. ).

În imagine: Mixer Grohe 33177 002.

Un truc mișto. Un alt deștept Mecanismul de gestionare a apei de la Roca Pornire la rece. Din robinet iese doar apă rece atunci când mixerul este în poziția frontală. Pentru a obține un debit mixt, trebuie să ieșiți din modul EcoSmart.

Variatoare de debit. Tehnologia Hansgrohe EcoSmart restricționează debitul de apă al mixerelor Hansgrohe și Ahog la 5 l/min. ( în comparație cu generația precedentă, modelul anterior consuma 14 l/min. ). Apa din acest mixer este aerisită: un jet de aer devine mai voluminos și mai moale. La presiune ridicată, limitatorul de debit integrat în formă de inel devine plat și acoperă parțial ieșirea apei.

Citește mai mult  Cât costă un duș cu hidromasaj?

Exemple de mixere cu aerisire reglabilă a capului de duș și control al debitului.

 • Robinet Hansgrohe 15072000 / 15072400.
 • Mixer Hansgrohe 14111000 / 14115000 / 14118000.
 • Robinet Hansgrohe 31075000 / 31075820.
 • Robinet Hansgrohe 31078000 / 31078820.

Limitați cartușele. Aceste dispozitive de control de ultimă generație reduc consumul de apă cu până la 50%. Robinetul inteligent Roca Plus cu tehnologie Hidrocontrol vă oferă posibilitatea de a alege între un consum de apă economic sau optim. Mecanismul este următorul: prin ridicarea manetei, debitul de apă crește până când utilizatorul simte o rezistență împotriva regulatorului flexibil. Este semnul de trecere la modul de debit maxim.

Robinetul mixer pentru chiuvete de bucătărie cu funcție de pornire/oprire controlabilă și dozare a apei ( măsoară cantitatea de apă necesară pentru o anumită rețetă ).

În imagine: Robinet de robinetărie Dornbracht eUnit.

O adevărată încântare pentru un proprietar de casă. Soluția de bucătărie cu economie de apă de la Kludi, unde toate mixerele sunt echipate cu un aerator s-pointer eso cu un debit de apă de 6,5 l/min Swing& Stop. Este posibil să opriți apa prin rotirea robinetului în sine, ceea ce se poate face cu ușurință chiar și cu cotul. Dacă mixerul este pus înapoi în poziția inițială, apa curge din nou.

Robinete electronice. Baza pentru funcționarea robinetelor Oras, Hansgrohe, Roca, Kludi, Hansa, Gessi și a altor robinete fără atingere Fotocelulă care reacționează la mișcarea mâinii. Apa curge doar atunci când îți apropii palmele de ea. Temperatura este fixată la 38°C ( Termostate Un ajutor indispensabil atunci când vine vorba de economisirea apei și a energiei ) wonderfaucets funcționează în modul puls, folosind patru baterii AA.

Exemple de comenzi electronice cu buton și comenzi cu senzor fără atingere.

 • Robinet mixer 3166823042211 de Laufen.
 • Mixer K-10103 / K-10104 de Kohler.
 • Robinet de robinetărie Hansa Hansadesigno-E 51772210.
 • 36080 000 / 36080 LS0 / 36080 BS0 / 36080 KS0 de la Grohe.
Citește mai mult  Chris Hegeman și Johan de Groot în căutarea designului perfect

Capete de duș economice

Soluția Grohe. Tehnologia Grohe EcoJoy® oferă atât economii de apă automate, cât și controlate de utilizator. Și căștile de duș Rainshower® Disponibile cu diametre de 130 mm și 160 mm, aceste produse utilizează cu până la 20% mai puțină apă decât robinetele standard.

Exemple de capete de duș cu control automat al debitului.

 • Cap de duș 27400 de la Grohe
 • Cap de duș 27698 de la Grohe
 • Capul de duș Grohe 28233
 • Cap de duș 27805 de la Grohe

Cap de duș Grohe 27400.

Soluția Vitra. Sistemele de duș Vitra dispun de regulatoare de debit care reduc debitul de apă de la 20 litri/minut la 7-8 litri/minut. O economie netă de 60% din consumul de apă.

Soluția Hansgrohe. Funcția EcoSmart a mixerului limitează debitul de apă la 6 l/min., care este cu până la 60% mai economic decât media, menținând în același timp un debit de apă confortabil.

Acest duș de mână are trei opțiuni pentru presiunea de pulverizare a capului de duș – ploaie, masaj și echilibrat (apă amestecată cu bule de aer ). Tehnologia EcoSmart reduce consumul de apă cu până la 9 litri pe minut.

Dușuri economice

O abordare independentă. Cabina de duș Templa Leuenus de la Leuen este echipată cu o pompă proprie. Acesta este independent de presiune, astfel încât, în timp ce o cabină de duș convențională consumă între 200 și 350 de litri în 10 minute, versiunea economică folosește doar 40 de litri, circulând între capul de duș și tava de duș! Defect de sistem.. Fără dezinfecție sau filtrare.

O baie economică

Economisirea banilor nu este un obstacol în calea luxului. Roca a dezvoltat o soluție inovatoare pentru hidromasaj: In-Flow: 75 de litri de apă sunt suficienți pentru o relaxare completă în hidromasaj.

Doar 75 de litri de apă pentru un masaj complet cu hidromasaj – cada de baie inteligentă cu cascade laterale relaxante economisește o mulțime de resurse.

Citește mai mult  Care este cel mai bun încălzitor de apă pentru dumneavoastră sau pentru medicul dumneavoastră??

scurgere circulară. Apa este furnizată din mai multe locuri de-a lungul marginii vasului de toaletă, astfel încât puteți curăța mai eficient folosind mult mai puțină apă decât în cazul sistemelor convenționale.

În imagine: WC Duravit 254209.

WC-uri și pisoare economice

Două moduri de revărsare. Modelele economice au două butoane de acționare, unul mare și unul mic. De exemplu, tehnologia de spălare dublă ( 3 l/6 l ) sau spălarea/oprirea cu întrerupere manuală sunt disponibile cu sistemele încorporate Geberit. Atât volumul mic, cât și cel mare al fluxului de apă pot fi reglate manual. Ido ( Finlanda ) oferă toaleta Trevi E, care folosește doar 4 litri pentru o spălare mare. Un an de economii de apă cu acest model 6,5 mii. l pe membru de familie.

Exemple de vase de toaletă cu sisteme de spălare economice – spălătorul circular puternic și spălătorul dublu.

 • Toaletă K-3828 de Kohler.
 • Catalano ZERO 64 WC.
 • GBG 360 WC de la Gustavsberg.
 • Ido WC 3921801101101101.

Capcana de apă permite ca pisoarul să fie utilizat fără conectarea apei, datorită designului său special.

În imagine: pisoar 7517 00 XX de Villeroy & Boch.

Pisoare fără apă. În plus față de urinarele care trag apa cu doar 1 l de apă, urinarele Subway de la Villeroy& Boch și Arkitekt de Vitra, care nu are nevoie de apă deloc. Mecanismul este format dintr-un cartuș înlocuibil cu o garnitură hidraulică. Lichidul din el este mai ușor decât apa, astfel încât scurgerile și mirosurile sunt absorbite în totalitate.

Reutilizarea apei. O dezvoltare a Roca W+W ( lavoar + wc- «lavoar + wc" ) un monobloc de lavoar și WC cu sistem de filtrare a mirosurilor. Esența conceptului- Apa din bazin poate fi refolosită pentru a umple rezervorul WC. Economisirea apei- 25%.

Hibrid între un bazin și un vas de WC, care permite o economie de 25% din consumul de apă.


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: