Modul mai rapid și mai sigur de a usca mâinile: cu hârtie sau cu uscătoare de mâini

Ce să alegeți pentru a vă usca mâinile într-o toaletă publică: prosop de hârtie, uscător? Sau există o altă alternativă?

O axiomă pe care fiecare dintre noi o știe din copilărie: mâinile curate sunt cel mai bun mod de a te spăla pe mâini piatra de temelie a sănătății. Nu numai că este sănătos să vă spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun, dar și să le uscați corespunzător. În special în zonele publice ( centre comerciale, gări, cafenele etc.. ) unde se găsesc cei mai mulți germeni și bacterii. Deci, ce ați prefera să folosiți după ce vă spălați pe mâini într-o toaletă publică? uscător de prosoape de hârtie, uscătoare standard sau există o opțiune alternativă?? Luați în considerare avantajele și dezavantajele diferitelor abordări.

Prosoape de hârtie

Este cel mai comun uscător de mâini, introdus în locurile publice încă din 1907 și puțin schimbat de atunci.

Pro. Prosoapele de hârtie sunt disponibile pe scară largă și ușor de utilizat. Uscarea mâinilor după ce le speli nu durează literalmente deloc și o poți face pe fugă.

Contra. Dezavantajele prosoapelor de hârtie sunt numeroase.

  • Mai întâi de toate, Deși există distribuitoare de șervețele în aproape toate toaletele publice, acestea sunt adesea lăsate goale, împiedicându-ne să ne ștergem mâinile după ce ne spălăm.
  • În al doilea rând, prosoapele de hârtie sunt destul de scumpe, risipitoare și greu de eliminat. Pânzele de gunoi nu sunt îngrămădite doar în toaletă, ci și afară, ceea ce este neigienic.
  • În al treilea rând , Acestea trebuie să fie duse la groapa de gunoi, incinerate și sunt necesare resurse naturale pentru a produce șervețele. toate dăunează direct mediului.
Citește mai mult  Tocătoare de alimente și deșeuri menajere

Uscătoare de mâini

Uscătorul de mâini a fost inventat în 1948 și a devenit rapid un concurent al prosoapelor de hârtie.

Pro. Soluția tehnologică nu are multe dintre dezavantajele prosoapelor de mână. De exemplu, nu rămân deșeuri după utilizare. Este compact, necesită o priză standard și este mai ieftin de utilizat decât prosoapele de hârtie.

Contra.

  • În primul rând, uscătoarele de mâini cu jet cald funcționează foarte lent durează până la 40 de secunde, astfel încât mulți utilizatori renunță înainte de a fi suficient de uscat, ceea ce crește riscul de răspândire a bacteriilor.
  • În al doilea rând, Uscătorul de mâini Dyson Airblade™ se bazează pe un uscător de mâini standard Tehnologie veche de 60 de ani. Face ca mâinile să evapore umezeala pe măsură ce folosiți uscătorul. Umiditatea evaporată se amestecă cu aerul din toaleta publică, care este plin de germeni și viruși care pot provoca o serie de boli. Încălzește și usucă pielea, hainele, încălțămintea și pantofii.
  • Al treilea, Costul energetic al funcționării unui uscător poate fi ridicat, eliberând dioxid de carbon dăunător mediului.

Uscător de mâini de mare viteză Dyson Airblade™

În imagine: Uscătorul de mâini Dyson Airblade V.

Inginerii Dyson, realizând problema prosoapelor de hârtie și a uscătoarelor de mâini de proastă calitate, au dezvoltat o nouă soluție. Uscător de mâini Dyson cu tehnologie Airblade™ Este lipsit de toate inconvenientele obișnuite.

Viteză. Cele mai recente uscătoare de mâini Dyson Airblade sunt alimentate de un motor digital, v4, care, în dimensiunile sale compacte, are o putere de 1600 de wați. Motorul creează un jet puternic de aer care vă usucă mâinile în 10-12 secunde.

Citește mai mult  Gătitul sănătos: Pregătiți în multicooker

Igienic . Uscătoarele de mâini Dyson Airblade sunt acoperite cu un aditiv antibacterian și sunt echipate cu un filtru HEPA care filtrează aerul pentru a elimina 99,97% din bacteriile patogene, făcând procesul de uscare a mâinilor cât mai igienic posibil.

Alte avantaje. Uscătoarele de mâini Dyson Airblade sunt cu până la 69% mai ieftine de utilizat decât uscătoarele convenționale. De asemenea, acestea produc cu până la 79% mai puțin dioxid de carbon. Dyson produce uscătoare de mâini fiabile și durabile. Inginerii companiei le-au supus la tot felul de teste de anduranță, iar acestea sunt însoțite de o garanție de cinci ani, pentru întregul ciclu de viață. Și "atemporal" Uscătoarele Dyson sunt fabricate din componente reciclabile cu un impact redus asupra mediului înconjurător.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: