Cum să alegi cel mai sigur cazan de încălzire?

Cazanele moderne sunt aproape ca niște camere de cazane complete, cu tot ce aveți nevoie pentru a le face eficiente și sigure. Cu toate acestea, nu strică să aflați singuri.

Care este mai fiabil??

Sisteme închise: moderne și avansate din punct de vedere tehnologic. Sistemele de încălzire deschise, încă prezente în clădirile mai vechi, sunt conectate la atmosferă prin intermediul unui vas de expansiune deschis și sunt foarte expuse la murdărie și coroziune. Sistemele de încălzire cu buclă închisă sunt echipate cu un vas de expansiune cu membrană închisă. Fluidul termic nu intră în contact cu aerul prin intermediul membranei, iar un proces dăunător nu este "declanșat". În cazul în care un cazan nou urmează să fie instalat într-o casă cu un sistem deschis, este de obicei ușor de transformat într-un sistem închis. Toate echipamentele pentru sisteme închise trebuie să aibă un certificat de calitate și de conformitate cu reglementările în vigoare.

Monitorizarea temperaturii. Cazanele moderne de încălzire sunt echipate atât cu termometre, cât și cu termostate care mențin temperatura setată. La cazanele cu control electronic, senzorii sunt conectați direct la unitatea de control a acestuia. Element de protecție suplimentară – senzor pentru depășirea temperaturii maxime de funcționare. Oprește aparatul dacă temperatura fluidului termic depășește limita stabilită din anumite motive termostatul nu se declanșează.

În fotografie: regulatoare Viessmann Vitotronic.

Produse și echipamente

Protecția împotriva fumului. Cazanele de încălzire trebuie să fie echipate: în primul rând, cu un sistem fiabil de evacuare a gazelor de ardere; în al doilea rând, cu senzori care să oprească cazanul dacă coșul de fum este blocat sau tirajul nu este bun. Aceeași funcție este îndeplinită și de presostat
manometru de presiune. Se instalează de obicei în cazanele de încălzire cu cameră de ardere închisă.

Citește mai mult  Funcționarea cazanelor pe peleți: costul combustibilului, livrarea și depozitarea acestuia

Controlul presiunii. Cazanele de încălzire pentru sisteme închise sunt echipate cu manometre și o supapă de siguranță pentru a preveni acumularea unei presiuni excesive. În cazul în care presiunea depășește presiunea admisibilă ( de obicei 0,3 MPa ) supapa se deschide, eliberează presiunea și protejează sistemul împotriva deteriorării. Este important ca apa să curgă liber din supapa deschisă: scurgerile trebuie să fie fără coturi sau constrângeri. În cele din urmă, designul vasului de expansiune cu membrană închisă rezistă și compensează fluctuațiile de presiune și temperatură. În cazul în care cazanul nu este echipat cu un astfel de rezervor în mod standard, merită să achiziționați.

Schema de instalare a vasului de expansiune al cazanului de încălzire:
1 ) priză de conectare la sistem
2 ) soclu cu mamelon
3 ) camera de apă
3 ) membrană cu diafragmă
4 ) camera de gazare

Kit

Verificați înainte de a cumpăra. Atunci când achiziționați un cazan de încălzire ieftin, verificați dispozitivele și echipamentele incluse în setul de livrare pentru a preveni necesitatea de a achiziționa echipamente suplimentare necesare pentru funcționarea normală și fără defecțiuni a cazanului. Costurile suplimentare se pot aduna de mai multe ori, iar achiziția ar putea să nu fie atât de profitabilă pe cât părea la început.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: