Dormitorul. Iluminat local

Idealul ar fi să aveți iluminat local în fiecare zonă de interes pentru dumneavoastră – unde citiți, vă aranjați, vă îmbrăcați, lucrați etc.. În plus, cu ajutorul iluminatului ambiental și decorativ puteți crea diferite scene de iluminat în funcție de starea de spirit de moment.

Lumini de noapte pentru dormitor. Luați în considerare dacă aveți nevoie de un reflector ( și unde este cel mai bine să îl poziționați ). Un reflector în miniatură funcționează bine în acest rol. Apropo, acesta poate îndeplini nu numai o funcție practică, ci și o funcție estetică, acționând ca un element frumos de decor în timpul zilei.

În imagine: Muse LT de Axo Light, design de Santantonio Sandro.

Unde se pune?

Căpătâiul. Pentru acest loc sunt potrivite luminile de birou, încorporate, de perete și de perete, sconces. Există, de asemenea, modele de pat care sunt deja echipate cu lămpi.

În cazul în care patul este proiectat pentru două persoane, lămpi de masă pentru dormitor sunt achiziționate ca o pereche. Deoarece trebuie să ofere suficientă lumină pentru a citi fără a deranja soțul/soția care doarme, modelele cu abajururi ar fi mai bune difuză sau opacă. În acest caz, lumina activă este direcționată în jos și luminează zona imediată a patului. Înălțimea piciorului acestei lămpi trebuie să fie de cel puțin 60 cm deasupra nivelului saltelei, astfel încât lampa să nu orbească ochii persoanei care stă întinsă pe pat.

Citește mai mult  Iluminatul patului: 6 idei și 29 de exemple inspirate

aplice sau aplice de perete sunt montate la o înălțime de 1,5-2 m de la podea. Modelele cu brațe mobile fixate la capul patului sau la perete reprezintă un avantaj. Dacă nu știați cu exactitate unde vreți să vă amplasați patul sau ce dimensiuni va avea și dacă nu aveți cabluri ascunse, luați în considerare corpurile de iluminat suspendate cu un cablu separat.

Lămpile de perete sau aplicele de perete ocupă puțin spațiu pe noptieră și sunt prevăzute cu brațe mobile care pot fi ușor rotite în poziția dorită.

Efecte decorative originale apar atunci când se utilizează corpuri de iluminat cu proiector, care sunt capabile să "deseneze" lumina și să umbrească. Difuzorul său arată o siluetă pe perete, aruncând o umbră mărită.

În imagine: 0010 de Catellani & Smith.

lângă oglindă. Oglinda trebuie să fie luminată uniform, astfel încât o parte a feței să nu fie în umbră. Prin urmare, opțiunile sunt următoarele: puteți avea sconces simetrice pe ambele părți ale oglinzii, sau atârnați o lampă cu direcția luminii în jos strict în centru sau instalați iluminat încorporat. O variantă mai modernă Lumina oglinzii.

Luminatorul-oglindă are două funcții în același timp – reflectă și în același timp iluminează oglinda.

  • Model LP 6/268 A de Sil.Lux, design Caddeo Roberto
  • Modelul Rainbow de la fabrica Glas italia, proiectat de Vigo Nanda
  • Solo Ora de Diamantini & Domeniconi, design de Azzimonti Enrico
  • Tutti Frutti by Acerbis, design de Acerbis Lodovico, Platania Claudio

Model LP 6/268 A din fabrică Sil.Lux design by Caddeo Roberto.

Într-un dulap. Dulapul ( sau garderoba ) poate fi ușor de rezolvat prin obținerea unui model cu lumină integrată care se aprinde și se stinge automat. Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că sistemul este ușor de utilizat și că nu este prea fierbinte ( asta înseamnă că este sigur împotriva incendiilor ). De asemenea, rețineți că, în cele mai multe cazuri, trebuie să fie conectat la un transformator separat ( zumzet ).

Citește mai mult  30 de modele de candelabru pentru dormitoare

Pe tavan, pe pereți, pe podium. Pentru o astfel de iluminare, se folosesc de obicei surse de lumină cu controlere de putere, ceea ce vă permite să o faceți mai strălucitoare sau mai slabă. Lămpile pot fi folosite pe tavan sau pe podiumul unde este așezat patul sau pot fi încorporate în podea în jurul piciorului patului.

Producătorii oferă modele de paturi care sunt dotate cu iluminare LED încorporată. Atunci când este pornit, patul pare să "plutească" în aer.

În fața unui tablou sau a unei sculpturi. Nu este recomandat să folosiți prea multe accesorii în dormitor. Un motiv în plus pentru a fi atenți la informațiile disponibile. Dacă iluminați o pictură, un poster pe perete sau o sculptură într-o nișă, va arăta și mai izbitoare.

Oriunde. Lămpile de podea moderne sunt spectaculoase și funcționale. Mai presus de toate, acestea sunt practice datorită mobilității lor. Pentru iluminatul local se pot folosi modele de aproximativ 1,3 m înălțime. Iar cu lămpi de podea mai înalte în diferite locuri, puteți crea o lumină generală foarte izbitoare.

O lampă de podea se potrivește în aproape orice zonă a dormitorului.

Ce lampă să folosiți?

Becuri cu incandescență, fluorescente sau cu halogen? Lămpile cu incandescență clasice dau o lumină destul de slabă, se încălzesc foarte tare și irosesc multă energie electrică. Poate că singurul lor merit o gamă de iluminare caldă. Tuburile fluorescente dau o lumină plăcută, difuză, dar pot aminti de un birou, așa că este mai bine să nu le folosiți în dormitor. Cele mai bune candelabre pentru dormitoare Halogen ( alegeți surse de lumină caldă ).

Citește mai mult  Iluminatul patului: 6 idei și 29 de exemple inspirate

Corpuri de iluminat moderne, cu telecomandă, pentru lămpi fluorescente și cu halogen, dotate cu un filtru de lumină și un întrerupător de atenuare a intensității luminoase O opțiune ideală pentru iluminatul suplimentar în dormitoare.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: