Iluminat local pentru sufragerie

Scaunele din sufragerie, zona de relaxare, zona de servire – fiecare parte a încăperii are nevoie de un iluminat potrivit. Se pot utiliza corpuri de iluminat fixe sau portabile. Cumpărați surse de lumină tradiționale sau cele mai elegante și romantice surse de lumină.

Dacă analizați scenariul de iluminat al acestei sufragerii, nu vedeți o sursă de lumină generală în sensul obișnuit. Există două zone de iluminare locală deasupra mesei și în dulapul cu veselă.

Cum de a lumina o masă de luat masa? Este important să direcționați lumina din tavan spre suprafața mesei, nu spre cei care stau la masă. Iar pentru o reglare ușoară a iluminatului, astfel încât să puteți folosi luminile de masă sau de podea, vă recomandăm întotdeauna variatoare. Iluminarea corespunzătoare a unei sufragerii creează o atmosferă caldă la întâlnirile de familie și la ocazii festive.

Cum de a lumina o masă de luat masa? Important este să direcționați lumina din tavan spre suprafața mesei și nu spre persoanele care stau la ea. Iar pentru o reglare ușoară a iluminării, astfel încât să puteți folosi lumina de masă sau de podea, recomandăm întotdeauna variatoare. Iluminatul corespunzător al sufrageriei creează o atmosferă caldă la mesele de familie și festive.

Ascundeți

Zona de luat masa este cel mai adesea iluminată cu ajutorul luminilor suspendate. Atunci când le alegeți, ar trebui să luați în considerare dimensiunea și forma ( aceste caracteristici vor determina numărul și poziția surselor de lumină ) precum și modul în care lumina se răspândește și ce lămpi sunt potrivite pentru aceasta.

Forma mesei

Dacă masa este dreptunghiulară sau ovală, atunci este o idee bună să plasați câteva lumini într-un rând deasupra ei, astfel încât masa să fie luminată uniform pe toată lungimea ei. În cazul în care masa este rotundă, este suficientă o singură lampă suspendată montată direct deasupra mesei. În acest caz, corpurile de iluminat cu transformator sunt foarte practice. Acestea vă permit să schimbați lungimea suspensiei, diametrul difuzorului și direcția lămpii, dacă este necesar ( de exemplu, atunci când extind masa ) și.

Citește mai mult  Zonarea luminii în sala de mese

Proporțiile luminii trebuie să se potrivească cu dimensiunea și forma blatului de masă. Vă recomandăm să agățați mai multe lămpi deasupra unei mese lungi și alungite. Dar, deasupra unei mese rotunde, este suficient un reflector în centru.

Poziționarea luminilor

Sursa de lumină ar trebui să se afle chiar deasupra nivelului ochilor, adică la aproximativ 60 cm deasupra mesei ( alte recomandări 1,60 cm deasupra nivelului podelei ). Dacă folosiți un model reglabil prin cablu, vă rugăm să rețineți că poziția cea mai joasă a lămpii ar trebui să fie în mod ideal la marginea blatului mesei și, cu siguranță, nu mai mică decât blatul mesei.

Spoturi

Sunt preferate lămpile cu difuzor, care permit luminii să se răspândească în sus și în lateral.

În cazul în care partea inferioară a sursei de lumină este deschisă, lumina puternică va lovi ochii celor care stau la masă și va provoca umbre neplăcute pe fețele lor. Această situație poate fi ușor rectificată prin instalarea unei lămpi cu un bec alb mat. Aceasta va face ca lumina să curgă mai ușor.

În cazul în care corpul de iluminat are partea inferioară deschisă, asigurați-vă că achiziționați un bec cu bec mat. Altfel, lumina ar fi orbită fără milă!

Există, de asemenea, ( două sau mai multe ) corpuri de iluminat pe piață cu corpuri de iluminat concepute pentru a străluci în jos spre masă și în sus, unde se reflectă în tavan și asigură un iluminat general.

Becurile

Lămpile care funcționează cel mai bine cu becuri obișnuite sau cu becuri cu halogen sunt potrivite pentru sufragerie. Cele fluorescente distorsionează culorile, în special partea roșie a spectrului, iar ca urmare, fețele celor adunați în jurul mesei capătă o nuanță palidă mortală.

Citește mai mult  Zonarea luminii în sala de mese

O scenă romantică

Creați o atmosferă specială în sufragerie cu un candelabru suspendat masiv, cu multe lumânări, de preferință un candelabru de epocă. Nu ar fi nevoie de cabluri – un cârlig robust în tavan ar fi suficient, capabil să suporte o astfel de operă de artă.

Pentru cei cărora le place lumina romantică și slabă, un candelabru cu câteva lumânări poate înlocui cu ușurință un corp de iluminat electric deasupra mesei.

Ideal pentru iluminare lămpi de masă fără fir. Există versiuni alimentate cu baterii sau cele care se încarcă de la lumina soarelui. Adevărat, cele mai multe dintre aceste lămpi au un aspect prea "industrial" și vor fi bune doar pentru interiorul high-tech.

În fotografie: Un moment fără fir de la Muuto, design de Bernstrand Thomas.

Dacă nu sunteți gata să recurgeți la o metodă atât de drastică de a crea o ambianță romantică, puteți folosi suporturi de lumânări de masă și de podea și candelabre, după cum este necesar. Acestea se întind pe lungimea mesei, dacă aceasta este dreptunghiulară, și pe centrul mesei, dacă este dreptunghiulară În cazul în care lampa este rotundă… Aceleași sfeșnice sunt bune și pentru zona de cafea.

Iluminat discret, misterios, cu lumânări care încălzesc, cum ar fi tabletele de lumânări în miniatură Le puteți distribui uniform în jurul mesei sau puteți face compoziții din ele: de exemplu, puteți turna apă colorată într-o farfurie adâncă și puteți lăsa lumânările să înoate printre petalele de trandafiri.

O variantă modernă

Lumânările pot fi înlocuite cu becuri electrice pe masă. Dar este mai complicat de atât: nu poți avea fire atârnând între bolurile de hering și paharele de cristal.

  • În imagine: TriASS by Assmann
  • În imagine: DESK by MDF Italia, design Fattorini Bruno
  • În imagine: Biroul Homeoffice E de Huelsta
  • În fotografie: Master Execution de Codutti
Citește mai mult  Zonarea luminii în sala de mese

În fotografie: TriASS by Assmann.

În acest caz, sunt posibile mai multe soluții. În primul rând, achiziționați o lampă de masă cu ceea ce se numește un manager de cablu cu orificii speciale, tăvițe și dispozitive de fixare a sârmei. Cu toate acestea, astfel de modele sunt oferite doar de producătorii de mobilier de birou sau de sufragerie Astfel de obiecte de design minimalist nu se vor potrivi fiecărui interior. Un motiv în plus pentru a avea o zonă de luat masa separată.

Masă de luat masa iluminată – o soluție neașteptată. Doriți o lumină puternică: scoateți fața de masă, una mai slabă: fața de masă servește drept difuzor!

Spoturi cu lumină direcțională Obiectele decorative, cum ar fi tablouri, oglinzi, veselă frumoasă și&nbsp- veselă pot fi accentuate.., și, de asemenea, pentru a evidenția zona de servire. Acestea folosesc becuri luminoase, cu consum redus de energie. În mod normal, folosim spoturi care sunt montate pe perete, dar există și versiuni care sunt încastrate în mobilier.

În imagine: 12-25 by Dark, design de Co Twee.

De asemenea, o sârmă și o față de masă ar fi de mare ajutor lucrurile sunt incompatibile: trebuie să luați masa pe un furnir gol sau pe o podea laminată.

Alternativ vă puteți uita la mesele cu iluminare integrată. Acestea sunt disponibile de la mai mulți producători de mobilier pentru sufragerie.

iluminat de colț de cafea

Lămpile de podea și lămpile de perete sunt cele mai potrivite: strălucirea lor blândă are un efect liniștitor. Așezați luminile chiar în dreptul canapelei sau al fotoliilor. Acest lucru permite ca lumina să se răspândească uniform în spatele persoanelor așezate, fără a le orbi.

Fiți atenți la culoarea difuzorului, este importantă pentru a crea o anumită atmosferă.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: