Instalarea casei de cazane: multe lucruri la care trebuie să te gândești

Prima întrebare cu care trebuie să începeți atunci când vă echipați propria cameră de cazane în casa dvs. de țară este problema combustibilului. următorul pas este dezvoltarea proiectului și alegerea sistemului de automatizare.

Alegerea cazanului

Combustibil. Sistem de încălzire a locuinței- mai presus de toate, este un cazan: cazan de abur, de ulei termic, de cuptor cu coajă sau de apă. Tipul de combustibil este ales în funcție de condițiile specifice: ce este mai accesibil, mai convenabil, mai ieftin. Cazanele sunt împărțite în tipuri, în funcție de combustibilul utilizat pentru încălzire:

  • gaz ( gaz natural sau lichefiat )
  • electrice
  • Lichide ( păcură, motorină, ulei uzat )
  • Combustibil solid ( lemn, cocs, peleți, brichete, cărbune )
  • combinate ( mai multe tipuri de combustibil ).

Material. Varianta optimă cazan din fontă: păstrează căldura, nu este expus la coroziune, este durabil. Unii producători fac cazane cu mai multe secțiuni: dacă una dintre secțiuni se strică ( puțin probabil ) este ușor de înlocuit. Cazanele din oțel sunt mai ușoare și puțin mai ieftine, dar se răcesc rapid și se strică mai repede.

Pregătirea proiectului

Sistemul de încălzire din locuința dvs. este pre-proiectat. Acest lucru ar trebui luat în considerare înainte de a cumpăra un cazan, iar dezvoltarea și instalarea ulterioară a echipamentului ar trebui să fie lăsate în seama profesioniștilor. Un proiect de calitate este necesar în special dacă se intenționează să se utilizeze un cazan pe gaz care va fi conectat la rețeaua publică de alimentare cu gaz. Necesită siguranță de bază.

Citește mai mult  Cum sunt cazanele cu gaz

Simplu sau complex?

Avantajele sistemelor automate. Cel mai nou sistem de încălzire a locuinței Grupuri complete de pompare și amestecare de la 20 la 200 kW, în funcție de tipul de centrală termică și de dimensiunea casei. Este o singură unitate cu colectoare, pompe, supape de închidere și de control, servomotoare, senzori, controlere integrate dependente de condițiile meteorologice etc.. Peleții sunt conectați pur și simplu la cazan, la cablurile de încălzire și la rețeaua electrică. Modulele pot fi ajustate la parametrii specifici, conectate la radiator, o apă de încălzire prin pardoseală, sistem de alimentare cu apă caldă. Unele tipuri de astfel de echipamente – este, de fapt, un sistem complet de "casă inteligentă", care funcționează automat sau prin comandă telefonică și prin internet.

Principalul lucru.. nu exagerați. Sistemele automate de înaltă tehnologie fac cu siguranță viața mult mai ușoară. Cu toate acestea, potrivit unor experți, este important să nu exagerați. Dacă sala cazanelor este deja controlată de un sistem automatizat, de ce aveți nevoie de un cazan plin de electronice?? «Inteligent" în acest caz, sistemele se vor suprapune sau unul dintre ele va fi dezactivat. Nu economisiți bani, ci îi risipiți considerabil. Mai bine să vă concentrați pe caracteristicile cazanului, cum ar fi eficiența, siguranța, compactitatea, durabilitatea.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: