Cazane cu condensare: 4 mituri

În Europa, cazanele cu condensare pentru încălzirea locuințelor sunt de mult timp în fruntea cererii. De ce mai ridică încă îndoieli nejustificate în România??

Această imagine arată cu adevărat cazanul. Frigider încorporat, ceea ce ați confundat cu un frigider este de fapt un boiler cu condensare.

Cazanele cu condensare au randamente mai mari de 100%

Această declarație a producătorilor de cazane de încălzire cu condensare pentru locuințe este derutantă pentru consumatorii casnici. Toată lumea știe încă din școală că "eficiența oricărui dispozitiv nu poate fi mai mare de 100%. Iar manualele școlare nu mint, doar că producătorii de cazane convenționale pentru încălzirea locuințelor sunt puțin înșelători în calcularea eficienței lor. Pentru a-și prezenta echipamentele într-o lumină favorabilă, aceștia folosesc în calculele de eficiență o formulă care nu ia în considerare căldura latentă eliberată prin condensarea vaporilor de apă. Dar, datorită îmbunătățirilor, cazanele cu condensare pentru încălzirea locuinței permit returnarea a 10% în plus de căldură în sistemul de încălzire. Ceea ce înseamnă că, atunci când se calculează astfel, eficiența lor crește la 103-106% în comparație cu cazanele convenționale. Dacă înlocuim formula cu valoarea numerică a căldurii de combustie mai mare, totul se potrivește: Cazanele convenționale pentru încălzirea locuințelor vor avea un randament egal cu 81-84%, iar randamentul cazanelor cu condensare va fi de 92-95%.

Cazanele cu condensare sunt mai scumpe decât cazanele convenționale

Dacă comparați cazanele de perete, da. Aici nu sunt luate în considerare diferitele puteri ale cazanelor. Cazanele obișnuite pot avea o capacitate de 32-35 kW, în timp ce cazanele cu condensare au o capacitate de până la 120 kW. Atunci când se compară cazane mici, diferența de costuri poate fi neglijabilă.

Cazanele cu condensare nu sunt potrivite pentru condițiile noastre

Cazanele cu condensare sunt concepute pentru a funcționa cu sisteme de temperatură scăzută. Acesta este singurul mod în care pot justifica utilizarea lor Cu cât temperatura apei de circulație este mai scăzută, cu atât eficiența lor este mai mare. Prin urmare, se recomandă ca sistemul de încălzire să fie proiectat special pentru cazanele cu condensare. În condițiile noastre, cazanul în condensare va funcționa în regim normal în cea mai mare parte a anului, reducându-și eficiența doar atunci când temperatura exterioară scade la -20 grade. În acest timp, cazanul cu condensare va funcționa ca un cazan convențional.Citește mai mult  BWT și Ariston reduc costurile de încălzire
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: