Zonarea luminii în sala de mese

Iluminatul potrivit poate ajuta la crearea atmosferei în sufragerie și poate accentua caracteristicile actuale ale camerei. Pur și simplu ( aduceți lumina și atenția dvs. ) în zonele potrivite din sufragerie.

Lumina potrivită în sufragerie va fi cu siguranță în favoarea apetitului.

Lumina este o parte foarte importantă a interiorului. În general, se utilizează ca un reflector pentru a accentua un spațiu sau pentru a crea o anumită ambianță. În funcție de scopul camerei și de obiceiurile și nevoile ocupantului. De exemplu, nu folosesc niciodată iluminatul de deasupra capului atunci când mă distrez: camerele sunt luminate cu o lumină foarte blândă sub podea de la lămpi de podea, lămpi de masă sau multe lumânări. Folosesc spotlighting dacă vreau să evidențiez un obiect important sau frumos, adesea o operă de artă.

Lumina este o parte importantă a interiorului. În general, se utilizează pentru a stabili accente într-un spațiu sau pentru a crea o anumită atmosferă. Totul depinde de scopul camerei, de obiceiurile și nevoile ocupantului său. De exemplu, nu folosesc niciodată iluminatul de deasupra capului atunci când mă distrez: camerele sunt iluminate cu lumină foarte moale de la lămpi de podea și lămpi de masă sau multe lumânări. Folosesc lumina direcțională atunci când vreau să evidențiez un obiect important sau frumos, adesea o operă de artă.

Ascundeți

Adulții pot învăța multe de la copii. Amintiți-vă, cum să vă "ascundeți" cele mai mici: sunt o bomboană pentru ochi ceea ce nu poți vedea, ca și cum nu ar fi acolo. Urmați această regulă simplă atunci când vă organizați iluminatul, mai ales dacă zona de luat masa este multifuncțională.

De exemplu, dacă sufrageria se află în mijlocul bucătăriei, o masă bine luminată va atrage atenția și vă va face să uitați de chiuvetă și frigider, ascunse în umbră. Și astfel, zona de luat masa nu este "pierdută" Dacă doriți să faceți camera de zi să pară mai primitoare și mai confortabilă, nu trebuie să puneți toate cele cinci, șapte sau zece brațe de candelabru, ci doar sursele de lumină care sunt îndreptate spre masă.

Citește mai mult  Iluminat local pentru sufragerie

Există mai multe moduri de utilizare a luminii: funcțional, stimulativ și decorativ. Intră în detalii despre fiecare dintre ele.

Zonarea funcțională

Luminile sunt plasate astfel încât să evidențieze local partea din cameră în care vă aflați în acel moment. În mod ideal, fiecare zonă ar trebui să aibă propria sursă de lumină.

. Este întotdeauna evidențiat de un punct de lumină: poate fi o singură lampă luminoasă, mai multe lămpi la rând sau chiar un candelabru cu mai multe brațe.

Dacă există un singur candelabru în sufragerie, asigurați-vă că acesta este centrat în jurul mesei de luat masa ( chiar dacă masa nu este în centrul camerei ). Singurul lucru important este să alegeți înălțimea corectă pentru blatul mesei: astfel încât lumina să nu strălucească sau să se răspândească prea mult () dacă atârnați lumina foarte sus;.

În imagine: Deifobo de Artemide, design Van Lierde Jan.

Deasupra mesei

Cel mai comun mod de a vă lumina masa este cu una sau mai multe ( în funcție de mărimea mesei ) lumini suspendate. Poziția lor va fi determinată de aranjamentul mobilierului din cameră. Două opțiuni principale.

Dacă masa este în mijlocul camerei.. Lumina poate fi plasată în centrul tavanului. În cazul în care mijlocul mesei nu este aliniat cu centrul geometric al tavanului, candelabrul poate fi mutat astfel încât să se afle deasupra centrului mesei. O alternativă la o sursă de lumină suspendată poate fi mai multe modele de masă sau candelabre care stau pe o masă.

un set complet de farfurii este ușor de găsit pe un bufet, dacă este luminat puternic. Nu neglijați iluminatul local!

Citește mai mult  Iluminat local pentru sufragerie

Diners, baruri și sideboarduri cu un compartiment de bar au întotdeauna propriul lor iluminat interior. Pe lângă funcționalitatea sa, are și un rol decorativ: razele de lumină sunt frumos refractate în fațetele de cristal ale semicuptorului. Dar chiar dacă nu aveți obiceiul de a servi vinul în decantor și de a turna whisky direct din sticlă, există totuși o lumină în minibar. Să fie o lampă de masă simplă ( ca în exemplul foto ).

În fotografie: SMALLSIZE-20 de Belux, design de Neunzig Design.

Zona de deservire

În zona de servire, care include dulapuri vitrate, rafturi, dulapuri și vitrine. Mai ales dacă are o suprafață de lucru extensibilă unde puteți pune vasele luate de pe rafturi. ) Spoturile din tavan sau din mobilier sunt perfecte pentru a ilumina și evidenția vizual acest spațiu. Dacă există suprafețe orizontale libere, vă puteți limita la una sau două lămpi de masă mici. Iluminarea constantă a dulapurilor are sens doar dacă acestea expun veselă frumoasă. Iar dacă doar căutați obiectul potrivit, ar fi bine să stingeți lumina atunci când părăsiți cămara.

Zona de cafea

Dacă spațiul permite, sufrageria are o ( sau o zonă de ceai) în care vă puteți muta după cină. Iluminatul de ambianță trebuie să fie calmant și să invite la conversație. Lămpile de podea cu difuzoare pot fi folosite pentru a direcționa lumina spre tavan sau perete. De asemenea, pot funcționa și lămpi de perete cu becuri cu consum redus de energie. Adesea, în zonele de ceai și cafea este amplasat un șemineu, iar un foc aprins este suficient pentru a le ilumina.

Un candelabru doar deasupra mesei de luat masa?Eliminați stereotipurile! Candelabrul poate atârna deasupra măsuței joase de cafea cu mare efect.

Utilizați lumânări! Sala de mese și masa în sine sunt importante atât pentru festivaluri, cât și în zilele lucrătoare. Și astfel, iluminatul ar trebui să aibă o anumită teatralitate. Puteți folosi una sau mai multe lămpi, lumânări, sfeșnice de diferite dimensiuni și forme și puteți folosi chiar și lămpi de masă. Cred că ar putea fi și o idee bună, atâta timp cât alegi corpul de iluminat potrivit. Dar un clasic este un clasic, așa că lumânările sunt întotdeauna o prioritate.

Folosiți lumânări! Sala de mese și masa în sine reprezintă o parte importantă atât în zilele de sărbătoare, cât și în zilele lucrătoare. Și astfel, iluminarea ar trebui să fie teatrală. Puteți folosi una sau mai multe lumânări, suporturi de lumânări de diferite dimensiuni și forme până la lămpi de masă. Și eu cred că este o idee bună – trebuie doar să folosiți corpurile de iluminat potrivite. Dar un clasic este un clasic, așa că lumânările sunt întotdeauna pe primul loc.

Ascundeți

Zonarea stimulativă

Zonarea stimulativă presupune crearea unei atmosfere adecvate într-o anumită zonă.

  • Un candelabru luminos deasupra mesei oferă o atmosferă festivă pentru primirea unui număr mare de oaspeți;
  • Punând un candelabru cu lumânări pe masă și stingând toate celelalte lumini, se creează o atmosferă romantică, aproape intimă;
  • aplice sau lămpi de tavan atenuate în colțul de cafea creează condițiile ideale pentru conversații intime.
Citește mai mult  Iluminat local pentru sufragerie

Zonarea ornamentală

Vă permite să accentuați decorul interior. Tablouri, vaze, veselă etc.. Zonele din sufragerie pot fi accentuate de lumina direcțională Modele încorporabile, de perete, de tavan, precum și sisteme conductive.

Și ultimul sfat despre corpurile de iluminat în sine. Alegeți candelabre frumoase și originale, lămpi de podea și aplice pentru zona de luat masa, care sunt decorative în sine și creează atmosfera, indiferent dacă sunt sau nu conectate la priză. Lăsați candelabrul din cameră să acționeze ca un punct focal, aducând împreună interiorul.

Corpurile de iluminat de ambianță sunt minunate când lumina este aprinsă sau stinsă&nbsp- căutați-le doar pentru decorațiunile din sufragerie&nbsp-.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: