Dimmere

Nu este dificil de a cumpăra un dimmer. Cheia este să alegeți modelul optim. Explorarea gamei de oferte de la producători și a funcționalității variatoarelor moderne.

Controlați răsăritul și apusul soarelui În plus față de variatoarele care pot fi controlate manual, există un grup mare de variatoare programabile. Aceste modele includ întrerupătoare crepusculare. Practic, acestea "își fac treaba" atunci când soarele apune: diminuează luminile pentru câteva ore, apoi le sting în cele din urmă. De asemenea, este posibil să setați secvența inversă. Tot ceea ce trebuie să faceți este să setați ora de răsărit și apus a soarelui.

În imagine: variator cu temporizator de la Busch-Jaeger.

Ce este un dimmer?

Noțiuni de bază. Dimmer ( din ing. dim- «dim" ) sau un dimmer – un dispozitiv care vă permite să reglați luminozitatea lămpilor atunci când se schimbă consumul de energie al lămpilor.

Dimmer – Este un dispozitiv separat în locul unui întrerupător sau face parte din construcția instalației de iluminat. Mai puțin frecvente sunt dispozitivele care seamănă cu un tee de extensie: lumina este conectată la dimmer, iar acesta din urmă la priza.

Variatoarele economisesc energie și prelungesc durata de viață a becurilor ( majoritatea becurilor se ard atunci când sunt aprinse din cauza supratensiunii bruște ). Cu toate acestea, reglarea luminii nu modifică doar luminozitatea, ci și temperatura de culoare: cu cât becul este mai slab, cu atât lumina este mai roșie.

Citește mai mult  Întrerupător de circuit, întrerupător automat de circuit

Tipuri de variatoare în funcție de principiul de funcționare

  • Variatoarele cu tiristoare și triac sunt mai rezistente la foc, dar cauzează până la interferențe RF în timpul funcționării. În plus, acestea se ard dacă nu pot rezista la un scurtcircuit cauzat de o lampă defectă.

Dimmeri de reostat ( rezistor, reostat )&nbsp- cel mai simplu. Acesta generează prea multă căldură, ceea ce duce rapid la o funcționare defectuoasă. Astăzi reostatele sunt greu de găsit ( ele nu corespund standardelor de incendiu ). Uneori, toate variatoarele sunt numite reostate, ceea ce este fundamental greșit.

Pe fotografie: Un dimmer de Jung.

Aceste variatoare pot fi utilizate numai împreună cu un redresor special (patru diode &#41 care dublează prețul.

  • Variatoare cu tranzistoare cu efect de câmp- O nouă generație de dispozitive care nu au dezavantajele predecesorilor lor. Acestea sunt echipate cu protecție la scurtcircuit, supraîncălzire și suprasarcină. Acestea vă permit să reduceți intensitatea luminilor înainte de a le aprinde. Dacă rotiți butonul până la limită, lumina nu se aprinde imediat la putere maximă, ci se aprinde treptat.

Variatoare pentru diferite lămpi

Un bec diferit pentru fiecare bec. Variatoarele pot fi fie universale ( potrivite pentru orice lampă ) fie speciale De exemplu, pentru lămpile cu incandescență sau cu halogen de putere mică.

În acest din urmă caz, variatorul funcționează împreună cu un transformator electronic ( un transformator electromagnetic pentru variatoare nu este recomandat în mod expres – Ambele dispozitive se supraîncălzesc ).

Variatoarele standard nu sunt potrivite pentru lămpile fluorescente.

Diferitele variatoare de lumini au mecanisme interne diferite. Dacă nu doriți să deveniți tehnici, un variator universal este soluția.

Citește mai mult  Alegerea unui întrerupător de circuit. Care sunt prizele electrice din care puteți alege? "tablouri de distribuție automată".

Modele de variatoare

  • Variatoarele cu buton sunt împărțite în variatoare rotative și variatoare cu buton rotativ. În prima variantă, lumina se aprinde prin rotirea unui buton, iar intensitatea luminii este controlată prin continuarea rotirii butonului. În al doilea – lumina se aprinde prin apăsarea unui buton, iar intensitatea luminii se modifică pe măsură ce butonul este rotit. Atunci când opriți lumina, întrerupătorul își amintește nivelul de luminozitate setat anterior.
  • Dispozitivele de reglare a intensității luminoase cu tastatură sunt mai perfecte decât cele cu butoane. Activează sau dezactivează lumina prin apăsarea unui buton și modifică luminozitatea atunci când butonul este ținut apăsat.
  • Combi dimmerii au două taste: una aprinde și stinge lumina, iar cealaltă reglează luminozitatea.

Comutatoarele cu întrerupător cu cheie sunt similare ca aspect cu variatoarele convenționale

Puteți regla intensitatea luminilor cu ajutorul telecomenzii familiare. De asemenea, vă permite să setați și să memorați mai multe scene de lumină.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: