Produse pentru instalații electrice pentru aplicații speciale

Mai mult decât prizele electrice și întrerupătoarele sunt în prezent încorporate în pereți. Multe aparate pot fi montate în cutii de instalare standard sau speciale.

Termostate

Scopul principal al acestora este de a ventila condensul controlul climatizării casei. Cele mai simple termostate permit doar setarea și menținerea temperaturii dorite. Pe panourile lor exterioare există unul sau două ( butoane pentru a activa sau dezactiva aparatele de încălzire ) un senzor de lumină ( care indică dacă sistemul este în prezent ) și o rotiță pentru a regla intensitatea încălzirii. Modelele mai complexe au posibilitatea de a programa parametrii de funcționare a sistemului climatic în funcție de ziua săptămânii sau de ora din zi. Toate informațiile despre funcționarea mașinii, erorile sistemului de control și alte date sunt afișate pe ecran.

Nu contează ce marcă de încălzire prin pardoseală &nbsp – contează sistemul de control de la producătorul inteligent. Termostatul este cel care stabilește modurile și opțiunile de încălzire.

Interfoane audio și video. Cel mai ieftin și mai simplu dintre aceste dispozitive constă dintr-un difuzor și un microfon, un buton de deblocare a ușii de pe ușa din față și un control al volumului de apelare. Acest lucru poate fi, de asemenea, combinat cu posibilitatea de a controla mai multe dispozitive de blocare în același timp. Mai interesante sunt interfoanele video la care pot fi conectate una sau mai multe camere de supraveghere. Acestea permit colegilor de casă să vadă și să audă.

Citește mai mult  Gestionarea temperaturii din locuința dumneavoastră

În imagine: Interfonul video Celiane de la Legrand.

Sonerii

Cunoscută de mult timp și familiară tuturor. Pe piață există atât dispozitive electromecanice simple, care constau dintr-un clopot și un mecanism de ciocan, cât și dispozitive electronice care redau melodii specifice.. Unul sau mai multe, cu posibilitatea de a alege între.

Comenzi și scene de acționare

Comenzile de acționare sunt concepute pentru a activa sau dezactiva servomotoare care pot fi montate pe jaluzele, obloane, porți, bariere, lifturi și chiar uși de intrare. Scenariu Unități de control – Dispozitive mai sofisticate. Acestea vă permit să programați o anumită secvență de acțiuni care să fie efectuate după apăsarea unui buton. Cablurile de la diferite dispozitive sunt conectate la o singură unitate. Prin urmare, este suficient să apăsați un buton și puteți, de exemplu, să deschideți obloanele, să aprindeți o lumină în hol și să activați aerul condiționat.

Puteți coborî oblonul rulant din spatele unei ferestre sau deschide o poartă cu ajutorul unui buton de pe unitatea de control din casă.

Prize combinate

Acestea combină mai multe prize pentru diferite scopuri. Cea mai frecventă conexiune a trunchiurilor de telecomunicații.. ( RJ 11/12 ) și rețea de calculatoare ( RJ 45 ).

Prizele combinate combină mai multe prize pentru utilizări diferite.

Priza! Când vezi prize audio pentru playere MP3, iPod-uri și iPhone-uri, aproape că pare că viitorul a sosit… Imaginați-vă că nu mai există sisteme stereo voluminoase care să ocupe spațiu. Tot ce trebuie să faceți este să încărcați gigaocteți de muzică pe hard diskul telefonului dvs. preferat și să îl conectați la o priză electrică de perete când ajungeți acasă: lăsați-l să cânte jazz și blues.

Citește mai mult  Comutatoare

În imagine: Centrul de muzică de Jung.

Dispozitivele cu două sau trei prize pentru cabluri coaxiale pe panoul exterior sunt, de asemenea, foarte populare ( TV ) și antena radio ( R, RD sau FM ) și un receptor de satelit ( SAT ).

Astăzi, sunt disponibile și prize de curent care sunt combinate cu un dispozitiv de protecție ( RCD ) care poate proteja oamenii de șocuri electrice.

Prize audio/video și acustice

Aceste două dispozitive fac inutilă cablarea expusă atunci când conectați un suport portabil sau instalați difuzoare audio.

Designul lor este similar cu cel al dispozitivelor multimedia, cum ar fi centrele muzicale, home theater, televizoarele și playerele cu discuri laser…

Prizele pentru antene TV și radio pot fi, de asemenea, integrate în perete: acestea sunt conectate la priză.

Puncte de acces Wi-Fi

Dispozitivele sunt concepute pentru transmiterea de date fără fir prin Wi-Fi. Singura lor diferență față de antenele externe pentru același scop este metoda de instalare, care în acest caz este ascunsă.

Hotspoturile Wi-Fi vă oferă libertatea de a accesa rețeaua fără a fi legat de o singură locație.

Sisteme radio și de interfonie
handsfree

Acestea pot include stații radio, difuzoare compacte și interfoane, adesea integrate cu primele două tipuri de instalații. Servesc ca fundal muzical sau comunică cu ocupanții altor încăperi De exemplu, pentru a chema familia acasă la cină.

Modulele de control local au o funcție comună de apelare de la orice modul de control local, răspunsul este dat prin intermediul microfonului integrat.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: