Asamblarea cabinei de duș componentă cu componentă: 6 posibilități

Cum de a asambla o cabină de duș din elemente individuale? Nu este atât de greu pentru cineva cu mâini. Principalul lucru este de a determina configurația. Există mai multe variante.

Nu puteți asambla modelele cu forme complicate în bucăți izolate: le puteți cumpăra doar ca set.

Cabină de duș cu propriile mâini- este o modalitate excelentă de a economisi bani și, în același timp, de a o construi cu piesele potrivite. De exemplu, puteți economisi bani pe o balustradă prin instalarea unui cap de duș imens. Sau, pe de altă parte, puneți accentul pe numărul și calitatea jeturilor de masaj și alegeți ( tava de duș ( scurgere în podea ) tava de duș;. Există o mulțime de opțiuni să aruncăm o privire asupra celor principale.

Excepția de la regulă. Băile de aburi pot fi doar dintr-o singură bucată – este imposibil să fie asamblate din elemente separate! Ideea este că sauna trebuie să fie etanșă. Are nevoie de… un plafon! pe care nimeni nu o vinde ca element separat.

În imagine: Cabină de aburi 730009 din fabrica Duravit.

1. «Complet" cabină de duș

Pereți, tava de duș și capul de duș. Construcția prefabricată poate fi alcătuită din aceleași elemente ca și un monobloc standard. Acestea sunt pur și simplu achiziționate individual și, eventual, de la producători diferiți.

Citește mai mult  Investighează filtrele de sub chiuvetă

Ca o regulă generală Cabina de duș este înconjurată de ( doi, trei sau chiar patru pereți în forme complexe ) și poate fi poziționată oriunde în baie chiar în mijloc. Principalul lucru este să avem conducte de apă și canalizare conectate la acest loc.

Cabinete monobloc.

2. Minus un perete

Compact. Din construcția de mai sus este posibil să.. pentru un scop sau altul «"Scădeți" una dintre piese. Aspectul cabinei și opțiunile de instalare se vor schimba și ele.

De exemplu, dacă cumpărați două ( plus uși ) în loc de trei pereți, veți obține o cabină de duș montată pe perete. În cazul în care există doar un singur perete, structura poate fi plasată într-un colț al băii. Acest lucru economisește atât bani, cât și metri pătrați de spațiu.

Cabinele de colț au nevoie doar de doi pereți, nu de patru. Ele acționează uneori și ca o ușă.

Cum se face o tavă de duș? O cabină de duș poate fi creată și fără o tavă de duș – un canal de duș sau un duș punctual ( o bandă de duș ).Canalul de scurgere este instalat la intrarea în duș sau în interiorul cabinei, pe perete. Scurgerea poate fi liniară sau unghiulară. Apa va fi condusă printr-un grătar sau prin fante speciale de la duș la conducta de canalizare. Conducta de scurgere poate fi poziționată oriunde pe podeaua dușului. Are o grilă pătrată sau circulară.

În imagine: ShowerDrain 05 de ACO.

3. Minus tava

Direct în podea. Cabină de duș fără o tavă de duș este destul de fezabil! Pentru scurgerea apei pot fi utilizate canale speciale de duș și canale de scurgere în podea, care sunt integrate în podea. În acest caz, pereții nu trebuie să fie îndepărtați. Ei pot evidenția cabina din colț.

Citește mai mult  tehnologia de instalare a căzii de baie

4. Mai puțin peretele și tava

În spatele partiției. În unele cazuri, este suficient să se închidă spațiul de duș cu un perete sau două ( într-un colț sau pe un perete, respectiv ). Și în loc de o tavă de podea, instalați un sistem de drenaj folosind canale de duș și canale de scurgere. O altă variantă În locul pereților sau al pereților despărțitori se poate folosi o ușă.

Exemple de cabine de duș ( dispuse cu scurgere în podea ) și cu un singur perete.

Cum de a decora pereții unei cabine de duș? Ca o acoperire de perete pentru cabina de duș, cărămizile de clincher sunt unice în felul lor. De regulă, cărămizile de clincher sunt folosite ca material de placare a fațadelor, deoarece sunt impermeabile la apă. Cărămizile din clincher sunt, de asemenea, renumite pentru proprietățile lor ridicate de izolare termică și fonică. Mucegaiul și ciupercile nu se dezvoltă pe el datorită densității ridicate a materialului. O mare varietate de culori vă permite să găsiți nuanța potrivită în contextul designului restului camerelor.

Cum pot fi terminați pereții unei cabine de duș? Ca finisaj de perete pentru cabina de duș, cărămizile de clincher sunt unice. Cărămizile din clincher sunt în general folosite ca material de placare a fațadelor, deoarece sunt impermeabile la apă. În plus, cărămizile de clincher se caracterizează prin proprietățile lor ridicate de izolare termică și fonică. Mucegaiurile și ciupercile nu se dezvoltă pe el datorită densității ridicate a materialului. O varietate enormă de combinații de culori permite ca nuanța de culoare necesară să se potrivească cu restul designului băii.

Ascundeți

5. Mai puțin toți pereții

În spatele cortinei. O cabină de duș fără pereți are, de asemenea, dreptul la viață. Nu trebuie să le cumpărați deloc.. O tavă de duș și un suport de duș ( sau un panou ). În acest caz, rolul de incintă, care protejează spațiul de stropi de apă, poate fi jucat de perdelele montate pe un suport special.

Citește mai mult  6 întrebări de instalare a toaletei

6. Numai duș

Minimalism. Într-o baie înghesuită, vă puteți lipsi de orice pereți, cabină de duș sau chiar o tavă de duș! Pentru a crea o cabină de duș, aveți nevoie doar de un suport sau un panou de duș. Întrucât pentru scurgerea apei va fi folosit canal de duș sau punct de scurgere în podea. Este clar că "virtualul cabina de duș, mai exact, locul pentru a face duș, poate fi amplasat oriunde în baie. Poate cea mai economică soluție dintre toate. Singurul dezavantaj spray-ul ( va fi peste tot ). Pentru a combate acest lucru, puteți agăța o perdea.

Uneori, nici măcar nu aveți nevoie de câțiva pereți – o partiție simbolică este suficientă.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: