Cum de a alege un cap de duș

Multe dintre detaliile de funcționare a capului de duș depind de locul în care va fi instalat. Deasupra căzii de baie sau într-o cabină de duș? În casa nouă sau în cea veche? Fie că renovați sau schimbați capul de duș cu un altul? Ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți un duș de mână, un duș cu cap și un duș igienic.

Alegerea unui duș de mână

Cel mai bun "avion cu reacție". Aparatele de mână moderne oferă o diferență izbitoare în ceea ce privește numărul și tipul de jeturi. Gama de produse include jeturi normale, de masaj, turbulente și îmbogățite cu aer. Acesta din urmă pierde rapid teren în fața dușurilor tradiționale, deoarece dușul cu aer comprimat este considerat cel mai sănătos mod de a face duș.

Jeturi cauciucate Dispozitivul de pulverizare a mâinilor K-45425-CP este conceput pentru a elimina complicațiile legate de controlul calcarului – doar frecați degetul peste el și "zboară".

În imagine: Noke NK3220 de Flaminia.

Folosiți un cap de duș cu inel. Unele handspray-uri sunt prevăzute cu un inel de cauciuc sau silicon în jurul capului de duș. Fără teamă de a renunța la ea este puțin probabil să zgârie fundul căzii de baie sau al cabinei de duș.

Citește mai mult  Mixere termostatice

Un ușor unghi de pulverizare. Unele magazine oferă posibilitatea de a-l încerca direct pe suportul de duș. Acest lucru nu este doar vizual pentru o persoană obișnuită, ci vă permite, de asemenea, să evaluați unghiul de distribuție a apei. Alegeți unul care nu pare prea mare nu știți unde să direcționați jetul astfel încât să vă puteți curăța confortabil și să evitați stropirea în afara vasului.

Puteți roti capul de duș în jurul axei sale pentru a experimenta patru modele diferite de pulverizare a apei: moale, învăluitor, circular și de masaj.

  • Capul de duș K-45427-CP de la Kohler.
  • Cap de duș K-45427-CP de Kohler.
  • Cap de duș K-45427-CP de Kohler.
  • Cap de duș K-45427-CP de Kohler.

RainAir ( un ) jet de ploaie îmbogățit cu aer pentru capul de duș și funcția de reglare a temperaturii vă permit să reduceți consumul de apă.

În imagine: Suport de duș Axor 26020000.

Nuanțele unui duș suspendat

În cazul în care peste cadă. Nu prea fantezist din punct de vedere al designului, dar impecabil din punct de vedere ingineresc. O cadă de baie tradițională poate conține între 160 și 180 de litri de apă, astfel încât un sifon standard va transporta cu ușurință o cantitate mare de apă de la dușul de deasupra capului.

În cazul în care se află într-un cubiclu. Dușul suspendat distribuie în mod normal aproximativ 50 de litri de apă pe minut. Dacă podeaua este placată cu gresie și are un canal de scurgere, nu este nicio problemă. Scările sunt, de obicei, ușor de "scos" în cazul în care prin capul de duș trece multă apă. Dar, de obicei, sifoanele de la dușurile de tip walk-in nu lasă să intre decât 36 de litri de apă pe minut. Așadar, atunci când instalați un duș suspendat, merită să aveți grijă să înlocuiți sifonul de duș standard cu un model cu o permeabilitate mai mare.

Citește mai mult  Lumea saunei: Cum să construiți o saună în casa dvs

Sistemele cu sifoane de duș necesită sifoane de duș cu debite de cel puțin 50 l/min. De asemenea, puteți să vă echipați cabina de duș cu o plută de duș.

Dacă aveți o casă mai veche. Dușul suspendat va funcționa fără probleme la o presiune cuprinsă între 2 și 5 bar. Dar un duș cu cascadă poate fi instalat și la o presiune mai mică. Dacă sunteți încă în renovare, puteți utiliza sistemul de instalare Pre-wall: Puteți ascunde în același timp robinetele de amestec în perete și puteți face pregătirile necesare. Iar pentru cei care au făcut deja un duș, vă recomandăm Showerpipe.

Showerpipe poate fi instalat atât într-o cadă de baie, cât și într-o cabină de duș. Acest duș de mână folosește un ( două tipuri de jeturi ) duș de mână ( trei tipuri de jeturi ) și un termostat care poate fi folosit ca un raft.

Combinația cu un robinet termostatic evită, de obicei, surprizele neplăcute care pot apărea atunci când apa începe să curgă.

În imagine: mixer Keuco 54073.

Cum se conectează dușul igienic

Mai bine cu un termostat. Cel mai bine este să conectați capul de duș la un mixer termostatic. De regulă, un robinet de apă normal are un anumit timp pentru a se amesteca Există riscul ca apa să fie mai fierbinte sau mai rece. Acest lucru se datorează diferenței de presiune dintre conductele de apă caldă și rece. Termostatul nu cunoaște astfel de probleme: atâta timp cât temperatura lichidului amestecat nu se potrivește cu temperatura setată, nu va ieși nimic din el.

Citește mai mult  13 tăvi de duș 120 cm

Capacul pentru capul de duș. Dacă finanțele permit, un capac de bidet este o alternativă bună la un duș sanitar. ( Citiți mai multe în "Bideurile electronice: Capul de duș cu un secret" ).

Un cap de duș poate fi o alternativă la dușul de igienă.

Cum de a alege un cap de duș?

Cap de duș K-8501 / K-8502 / K-8543 din colecția MasterShower de la Kohler Cap de duș K-8022 / K-8023 din gama WaterTile de la Kohler Cap de duș K-8034 / K-8038 din colecția WaterTile de la Kohler
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: