Cum să cumpărați o saună acasă

Toate complexele de baie la domiciliu – clasica baie uscată finlandeză și camera de aburi rusească – au fost mult timp numite "saune". Ce trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți acest dispozitiv util?

Saunele moderne de acasă sunt compacte și ușor de instalat și de îndepărtat, ceea ce le face potrivite și pentru chiriași.

Efectul wellness

Saună sau baie de aburi? Aburul uscat, caracteristic saunelor finlandeze, normalizează presiunea și încălzește. Abur umed într-o saună rusească la o temperatură care nu depășește 50°C întărește sistemul imunitar și ajută la bolile sistemului respirator. Producătorii oferă, de asemenea, cabine multifuncționale pentru cei cărora le place să combine diferite tipuri de abur.

În cabinetele cu infraroșu turile nu sunt încălzite de aer, ci de corpul uman și de obiectele de mobilier. Temperatura optimă pentru aceste dispozitive este de 38-45 de grade Celsius. O persoană transpiră și emite toxine fără a-și supraîncărca sistemul cardiovascular.

În imagine: cabină cu infraroșu pentru climă uscată Bali de la KWS.

Formă

dreptunghiulară – cele mai frecvente. Avem, de asemenea, saune de colț, saune semicirculare, saune compacte cu o intrare de colț și cabine de saună+duș.

Citește mai mult  7 întrebări despre ce baie este cea mai bună și de ce

Dimensiune

Un aragaz bun.. cu un încălzitor de saună mare. Într-o saună bună, radiatorul electric de saună, în care sunt încălzite pietrele, trebuie să fie suficient de adânc. Cu cât sauna este mai mare, cu atât mai puternic trebuie să fie încălzitorul de saună, deoarece viteza și calitatea încălzirii saunei depind de acesta.

Poate încăpea chiar și într-un apartament. Disponibile în multe stiluri și dimensiuni diferite, chiar și saune miniaturale de casă de până la 1,7 m² ) permițându-i să se încadreze în volumul unei băi standard.

Exemple de saune cu aburi și saune spa la domiciliu, cu posibilitatea de a face un duș și de a sta așezat sau întins, pe lângă baia de aburi.

  • Sweet Sauna Combi XL de Starpool
  • Saună Topkapi de Effegibi
  • Sauna 7501 / 7510 de la Duravit
  • Zona Tangram SPA de la fabrica Klafs

Saună dulce Combi XL de Starpool.

Material

Lemn. Coniferele eliberează substanțe bactericide, iar teiul și plopii produc substanțe bactericide atunci când sunt expuse la căldură liniștitor. Pe piață există și cabine din plastic, dar cel mai bun material pentru căptușirea interiorului saunei este tot lemnul de esență moale.

Siguranță și control

Abur ușor. Pe pietre se toarnă apă sau decoctări de plante pentru a crește temperatura și cantitatea de abur. Multe modele oferă un recipient special pentru apă, pe care îl pot folosi chiar și copiii, pentru a menține procesul în siguranță. Unele modele au soba închisă într-un panou din lemn rezistent la căldură. Dar din ce în ce mai des, camera de aburi modernă este controlată de o telecomandă, astfel încât nu trebuie să vă apropiați prea mult de soba încinsă.

Unele dintre cabine, deși rămân compacte, pot găzdui mai mult de un vapor. Îl puteți controla cu ajutorul telecomenzii.

Citește mai mult  Lumea saunei: Cum să construiți o saună în casa dvs

În imagine: Saună Master de la Effegibi.

Inteligență + know-how. Multe saune moderne sunt "inteligente". Senzorii încorporați reacționează la aproape orice: aprind lumina atunci când o persoană intră în cabină; monitorizează temperatura, activând soba sau generatorul de aburi dacă este necesar; emit un semnal acustic atunci când este depășit timpul permis ( de la trei la treizeci de minute ) de ședere în cabină. Unele modele vă permit să programați sistemul pentru săptămâna următoare.

Accesorii

Pentru relaxare totală. Sauna dvs. modernă de acasă poate fi echipată cu radio sau MP3 player pentru a vă face relaxarea și mai plăcută cu muzică. De asemenea, merită să subliniem unele îmbunătățiri utile, cum ar fi ceasul cu temperatură controlată și scaunele capitonate. Puteți cumpăra accesorii pentru saună ca set sau individual. Combinați sesiunile de relaxare și cromoterapie într-o saună iluminată.

Fiind o saună de casă, nu este neobișnuit să aveți facilități suplimentare, cum ar fi saramură, parfum sau cuburi de gheață pentru a vă răcori după saună. Chiar și udarea pietrelor din cabinele moderne este posibilă prin simpla apăsare a unui buton.

Vedeți modele de saune și camere de aburi la

O saună, proiectată de arhitecții Igor Metelkin și Ivan Kachalov Sauna face parte dintr-un proiect al studio de arhitectură Archconcept O casă de baie dintr-un proiect al decoratorului Anastasia Muravyeva
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: