Cum să instalați și să proiectați o cadă de baie

În cazul în care aveți de gând să instalați cada de baie? Răspunsul la această întrebare determină alegerea modelului. Mai multe variante: o cadă montată pe perete, o cadă de colț, o cadă independentă sau o cadă încorporată.

O cadă de baie montată pe perete necesită cel puțin un perete drept, lângă care este instalată cada.

Căzi de baie montate pe perete

Montaj încastrat. Aceste căzi pot fi montate direct pe perete. Acestea au cel puțin o latură dreaptă la exterior.

O baie de colț nu se numește baie de colț din cauza formei cochiliei! Băile de colț sunt concepute pentru a fi montate în colțul camerei.

O cadă de baie acționată cu piciorul nu este o piesă de mobilier sau o vază supradimensionată, ci o instalație sanitară până la urmă. Un sistem de deșeuri este inevitabil ( nu-l arată însă în imaginile din catalog! ).Canalul de scurgere este de obicei fixat în partea laterală a căzii și se duce în podea. Sistemul pentru majoritatea modelelor este fabricat din metal cromat, este îngrijit și are un aspect finisat. Un oarecare disconfort va fi experimentat de acei esteticieni care vor alege un model de cadă cu elemente de aurire a bronzului vechi și aceleași robinete de amestecare. Este destul de rar să găsești un sistem de deșeuri realizat din bronz, metal galben sau cupru. Dar disperarea nu cu mult timp în urmă, decoratorii au găsit o soluție și, după o șlefuire prealabilă, repictează țevile cu vopsele pentru radiatoare sau chiar cu vopsele pentru mașini.

Cada de baie cu picior nu este o piesă de mobilier sau o vază supradimensionată, ci un accesoriu sanitar, până la urmă. Canalele de scurgere sunt inevitabile ( deși nu sunt prezentate în desenele din catalog! ).Canalul de scurgere este de obicei fixat pe partea laterală a căzii și ajunge în podea. Sistemul pentru majoritatea modelelor este realizat din metal cromat, este îngrijit și are un aspect finisat. Un oarecare disconfort va fi experimentat de acei esteți care aleg un model de cadă cu elemente de aurire a bronzului vechi și aceleași robinete. Sistemul de drenaj în gunmetal, metal galben sau în cupru este rar. Dar disperați devreme: decoratorii au găsit de mult timp o soluție și, după șlefuirea preliminară, vopsiți țevile cu vopsele de radiator sau chiar cu vopsele auto.

Ascundeți

Modelele stau pe propria bază sau pe picioare metalice. Căzi de baie montate pe perete cel mai popular design. Acestea pot fi de orice dimensiune. Formă- dreptunghiular, pătrat, oval. Uneori, părțile căzii de baie care nu sunt conectate direct la perete sunt finisate cu plăci ceramice. Căzile de baie montate pe perete sunt disponibile în fontă, oțel, acrilic, piatră artificială și în alte materiale.

Citește mai mult  Ecranele pentru cadă și duș

Băi de colț

triunghi sau romb? Cada de baie de colț nu trebuie să fie triunghiulară. Forma sa exterioară poate fi orice.

Un exemplu simplu romb. Cada de baie de colț a devenit din ce în ce mai populară în ultima vreme. Și asta pentru că economisesc spațiu. Acesta este poate principalul lor avantaj. Cu toate acestea, un bideu poate fi furnizat în orice dimensiune, chiar și unul foarte mare. La alegere: cadă de colț fără hidromasaj sau cu jeturi de hidromasaj.

Băi fără picioare

La mijloc? Aceste modele sunt potrivite doar pentru băi spațioase. De asemenea, acestea pot fi instalate fără rușine în mijlocul camerei astfel încât să poată fi abordată din toate părțile.

Căzile de baie independente sunt adesea realizate într-un stil clasicist și sunt așezate "pe picioare".

Pentru mine, ca designer, prefer o cadă cu o formă simplă, clasică ( rotund, oval, dreptunghiular ) sub podea sau ascuns în centrul podiumului. Acest aranjament dă iluzia unei mici piscine. De exemplu, un foarte interesant, în opinia mea

Pentru mine, ca designer, sunt de preferat formele simple și clasice ( rotund, oval, dreptunghiular ) sub podea sau "scufundat" în mijlocul podiumului. O astfel de compoziție creează iluzia unui mic bazin. De exemplu, un model interesant în opinia mea – Hide

Căzile de baie independente sunt adesea proiectate într-un stil clasic. Cele mai cunoscute sunt modelele "cu picior". Acestea sunt realizate în principal din fontă, dar mai rar din acril sau piatră artificială. Căzile de baie independente acrilice sunt de obicei realizate într-un stil modern și stau pe propria lor bază solidă.

Citește mai mult  8 sfaturi pentru alegerea, cumpărarea și utilizarea accesoriilor de baie

Căzi de baie încastrate

O cadă de baie pe podea. Este o soluție foarte confortabilă și modernă, dar este potrivită în principal pentru o casă de țară și nu pentru un apartament standard.

Pentru a instala o cadă de baie încastrată, trebuie să pregătiți o nișă sau un podium care este potrivit pentru înălțimea modelului. Cada de baie este așezată la nivelul podelei sau pe un piedestal, sau marginea este ridicată la câțiva centimetri deasupra suprafeței. Încărcare corespunzător mai mare pe podeaua clădirii. Într-un apartament standard de oraș, este aproape imposibil să obțineți o autorizație de planificare pentru o baie de tip walk-in.

O cadă de baie încastrată este mai potrivită pentru o casă de țară. Cada de baie Joyce pre-wall este aproape imposibil de instalat într-o casă existentă.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: