Robinetul de designer: 7 autori bine-cunoscu╚Ťi

Robinetele de ap─â sunt obiectul perfect al creativit─â╚Ťii ├«n materie de design. Acestea sunt mici, autonome ╚Öi foarte func╚Ťionale. O ├«ntreag─â filozofie de via╚Ť─â poate fi ├«ncorporat─â ├«n designul mixerului, dac─â se dore╚Öte. Mai ales dac─â este implicat un maestru artizan bine-cunoscut.

Patricia Urquiola

Absolvent al Politehnicii din Milano. Designerul ├«╚Öi define╚Öte stilul ca fiind eclectic ╚Öi versatil. ├Än anii '90, Vico Magistretti ( Vico Magistretti ) a proiectat fotoliul Flower ╚Öi canapeaua Loom. Din 2001, conduce propriul studio de design, care realizeaz─â, de asemenea, proiecte de arhitectur─â ╚Öi organizeaz─â expozi╚Ťii. A fost desemnat "Designerul anului" la Premiile interna╚Ťionale de design Elle Deco ├«n 2003.

În imagine: Patricia Urquiola, designer.

Visul unui copil de a fi arhitect. De aceea, primul lucru pe care ├«l face este s─â introduc─â orice obiect pe care ├«l proiecteaz─â ├«n contextul s─âu, v─âz├ónd cu viziunea sa interioar─â nu modelul individual, ci mediul ├«n care urmeaz─â s─â fie ├«ncadrat…

Baia ei se adreseaz─â persoanei moderne, care este practic─â ╚Öi creativ─â, dar ╚Öi vulnerabil─â – care ├«╚Öi protejeaz─â mereu cu gelozie intimitatea ├«ntr-un apartament mic din mijlocul unei metropole. Urquiola vede baia ca pe un refugiu sigur, un loc ├«n care po╚Ťi ╚Öi ar trebui s─â fii tu ├«nsu╚Ťi. Brandul german Axor i-a adus un omagiu Patriciei, denumind o colec╚Ťie de robinete dup─â ea.

O lucrare de design nu trebuie să fie doar ușor de utilizat, ci și plăcută ochiului", spune Urquiola.

Cite╚Öte mai mult  13 chiuvete metalice

Jean-Michel Wilmotte

A absolvit ├ëcole Camondo ( ├ëcole Camondo ) o ╚Öcoal─â parizian─â de arhitectur─â ╚Öi design. Din 1975, a condus propriul birou, Wilmotte & Associ├ęs, specializat ├«n designul de mobilier, modernizarea cl─âdirilor vechi, designul arhitectural ╚Öi industrial ╚Öi, mai recent, ├«n dezvoltarea conceptului de "interioare arhitecturale" ├«n planificarea urban─â. Lucr─ârile lui Jean-Michel Willmott sunt o c─âutare constant─â a perfec╚Ťiunii.

În imagine: Jean-Michel Wilmotte, arhitect.

Un alt designer cu o mentalitate arhitectural─â. Ce nu a proiectat francezul de renume mondial! Mobilier, farfurii de buc─ât─ârie, interioare de magazine, exponate de muzeu, cl─âdiri reziden╚Ťiale ╚Öi de birouri..

Willmott a fost unul dintre cei doi arhitec╚Ťi francezi ├«ns─ârcina╚Ťi cu dezvoltarea unui concept spa╚Ťial pentru Bucure╚Öti. Sunt surprins c─â pune m├óna pe lucruri precum robinetele de ap─â. ╚śi totu╚Öi.. pentru Cristina design studio Wilmotte& Industries a creat colec╚Ťia de mixere ├«n cascad─â Bollicine. Mixerele sunt dotate cu joystick-uri care pot fi utilizate pentru a regla cu precizie presiunea ╚Öi temperatura apei.

Jean-Michel Willmott consider─â c─â trecerea de la proiecte de zg├órie-nori la proiecte de obiecte autosuficiente este o gimnastic─â mental─â care ├«╚Ťi permite s─â fii creativ.

Peter Jamieson

Absolvent al ╚ścolii de Arhitectur─â ╚Öi Design din Brighton ( ╚ścoala de Arhitectur─â ╚Öi Design din Brighton );. Primul s─âu proiect de arhitectur─â a fost o cas─â pentru p─ârin╚Ťii s─âi. A lucrat la Milano, la studioul lui Antonio Citterio, timp de 3 ani. ╚śi-a deschis propriul studio ├«n 2002.

În imagine: Peter Jamieson, designer.

Celebru pentru două robinete în același timp. Ambele modele se remarcă prin forma lor originală și inteligent concepută. Un mixer numit Nastro ( "panglică" în italiană ) are o formă plată și o răsucire la bază.

Cite╚Öte mai mult  ├Äntreb─ârile dvs. nr. 5 despre capul de du╚Ö

Jamieson a primit mai multe premii prestigioase pentru cel─âlalt proiect al s─âu pentru Ritmonio, inclusiv un premiu din partea Muzeului de Arhitectur─â ╚Öi Design. Robinet─âria Waterblade este un sistem de rame dreptunghiulare din o╚Ťel care se potrivesc ├«mpreun─â pentru a forma o cascad─â.

Cele mai faimoase dou─â robinete de amestec ale lui Peter Jamieson pentru Ritmonio sunt modele care ofer─â o nou─â perspectiv─â asupra unor obiecte familiare.

Naoto Fukasawa

A absolvit designul de produs la Universitatea de Art─â din Tama ├«n 1980, ├«nainte de a se muta ├«n Statele Unite pentru a lucra pentru firma de design ID Two, iar mai t├órziu pentru IDEO. ╚śef al biroului IDEO Japonia ├«n 1996. ╚śi-a ├«nfiin╚Ťat propriul studio, Naoto Fukasawa Design, ├«n 2003. ├Än prezent, promoveaz─â purismul, concizia ╚Öi func╚Ťionalitatea ├«n designul de mobilier.

În imagine: Naoto Fukasawa, designer.

Un designer minimalist, originar din Japonia, care pune accentul pe func╚Ťionalitate ├«n detrimentul formei. El accept─â c─â desenele sale timpurii ╚Öi cele t├órzii nu difer─â prea mult unul de cel─âlalt, principalul lucru ├«n ele este Conformitatea cu a╚Ötept─ârile oamenilor ╚Öi intuitivitatea: obiectele ar trebui s─â le spun─â oamenilor cum s─â le foloseasc─â.

Aceast─â descriere se potrive╚Öte pe deplin mixerelor din colec╚Ťia comun─â a m─ârcilor italiene Boffi ╚Öi Fantini. Gura de scurgere sub╚Ťire, laconic─â, m├ónere cilindrice cromate ce poate fi mai simplu??

Naoto Fukasawa, un minimalist, se concentrează pe concizie și pe intuitivitate: obiectul în sine îl determină să îl manipuleze.

Maurizio Duranti

Format ca arhitect. Conduce proiecte de interior ╚Öi arhitectur─â. A proiectat interioarele showroom-ului Eschenbach din Milano ╚Öi ale magazinelor Fontana din Monza ╚Öi Fotovideo din Genova. Design industrial din 1990. Lucrarea se afl─â ├«n colec╚Ťiile permanente ale Muzeului de Arte Decorative ╚Öi Design ( Muzeul de Arte Decorative ╚Öi Design ) Ghent ╚Öi ale Muzeului Victoria & Albert ( Victoria & Albert Museum ) Londra.

Cite╚Öte mai mult  12 t─âvi de du╚Ö de diferite forme

În imagine: Maurizio Duranti, designer și arhitect.

Cu sediul ├«n Milano, c├ó╚Ötig─âtor de patru ori al premiului american Good Design Award. Unul dintre ei.. pentru robinete. Modele din colec╚Ťia creat─â pentru IB Leuinetterie- o adev─ârat─â ├«ntruchipare a futurismului. Anii de munc─â ├«n domeniul mobilierului, al vesela, al tac├ómurilor ╚Öi chiar al paharelor l-au f─âcut pe Duranti foarte atent la detalii. Colec╚Ťia cuprinde guri de scurgere, robinete cu comand─â tactil─â, capete de du╚Ö ╚Öi duze.. Designerul nu a fost timid c├ónd s-a g├óndit la numele proiectului s─âu: seria se nume╚Öte "MyGod"!» ( Doamne! – Englez─â. )

Mixerele din colec╚Ťia conceput─â de Maurizio Duranti pentru IB Leuinetterie sunt o manifestare a futurismului.

Ludovica și Roberto Palomba

Cuplul de arhitec╚Ťi ╚Öi designeri care de╚Ťin ├«mpreun─â studioul Palomba Serafini Associati din Milano. Au absolvit Universitatea din Roma ╚Öi lucreaz─â ├«mpreun─â din 1994. Specializa╚Ťi ├«n design industrial ╚Öi lucreaz─â ca directori de art─â pentru Crassevig, Kos, Swan, Zucchetti.

├Än imagine: Roberto ╚Öi Ludovica Palomba, arhitec╚Ťi

So╚Ťii italieni. Anii de colaborare ├«i leag─â de marca Zucchetti. 2008– mixer de cascad─â Pan+, 2009- Colec╚Ťia extins─â de mixere Faraway.. Nou pentru 2012 Seria Jingle la grani╚Ťa dintre clasic ╚Öi modernitate.

Filozofia familiei Palombas: Trebuie s─â lucrezi dup─â un standard de aur – acesta garanteaz─â calitatea ╚Öi durabilitatea, pentru c─â nimeni nu s-ar g├óndi vreodat─â s─â arunce aurul la gunoi!

La Palombas, totul se rezum─â la "valori atemporale".Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: