Casa & Obiect 2013

Maison & Objet 2013 are loc la Paris între 18 și 22 ianuarie. Vivant sau "Living World" – principala tendință anunțată de agențiile de stil pariziene pentru sesiunea de iarnă a salonului.

Salonul internațional Maison& Objet are loc de două ori pe an: în septembrie și în ianuarie. Salonul de iarnă este în mod tradițional mai important. Aici sunt prezentate primele noutăți ale anului viitor și se stabilesc tendințele pentru sezonul următor. Cum sunt evaluate și simțite de către decoratorii ruși- Realizatoarele noastre Natalia Orlova și Elena Sereda ne vorbesc despre sesiunea din septembrie a Maison&.. Obiect.

Natalia Orlova:

La expoziție va fi ceva pentru fiecare: linii simple și ecologice, pop-art psihedelic și minimalism rafinat, retro fără restricții, vintage romantic și etnicitate… Ecologia și utilizarea de materiale reciclate sunt, fără îndoială, o temă majoră. Totul se folosește: paleți vechi și lăzi de fructe devin rafturi, vase de metal – și containere – corpuri de iluminat retro elegante. Totul este revopsit, dezvoltat și i se dă o a doua viață.

Elena Sereda:

Influența designului organic al anilor '50, în special a liniei scandinave, este foarte puternică. În special, se remarcă dorința designerilor de a ușura și simplifica mobilierul. Chiar și brandurile specializate în clasici, de data aceasta fac schimbări în colecțiile lor. Predomină lemnul ușor și liniile simple, fluide. Canapele și mesele sunt ridicate în picioare, numeroase perne de canapea dispar etc..
Pe de altă parte, designul de astăzi se străduiește să fie vesel, ca și cum ar cădea în dulcele copilăresc. Multe piese de mobilier amintesc de jucării simple din lemn pentru copii, rafturi.. constructori lego. Aceeași situație este și în cazul culorilor – Combinațiile demult uitate de roz-portocaliu și purpuriu, tipice pentru anii '50, reapar în tapet și țesături, iar designul grafic naiv-sofisticat este abundent. În același timp, culorile prăfuite se îndepărtează treptat.
Cu totul nou pentru mine: proliferarea kitsch-ului, sau mai degrabă o reinterpretare foarte ironică a acestuia. Sunt sigur că e o tendință. La salonul de iarnă au fost primele simptome, acum este un fenomen.

Citește mai mult  Ekaterina Siver despre minimalismul francez

Așteptați în curând jurnalul video al Grupului Sites de la Maison& Obiect- 2013. Rămâneți pe fază!

Aruncați o privire la inovațiile din viitoarea expoziție.

În imagine: Vivant – coperta caietului Maison& Winter Trends Obiect- 2013.

În imagine: Vase Helios de IVV ( Industria Vetraria Valdarnese ).

În imagine: tapet Big Croco de Elitis.

În imagine: patul Cameo și noptiera Canova de Fendi Casa.

În imagine: canapeaua Achille, canapeaua Dorchester și fotoliile de la Fendi Casa.

În fotografie: Colecția Fibonacci de la Bitossi Ceramiche.

Găsiți mai multe detalii pe site-ul oficial Maison& Obiect.
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: