Ce este un scaun de reclinare?

Cuvântul "recliner" provine din "recline", cuvântul englezesc pentru "înclinare". Se pare că orice canapea cu spătar reglabil are tot dreptul de a fi numită astfel. Dar nu chiar. Este importantă combinația scaun + suport pentru picioare.

Vă puteți relaxa nu numai pe malul mării, ci și într-un scaun bun de reclinare.

scaunul cu înclinare. Conform conceptului producătorilor, fotoliile de relaxare sunt concepute pentru a-l ajuta pe omul modern să reducă stresul, să se relaxeze, să găsească un echilibru mental și fizic. Cu toate acestea, în practica mea profesională, clienții mei preferă fotolii confortabile, testate în timp, de mărci celebre, atunci când își decorează casele. Și fotoliile culcate au un loc în salonul de la birou.

Scaunul înclinabil. Conform conceptului producătorilor, fotoliile de relaxare sunt concepute pentru a-l ajuta pe omul modern să reducă stresul, să se relaxeze și să își recapete echilibrul emoțional și fizic. Dar, în practica mea profesională, clienții mei preferă fotolii confortabile, testate în timp, de la branduri cunoscute, atunci când își decorează casele. Și fotoliile de relaxare au un loc în salonul de birou.

Ascundeți

Baza

Balanță. Atunci când alegeți un fotoliu extensibil, acordați multă atenție bazei scaunului: trebuie să fie fermă, altfel veți cădea pur și simplu! ).

Opțiuni ideale un disc metalic solid sau un suport cilindric cu patru sau cinci picioare. Scaunul se rotește liber în jurul propriei axe.

Citește mai mult  Artizanat de modă

Controlul

 • Mecanică. Trebuie să exercitați o forță pentru a controla fotoliul înclinabil, stând în el și apăsând cu propria greutate pe spătar. Pentru a reveni la poziția inițială trageți maneta. La unele modele, unghiul de înclinare este limitat și nu poate fi reglat în poziția "culcat".
 • Electricitate. O metodă mai modernă de control: trebuie doar să apăsați telecomanda pentru a ajunge la poziția dorită ( de la două până la șapte variații ) pe fotoliu.

O bază solidă conferă stabilitate fotoliului culisant pivotant.

 • În imagine: Fotoliul 5800 de la fabrica Rolf Benz
 • În imagine: Ego Recliner LSE de Rolf Benz
 • În imagine: Fotoliu model Andhra Armchair de la fabrica SLEEPEEZEE
 • În imagine: Dave de Bruhl, design de Foersom & Hiort-Lorenzen

În imagine: Fotoliu Rolf Benz 5800.

Unele modele au reglaj continuu, ceea ce înseamnă că poate fi fixat într-o sută de poziții diferite. Fotoliul extensibil poate fi "învățat" două sau trei poziții preferate. Alte modele de fotolii au un "telemodel" încorporat – Unghiul optim de înclinare, în opinia chirurgilor ortopezi și oftalmologi, în poziția de semiînclinare.

 • Senzor. fotoliile de relaxare cu comenzi tactile au contacte încorporate în cotiere. Apăsat la dreapta.. în sus pe spătar, în partea stângă coborâtă.

Modele de reclinabile

Fotoliu cu suport pentru picioare. Acesta este, de obicei, modelul- Face parte din colecția de mobilă tapițată ( disponibilă într-un set cu o canapea similară ). Piciorul, care este ascuns în partea de jos, servește ca o bancă retractabilă. Acesta poate fi transformat în mai multe moduri: se deschide pe șine telescopice, se deschide ca o bibliotecă sau are trambuline Piedestale Dolphin.

Scaunele culcuș cu suport pentru picioare integrat.

 • În imagine: fotoliu extensibil Java din fabrica Natuzzi, proiectat de Natuzzi Pasquale
 • În fotografie: fotoliul Oscar de la SLEEPEEZEEEE
 • În fotografie: DS 220 by de Sede, proiectat de de Sede Design Team
 • În imagine: Tomo ( Scaun ) de la Bruhl, proiectat de Meyer-Bruehl Roland

În fotografie: fotoliu extensibil Java de Natuzzi, proiectat de Natuzzi Pasquale.

Fotoliu extensibil pliabil. Acestea sunt modele independente, așa că este dificil să găsești o canapea care să se potrivească. Aceste fotolii culisante au un suport pentru picioare ca o extensie a scaunului. Suportul pentru picioare "curge" fără probleme în scaun atunci când este pliat în față, sub scaun.

Citește mai mult  Cum să faci mobilă din crengi

O altă opțiune se pliază sub scaunul propriu-zis. Singurul dezavantaj.. Aceste modele au contururi speciale și nu sunt potrivite pentru orice cameră.

scaune înclinate.

 • Fotoliu Rolf Benz model 572
 • În imagine: Pernă de Poltrona Frau, design R & D Poltrona Frau
 • În imagine: fotoliu 3100 de la producătorul Rolf Benz
 • În imagine: FINO by Die collection, design Appeltshauser Georg

În imagine: Fotoliul 572 de Rolf Benz.

Reclinator-maseur. Frumusețea modelului este invers proporțională cu posibilitățile sale reale. Deci "amator" fotoliul reclinabil din colecția de mobilier nu vă va rupe spatele va fi doar o mângâiere sau o ajustare ușoară.

Un "profesionist" fotomodelele, cele care îți fac masaj pe tot corpul, arată ca niște extratereștrii din filmele extraterestre.

fotolii cu locașuri speciale pentru mâini și picioare: presiunea aerului le presează ferm în scaun. Rolele și discurile vibratoare încep prin a vă mângâia, apoi vă freacă și frământă picioarele, brațele și spatele. Până la 40 de programe de masaj. Unele dintre scaune, precum cele din mașină, sunt, de asemenea, încălzite. Există modele cu radio/MP3 player, mod de aromaterapie.

O variantă de compromis fotoliu din piele cu funcție de masaj. Modele atractive din punct de vedere estetic sunt disponibile la fabricile de Sede și Leolux.

Cu cât un fotoliu are mai multe funcții de masaj, cu atât este mai dificil să îl faci să arate elegant. Dar producătorii au învățat cum să obțină un compromis decent.

Canapele reclinabile

Relaxați-vă în companie. O canapea extensibilă este de obicei modulară și constă din mai multe ( module ) asamblate împreună. Fiecare modul poate lua poziții diferite, independent unul de celălalt. În orice alt moment, o astfel de canapea extensibilă vă va servi ca o canapea obișnuită. Există chiar și canapele de colț cu mecanisme de reclinare.

Fiecare modul al canapelei culisante poate fi transformat independent, permițându-vă să vă relaxați într-o companie plăcută. Alteori, modulele asamblate servesc ca o canapea normală.

Citește mai mult  Mobilier celular
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: