Cum de a alege un piept de sertare pentru dormitor

Paturile de zi de astăzi sunt în primul rând sisteme de depozitare practice, dar ele îmbunătățesc și stilul interiorului. Prin urmare, ca orice piesă de mobilier, o comodă trebuie aleasă ținând cont de câteva nuanțe importante. Astăzi vă arătăm cum să faceți acest proces logic și consecvent.

Comoda cu sertare este "fratele" modern Un cufăr antic, care din timpuri imemoriale a fost folosit pentru a depozita orice, de la ustensile de bucătărie la haine și chiar bijuterii. Cu timpul, forma destul de simplă a cufărului s-a transformat și s-a îmbunătățit, căpătând contururi mai elegante, compartimente pentru depozitarea diferitelor lucruri mici și, ulterior, sertare.

Alegerea unui loc pentru un piept de sertare în dormitor. Dormitor piept de sertare Nu este o necesitate de bază. Nu este întotdeauna posibil să se asigure spațiu pentru un piept de sertare, depinde de dimensiunea și ocuparea camerei. În cazul în care dormitorul- Dacă doriți să adăugați un pat dublu, un dulap mare și o mică zonă de studiu în dormitorul dumneavoastră standard, gândiți-vă dacă nu cumva ați putea pune și o comodă acolo. În cazul în care spațiul devine disponibil, asigurați-vă că sertarele sunt ușor de accesat: acestea trebuie să se tragă complet și să nu se prindă de nimic.

Măsurarea spațiului disponibil. Dacă nu aveți mult spațiu în cameră, iar amplasarea comodei poate fi dificil de decis în avans, ar fi bine să vă faceți o idee bună despre dimensiunea acesteia. Pentru a face acest lucru, măsurați înălțimea, adâncimea și lățimea comodei, în funcție de spațiul disponibil în care intenționați să o puneți. Nu uitați că, dacă aveți nevoie de o comodă în primul rând pentru a depozita obiecte mici, nu este nevoie ca acestea să fie adânci.

Olesya, designer la Cosy FlatObservați grosimea panoului din spate la măsurare: Observați grosimea panoului din spate. În cazul în care se presupune că este fabricat din plăci aglomerate, este de obicei un plus de 10-15 mm. Acest lucru este deosebit de important în cazul în care piept de sertare este vizibil din toate părțile. Dacă doriți o comodă construită la comandă și montată pe perete, este logic să aveți spatele din placaj – este mai ușor și mai ieftin.

În imagine: Comoda cu sertare cu dungi de Casamilano.

Determinați bugetul. Decideți imediat cât de mult sunteți dispus să cheltuiți pentru comoda dvs., de la minim la maxim. Amintiți-vă că mobilierul ieftin este adesea ( dar nu întotdeauna! Faceți un material de calitate inferioară sau mai puține alegeri. Dar, de asemenea, fiți atenți atunci când alegeți mobilier scump. Mobilierul personalizat de la o companie de încredere este probabil să fie puțin mai ieftin și să nu piardă în calitate.

Decideți stilul și culoarea. Atunci când alegeți un design pentru unitatea de dormitor, nu uitați de stil. Pentru interioarele clasice, alegeți o comodă tradițională din lemn, realizată din lemn de calitate Stejar, cireș, arțar. Dacă interiorul dormitorului dvs. este aproape de stilul modern laconic sau gravitează în jurul unui hi-tech strict, alegeți un piept de sertare minimalist cu accesorii din aluminiu sau plastic. Există și mai multe comode originale pentru dormitoare, realizate cu materiale neobișnuite pentru acest tip de mobilier: sticlă, piatră, piele și metal. Nu uitați că accesoriile joacă un rol important: mânerele și ușile sertarelor trebuie să fie în armonie cu aspectul general al comodei, să fie de înaltă calitate și să fie durabile.

Maria, designer la Cosy Flat Studio: Comodele fac adesea parte dintr-un set de mobilă, așa că cel mai simplu mod de a alege o comodă este să o cumpărați împreună cu un pat. Putem realiza întregul set de dormitor: pat, comodă, noptiere, fotolii sau chiar și un dulap. La producătorii buni, care lucrează cu designeri profesioniști, toate aceste obiecte de design interior susțin un stil comun și merg perfect împreună.

Citește mai mult  26 dulapuri cu uși cu balamale

În fotografie: Dormitorul Patricia de Gvarneri.

Efectuați inspecția. Atunci când vă uitați la opțiunile specifice la un centru de mobilier, la o fabrică sau la un magazin online, acordați atenție sertarelor dulapului. Numărul standard variază de obicei între trei și cinci: acest lucru oferă înălțimea și capacitatea optimă. Dacă există mai multe sertare, dulapul se integrează perfect în categoria dulapurilor.. Aveți nevoie de o piesă de mobilier atât de voluminoasă în dormitor?? Dacă plănuiești să depozitezi în comodă nu doar haine, ci și bijuterii sau documente, alege una care are mai multe sertare superioare sau un compartiment mare, dar bine separat. Dacă este posibil, glisați și în sertare, acestea trebuie să se deschidă și să se închidă ușor și fără probleme. De obicei, comodele bune sunt echipate cu o ușă de închidere.

Și pentru cei care au decis să actualizeze un vechi piept de sertare, mai degrabă decât să cumpere unul nou, Natalia Preobrazhenskaya oferă câteva idei interesante de decorare.

O atmosferă de vară. O comodă decorată în acest fel va arăta deosebit de bine într-un dormitor pe un perete neted, lângă un fotoliu de epocă.

De ce aveți nevoie:

  • Rămășițe de tapet cu un model floral mare sau câteva foi mari de hârtie de împachetat ( dar nu de folie )
  • Tonifiați mânerele mobilei Sticlă sau acrilic
  • Creion, riglă, foarfecă ( sau cutter ), lipici transparent sau alb ca PVA

Decupați tapetul cu o lățime de aproximativ 5-10 cm și lipiți-l pe fronturile sertarelor, îndoind ușor marginile spre suprafața interioară. Netezește tapetul cu o cârpă uscată pentru a expulza bulele de aer și a scăpa de "riduri".

Citește mai mult  Tendință: denim

După ce se usucă lipiciul, pulverizați un strat de lac acrilic transparent pe suprafață pentru a face comoda renovată mai durabilă și mai practică.

Apoi, localizăm găurile pentru mânere în interiorul sertarelor și tăiem cu grijă prin garnitura superioară. Dacă mânerele nu se potrivesc, nu este nicio problemă Foraje noi găuri.

În această tehnică, în loc să folosiți tapet, puteți folosi și țesături, cum ar fi lenjeria sau calico.

Chic, strălucitoare, frumoasă! O versiune foarte izbitoare a unui piept de sertare cu imitație de oglindă în față este un stil Art Deco.

În imagine: designul unei comode de la studioul de design Cosy Flat.

De ce aveți nevoie:

  • Folie de aluminiu de calitate alimentară ( argintiu sau auriu, după bunul plac )
  • Vopsea neagră pentru lemn ( dacă comoda nu este neagră )
  • Lac transparent, care este compatibil cu metalul ( folie )
  • Mânere laconice rotunde sau pătrate

Vopsește comoda în negru ( dacă este necesar, șlefuiește-o înainte de vopsire ). Apoi, lipiți folia de fațete astfel încât să formeze o ușoară "încrețitură" ( crease ) prin schimbarea ușoară a suprafeței sale cu o cârpă umedă. Vopseaza partea de sus și atașează mânerele după uscare.

Alegerea unui piept de sertare

Dulap Orbit, de Porada Comodă Art Deco de Gvarneri Comoda Giulietta e Romeo din colecția Angelo de la Reflex Angelo
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: