Cum să NU cumperi mobilă falsă: 8 reguli de bază

Cât costă cu adevărat "icoanele de design" ale unor mărci celebre de mobilier? Cum să vă protejați de cumpărarea de produse contrafăcute? Oleg Krasnovsky, director de marketing și publicitate la Trio Interior Ltd.

 • Oleg, de ce crezi că este atât de populară contrafacerea mărcilor cunoscute??

  Este simplu: consumatorii, din diverse motive, încearcă să cumpere ieftin un anumit statut. E clar că nu e al tău. Oamenii sunt foarte îndrăgostiți de "branduri" celebre. La urma urmei, atât de frumos să cumperi un ceas elvețian sau pantofi D&G pentru 2 000 de Leu., o broșă Bvlgari pentru un sfert de Leulă și câte suporturi de genți Louis Vuitton se găsesc în subteran…

  De înțeles, calitatea acestor imitații chinezești ( este mai corect să spunem- ) lasă în mod clar mult de dorit. Sau, mai degrabă, nu există deloc. Ceasul se oprește după o zi de muncă, mânerul cade de pe geantă, pantofii se destramă după o plimbare, broșa se întunecă și pietrele cad.

  Ei bine, un cumpărător al unei genți Louis Vuitton pentru 1.000 de Leu nu are iluzii…

  Într-adevăr, contrafacerea pe piața accesoriilor este clară și evidentă: o persoană cumpără cu bună știință un fals și este gata să suporte un produs de calitate scăzută.

  Dar există industrii ale căror produse și servicii sunt greu de evaluat între ofertele concurente. Piața de interioare este una dintre ele. Numai un cumpărător meticulos și pedant va analiza diferențele dintre monograme, pilaștri și muluri în două specificații pentru a înțelege diferența de preț. Dar cum știi cât de mult ar trebui să coste un scaun bun ( nu fals ) scaunul..?

  Cele mai contrafăcute fotolii sunt "icoanele de design" ale unor mărci celebre de mobilă.

  Da, într-adevăr, cât de mult ar trebui să coste mobilierul?

  Unii oameni cred că 40.000.. Un preț foarte rezonabil pentru un scaun Vitra. Sau, alegând scaunul EGG de la Fritz Hansen.. «pictograma de design" pentru 60.000 de Leu. — el cumpără originalul. Sau că o canapea Baxter poate costa cu ușurință 100.000 de Leu. Falsurile de mobilier de design chinezesc nu sunt deloc ieftine, așa că s-ar putea să vă faceți iluzia că plătiți de fapt pentru produse autentice, fabricate în Europa.

  Dar nu este Vitra, nu este Fritz Hansen, nu este Baxter. Este genul de produs care s-ar destrăma în șase luni. Și va provoca un zâmbet sarcastic din partea adevăratului cunoscător al stilului interior (de acord, mobilierul de designer este, de asemenea, cumpărat de mulți de dragul statutului ).

  Vreți să spuneți că designul originalului și cel al contrafăcutului sunt încă diferite??

  La exterior, articolul poate arăta foarte, foarte asemănător cu originalul. Dar este doar în exterior. Nu este suficient să copiați un design «"Partea de suprafață a icebergului.". Design- Nu este vorba doar de aspect, ci și de caracteristicile tehnologice, de design, fără a lua în considerare ( sau economisind pe care ) producătorul fals limitează funcționalitatea și durabilitatea produsului.

  Când cumpărați mobilier, acordați atenție detaliilor.

  • Fotoliul The Swan Limited Edition de Fritz Hansen, proiectat de Jacobsen Arne
  • Scaunul Vanity Fair de Poltrona Frau
  • Fotoliul LC2 de la fabrica Cassina, proiectat de Le Corbusier, Perriand Charlotte
  • Măsuță de cafea măsuță de cafea de la fabrica Vitra, design Noguchi Isamu

  Fotoliu în ediție limitată Swan de Fritz Hansen, design Jacobsen Arne.

  Și ce trebuie să facă clientul?

  1. Fiți conștienți de UNDE veți cumpăra. Într-un showroom care nu dispune de un display propriu? În cadrul companiei, care ocupă o suprafață de 50 de metri pătrați, Vanity Fair este cea mai elegantă dintre toate mărcile de pe piață. ? Atunci riscați să cumpărați o zonă gri sau doar un fals. Cumpărați-vă mobila de la un magazin cu o reputație impecabilă. Salonul, care este dealer oficial al mărcilor reprezentate acolo de mai bine de un deceniu, este un o garanție de autenticitate și profesionalism.
  2. Consilierii ar trebui și pot să vă ofere informații complete despre produsele lor, să vă vorbească despre toate detaliile și nuanțele de execuție și să vă ofere sfaturi utile despre cum să aveți grijă de ele. Rețineți că acești consultanți au o educație arhitecturală sau de design, au fost instruiți în fabrici, îmbunătățindu-și în mod constant abilitățile. Din nou, acest lucru spune multe despre nivelul salonului, calitatea muncii.
  3. Solicitați o scrisoare oficială din partea fabricii care să ateste că showroom-ul este dealer oficial al mărcii alese.
  4. Cereți cartea de identitate a produsului, această carte confirmă autenticitatea mărfii.
  5. Salonul de mobilă italiană/germană trebuie să aibă cele mai recente cataloage ale fabricilor reprezentate, mostre de materiale, finisaje, dotări, care se schimbă anual. Să nu mai vorbim de hiturile din colecția de mobilier a brandului ales trebuie să fie expuse. Puteți "încerca" mobilier în cazul în care- Nu poți obține asta de la vânzătorii de cataloage.
  6. Întrebați despre certificatul de calitate ISO 9001 al producătorului O garanție că vi se oferă mobilier ecologic care respectă standardele europene moderne. Nu uitați de sănătatea dumneavoastră.. Zeci de substanțe otrăvitoare sunt adesea folosite la fabricarea falsurilor.
  7. Acordați atenție ambalajului original al produsului.
  8. Saloanele autorizate au întotdeauna o garanție și un serviciu post-garanție.
  Citește mai mult  Mobilier din sticlă și termoplastic
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: