Materiale pentru rafturi de dulap

Cei care cumpără de la branduri "stabilite" nu trebuie să știe despre materialele pentru rafturile dulapului. Acest articol se adresează în principal celor care vor comanda mobilier de la un furnizor puțin cunoscut.

Greutatea a ceea ce sau pe cine vor trebui să suporte rafturile viitoarei tale garderobe? Alegeți cele mai dure materiale posibile.

Unde vă puteți construi o garderobă? Soluția optimă este de a crea o pereche de dulapuri echipate cu un sistem de depozitare foarte funcțional, cu rafturi, rafturi de ridicare și casete de extragere. Dimensiunea unui dulap de garderobă de lângă dormitor poate fi destul de mare. Un vestiar mai mic în hol pentru îmbrăcăminte exterioară, încălțăminte și articole de sezon. În cazul în care suprafața apartamentului nu este foarte mare, este mai bine să planificați dulapuri încorporate în loc de dressinguri. O soluție bună este să montați dulapurile în nișe pentru a economisi spațiu.

În cazul în care puteți pune un dulap? Soluția optimă este de a crea o pereche de dulapuri cu funcționalitate maximă, cu rafturi, extrageri și casete extractabile. Garderoba de lângă dormitor poate fi proiectată pentru a fi destul de mare. Dulapul din hol este mai mic și este destinat hainelor exterioare, încălțămintei și articolelor de sezon. Dacă locuința dvs. nu este foarte mare, poate doriți să planificați mai degrabă dulapuri încorporate decât vestiare. De asemenea, este o idee bună să amplasați dulapurile în nișe pentru a economisi spațiu.

Ascundeți

Tipuri de rafturi

Ceea ce este în exterior este și în interior. Se face o distincție între rafturile detașabile și cele fixe. Alegerea materialului pentru acestea trebuie să se bazeze pe diferite criterii. Rafturile detașabile pot fi agățate de mai multe ori. Se înțelege că "bordul" liber Materialele pentru ele- ( cu toate acestea, este cel mai ieftin ). Este mai bine să preferați lemnul masiv, metalul sau sticla.

Staționar ( non-removable ) rafturi ) staționare- Ele sunt elementele de susținere ale structurii dulapului, care împiedică deformarea diagonală a cadrului. Acestea sunt aproape întotdeauna fabricate din același material ca și corpul mobilierului.

Ce material ar trebui ales??

  • Lemn masiv . Cele mai nobile materiale Durabil, natural. Lemnul masiv este ideal dacă vă doriți un raft stabil Atunci când comandați o bibliotecă sau un dulap Boiserie Cu rafturi lungi și continue. Dezavantajele lemnului masiv sunt greutatea mare și prețul ridicat al produsului.

Rafturile din lemn masiv sunt, de obicei, realizate "pentru a se potrivi" cu cadrul dulapului.

Ce ascunde furnirul? În general, placarea este fie panouri pe bază de lemn – MDF, fie panouri de lemn masiv. Cu toate acestea, este posibil și metal+veneer. Aceste finisaje sunt oferite de producătorii de dulapuri și garderobe de calitate superioară.

În fotografie: Vetro Trasparente by Porro, design de Centro Ricerche Porro, Lissoni Piero.

  • Lemn masiv. Este, de asemenea, un material complet natural: o placă realizată din blocuri de lemn lipite unul de altul "cap la cap". Plăcile masive sunt acoperite cu un furnir decorativ care le face imposibil de distins de lemnul masiv. Avantajele sunt aceleași ca și în cazul lemnului masiv, dar la un preț mai mic sensibil mai mică.
  • Placa de tâmplărie . Alegerea celor pentru care greutatea redusă la raft este importantă. Un blockboard este un cadru din lemn de esență tare care este acoperit pe ambele părți cu o "haină" din lemn Placaj sau alt material. Indiferent de prezența/absența umpluturii, cântărește totuși mai puțin decât lemnul masiv. Iar finisajul arată la fel de bine. OSB poate rezista la sarcini mari și, prin urmare, este potrivit pentru obiecte grele aceleași cărți.
Citește mai mult  Punctul culminant al bucătăriilor moderne: un scaun

Este ușor de "identificat" rafturile în formă de fagure de miere datorită grosimii lor suplimentare. În caz contrar, pur și simplu nu ar putea susține greutatea obiectelor grele.

  • MDF / PLĂCI AGLOMERATE . Cele mai comune materiale pentru rafturi în mobilier de cabinet. Aceste plăci sunt realizate din lemn natural, măcinat aproape până la praf și comprimat. Liant pentru plăci aglomerate din rășină de formaldehidă. Principalul liant din MDF este lignina conținută în fibrele de lemn. Rășinile sintetice doar o completează.
Feriți-vă de formaldehide!
Atunci când selectați un raft de plăci aglomerate, vă rugăm să acordați atenție și sigilării marginilor. Cereți-i vânzătorului dumneavoastră o mostră. În cazul în care există cel puțin un raft "gol" Fața de capăt, nu-l cumpărați. Chiar și cele mai bune plăci aglomerate de cea mai bună calitate produc formaldehidă Substanțe toxice fugitive.

Placarea cu plăci aglomerate și MDF conferă materialelor inestetice un aspect nobil.

Rafturi retroiluminate. Rafturile din sticlă sunt adesea prevăzute cu iluminare integrată. Sursa de lumină este integrată în geamul de sticlă, iar alimentarea sa este complet independentă de poziția raftului – contactul este condus în canelurile în care este fixat raftul. Ca urmare, rafturile pot fi agățate din nou fără a fi nevoie să se treacă prin iluminat.

În imagine: Modelul S07 de Interluebke, design Kraeling Peter, Heide Rolf.

Rafturile din plăci aglomerate sunt întotdeauna acoperite cu ceva: furnir, folie, plastic etc. Iar MDF poate fi folosit atât placat, cât și vopsit. Există multe finisaje și culori diferite îl puteți alege întotdeauna pe cel care se potrivește cu corpul și fața dulapului.

Citește mai mult  13 modele diferite de mese de sufragerie și de lounge

Grosimea standard a rafturilor din plăci aglomerate și MDF este de 16-18 mm. Mai groasă decât un deget, dar se poate încovoia sub greutatea lucrurilor obișnuite! Pentru rafturile de greutate medie și mare, recomandăm o grosime a plăcii mai solidă ( și mai scumpă ) de 21-25 mm.

  • Sticlă. Dacă cumpărați rafturi de sticlă pentru dulapul dvs., cu siguranță nu veți regreta alegerea dvs. Ele au un aspect subțire și vizual ușor, dar sunt foarte durabile: un raft de sticlă cu grosimea de 8 mm poate suporta aceeași greutate ca un raft din MDF cu o grosime de două ori mai mare. Rafturile din sticlă sunt ușor de curățat, așa că sunt ideale pentru dulapurile de bucătărie și baie.
  • Metal. Plăcile de sticlă perforată din acest material sunt folosite pentru a crea rafturi în rafturi de design și dulapuri de pantofi.

Există o eleganță brutală a rafturilor metalice.

Dar, mai des, coșurile din sârmă metalică sunt folosite în interiorul dulapurilor. Ele sunt perfecte pentru depozitarea țesăturilor tricotate, lenjerie ( dulap ) articole de bucătărie și alimente.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: