Uși de garderobă și vestiare: tipuri

Care sunt avantajele sau dezavantajele ușilor batante, culisante și pliabile pentru un dulap?? De ce ar trebui ales un anumit model de ușă? Explorarea avantajelor și dezavantajelor diferitelor tipuri de uși.

Glisante, articulate sau pliabile? Care este mai bună?? Dacă nu vă puteți decide – comandați-le pe toate odată, ca în fotografie.

Stil diferit – construcție diferită a ușii. Designul ușilor de dulap din proiectele mele este influențat în primul rând de conceptul stilistic al apartamentului respectiv. Pentru interioarele provensale, aleg uși batante cu panouri, pictate manual cu elemente din lemn masiv. Interioarele minimaliste sunt pline de dulapuri cu uși glisante din sticlă mată.

Stil diferit – construcție diferită a ușii. Designul ușilor de dulap din proiectele mele este influențat în primul rând de conceptul stilistic al apartamentului. Pentru interioarele provensale, aleg uși batante cu panouri pictate manual și elemente din lemn masiv. Interioarele minimaliste sunt pline de dulapuri cu uși glisante din sticlă mată.

Ascundeți

Definiți

Uși, uși, clapete sau lamele? În cazul unei garderobe, este cam același lucru. Dar există anumite nuanțe. În cazul unui dulap, de exemplu, termenul "uși" este adesea folosit pentru a defini zona de dormit Abia dacă a fost folosit vreodată. Și este firesc – aceste uși de la podea la tavan nu sunt ceea ce se numește ușă! Ușile cu balamale ale unui dulap se numesc de obicei. O "pânză" – este termenul pentru panoul propriu-zis, care servește ca ușă- Fără mecanism de deschidere.

Uși batante pentru dulapuri

Pro:

 • Dulapurile cu aceste uși sunt disponibile în fiecare fabrică. Este ușor să găsiți un model în stilul și finisajul potrivit.
 • Dulapurile cu uși batante sunt mai ieftine decât oricare altele ( toate celelalte lucruri fiind egale, ). Totul pentru că mecanismul de deschidere este cât se poate de simplu.
 • Ușile de dulap cu balamale sunt durabile Din același motiv: balamalele pot fi folosite timp de o jumătate de secol, dar glisierele ușilor glisante ( durează aproximativ 7 ani, în funcție de material.
 • Balamalele pentru ușa batantă oferă o priveliște bună: cele mai multe dintre ele permit ca foaia ușii să se deschidă până la 130°.
 • Ușa se deschide în tăcere. Unsoarea previne scârțâielile care pot apărea în timp.
Citește mai mult  Alegeți un scaun gonflabil

Pe măsură ce rândurile celor care cred în tradiție nu se subțiază, dulapurile cu ușă cu balamale nu devin învechite și sunt oferite de toți producătorii.

Contra:

 • Fiecare producător are propriile standarde pentru lățimea foilor de ușă ( de exemplu, 45 și 60 cm ). De aceea, nu este întotdeauna posibil să se găsească "fața frumoasă" potrivită Sub cadru. Ca urmare, trebuie să cumpărați ușile și dulapul de la același producător.
 • Mânerele sunt necesare: foile de ușă batante cu o adâncitură pentru degete sunt rare. Se găsesc doar versiunile de vârf de gamă care se deschid cu un ( sistem push-up ). Ușa glisantă poate fi deschisă și de cadrul care susține panourile.
 • Ușile batante necesită spațiu pentru a se deschide. Ca urmare, niciun obiect nu poate fi plasat în apropiere.

Pentru a economisi spațiu, ușile cu balamale sunt uneori și pliabile ( așa cum se arată în fotografie ). Acesta reduce cel puțin la jumătate spațiul necesar în fața dulapului pentru deschiderea ușii.

Uși glisante pentru dulapuri

Pro:

 • Asemenea uși.. Cel mai "decorativ": Fronturile mari ale dulapurilor arată foarte bine.
 • Ușile utilizează eficient configurația camerei: alte piese de mobilier pot fi instalate aproape direct pe ea.
 • Ușile glisante sunt versatile: sunt utilizate în dulapuri gata de utilizare, modele încorporate, vestiare.
 • Fețele ușilor glisante sunt ținute în siguranță de două șine de rulare cu balamale în partea de sus și de jos. Spre deosebire de modelele pliabile, acestea nu se îndoaie sau "se clatină" la fel de mult ca modelele anterioare.

Unele uși glisante de garderobă se deschid ca o ușă de mini-furgonetă ( trageți și împingeți în lateral ).

Citește mai mult  7 întrebări despre repararea saltelei cu aer

Contra:

 • Costul ridicat al ușilor glisante, care include prețul patinelor și al mecanismului cu role.
 • Ușile glisante cu șine din oțel au o durată de viață scurtă ( aproximativ 7 ani ). Numai șine din aluminiu va dura un sfert de secol.
 • Niveluri crescute de zgomot la deschidere: rolele se deplasează pe patine, iar greutatea foii de ușă apasă pe "roata" inferioară
 • De obicei, mânerul unei uși glisante nu poate fi înlocuit- Trebuie să o folosiți pe cea specificată de producător.
 • Vizibilitate slabă pe rafturi: conținutul dulapului nu poate fi văzut în același timp. Fețele ușilor glisante alunecă și se suprapun una peste alta. Doar gama de top oferă soluții în care mai multe foi de ușă pot fi glisate într-o parte, cu economie de spațiu.
 • Adâncimea efectivă a dulapului este redusă atunci când se folosesc uși glisante: o mulțime de spațiu este ocupat de glisiere. De exemplu, un dulap cu "exterior" Cu o adâncime de 42 cm, doar aproximativ 35 cm "în interior" adâncime.

Ușile glisante de format mare sunt frumoase, dar foaia deschisă blochează accesul la cealaltă jumătate a dulapului.

Uși de dulap pliabile
( uși pliabile, uși acordeon )

Pro:

 • Ușile rabatabile pentru cărți pliabile transformă un dulap normal într-un dulap de tip walk-in: partea din față se pliază complet și întregul conținut al tuturor rafturilor poate fi văzut dintr-o privire.
 • Acestea sunt utile în dulapurile de colț și în dulapuri ca alternativă la ușile cu balamale duble.
 • De regulă, foile de ușă acordeon pliabilă sunt mai mici decât cele pentru ușile glisante sau ușile cu balamale sunt considerabil mai înguste. În consecință, sunt ușoare, astfel încât chiar și un copil le poate folosi.
 • La montarea ușilor pliabile se folosesc doar ghidajele superioare, astfel încât integritatea pardoselii să nu fie compromisă.
 • Mecanismele ușilor pliabile sunt construite în așa fel încât este nevoie de puțin spațiu pentru deschidere ( spre deosebire de modelele cu ușă batantă ).
Citește mai mult  Opoziție la modă

Ușile din sticlă, adesea folosite în casele mari pentru dulapurile de tip walk-in, vă permit să vedeți ce aveți nevoie în drum spre zona de depozitare.

Contra:

 • În absența ghidajelor inferioare, ușile pliabile ale dulapului sunt instabile ( țesătura "rătăcește" ).
 • În cazul plafoanelor suspendate/pe sub podea, ușile pliabile.. nu este cea mai bună opțiune. Pentru a monta șina superioară, aveți nevoie de suporturi de perete costisitoare.
 • Spre deosebire de ușile glisante, cele pliabile ( marginea de deschidere spre față ) necesită un anumit spațiu pentru a se deschide, oricât de mic.
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: