12 blaturi de bucătărie – materiale

Ce materiale sunt folosite de producătorii de mobilier de bucătărie pentru a face blaturile de masă?? Ce este mai bine – piatră, compozit sau sticlă călită?

Frumusețe și durabilitate

Blaturile de lucru din bucătărie sunt supuse la o mulțime de uzură – Tăiem carnea pe ele, tăiem fructe și legume sau, din greșeală, punem o tigaie sau o oală fierbinte pe blatul de lucru fără să punem o placă sub ea. Firește, cu o astfel de sarcină intensă, nu puteți evita astfel de incidente precum zgârieturi, chipsuri, pete întunecate.

Dacă vă uzați blaturile de lucru în timpul gătitului, alegeți blaturi de lucru din materiale rezistente. Piatra naturală este deosebit de rezistentă marmură, granit, porfir.

O alternativă la piatra naturală sunt materialele artificiale special create, cum ar fi cuarțul compozit, care include cuarț real, coloranți minerali și rășini polimerice.

Blaturi de lucru din piatră cu o suprafață texturată sau blaturi compozite, decorate cu firimituri de sticlă și cristale cu efect de oglindă, arată foarte frumos. Și sunt destul de scumpe. Căutați să economisiți bani Alegeți blaturi din oțel inoxidabil, acestea sunt la fel de durabile și rezistente la uzură.

Blaturi elegante realizate din sticlă colorată și călită. Acestea pot avea finisaje lucioase sau mate și pot fi echipate opțional cu decupaje pentru chiuvetă și plită.

Lemn, plastic, plăci aglomerate și MDF sunt materiale care sunt mai puțin rezistente la impactul mecanic extern. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a face blaturi de bucătărie. De exemplu, panourile realizate din laminat cu o suprafață texturată arată și se simt exact ca piatra naturală.

Citește mai mult  Cum să distingi o bucătărie la modă de una doar scumpă: 10 semne

Blatul de lucru din lemn cu finisaj special din ulei ecologic va completa aspectul seturilor de bucătărie în stil clasic. Astfel de mese trebuie folosite cu grijă, având întotdeauna la îndemână o placă de tăiere.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: