Blaturi de lucru din piatră artificială

Ce este piatra artificială? Cum să comparați diferite tipuri de piatră artificială cu alte materiale populare de blat.

Materiale pentru blatul de lucru

Planurile de lucru sunt cunoscute sub denumirea tehnică de blaturi. «Tops" plăci aglomerate, lemn, piatră naturală și artificială, chiar și metal și sticlă. Care sunt caracteristicile speciale ale blaturilor de lucru realizate din diferite materiale?

 • Plăci aglomerate. ( E1 ) pentru blaturile de lucru se utilizează plăci aglomerate de înaltă calitate și tehnologia postforming. Plăcile din fibre sunt acoperite cu un ( 0,7-0,8 mm ) laminat de înaltă presiune ( de obicei cunoscut sub numele de laminat ). De fapt, foaia este înfășurată în laminat, cu marginile din față și, uneori, cele din spate. Blaturile variază în grosime de la 28 mm la 38 mm și sunt tratate cu protecție împotriva umflăturilor. Sigilați cusăturile și marginile în timpul instalării. Plăcile aglomerate laminate sunt disponibile în diferite culori, piatră, lemn sau imprimeuri. Este cel mai popular material pentru blaturile de lucru din prezent ( nu în ultimul rând datorită costului său scăzut ).

În imagine: panouri HPL Opera Fantastico de Ligron.

 • Lemn natural. Pentru blaturile de lucru, folosim plăci prefabricate de la lamele lipite din lemn de esență tare. Deasupra se aplică un ulei hidrofug. Vârfurile sunt robuste și atractive, dar degradarea cauzată de umiditate rămâne. Pentru a compensa consecințele și pentru a menține geometria formei, se utilizează o instalație plutitoare.
 • Piatră naturală. costisitoare: instalarea necesită multă muncă și poate costa până la 30% din prețul blatului în sine. Blaturile sunt realizate din plăci de piatră ( "plăci" ) 2-4 cm grosime, de obicei granit sau bazalt, mai rar Marmură ( ele absorb umezeala și pătează ). Piesele de masă din piatră sunt frumoase, dar necesită o manipulare atentă.
 • Piatră artificială. Un blat de lucru din piatră artificială are multe avantaje în comparație cu alte materiale. Aceste avantaje sunt determinate de procesul de fabricație a pietrei artificiale. Se mai numește și compozit și este disponibil în două tipuri: aglomerat și piatră acrilică.
Citește mai mult  26 de modele de birouri și secretari

Tipuri de piatră artificială

Aglomerate. Pentru a le obține, fărâme de marmură, cuarț sau granit sunt legate cu rășină poliesterică ( 95% din compozit și 5% din rășină și pigment ). Materialul poate fi variat în culori și simulează în mod realist piatra naturală, iar aproape orice design superficial este posibil: modele de țesături, piele de crocodil etc. Iar rezistența, de exemplu, a aglomerației de cuarț este a doua după cea a diamantului. Costă de la 15 mii de Leu pe metru curent, iar acesta este doar prețul materialului.

 • Blat de lucru StoneTwelve Rosa kopo de la Ligron.
 • Blat de lucru 328 – Aria decor Granicoat.
 • Blat Quarzelan Alvero de Ligron.
 • Blatul 322 – Isabella, 323 – Starry Night decor Granicoat.

Piatră acrilică. ( 60-70% ) se bazează pe hidroxid de aluminiu Substanță care intră în compoziția argilei albe folosite la fabricarea porțelanului. Element de legătură rășină acrilică. O bucată de piatră acrilică ( fiecare cu o grosime de 12,7 mm ) lipită pe plăci aglomerate solide și prevăzută cu un blat. Diferitele elemente ale blatului de lucru pot fi asamblate fără cusături; rezultatul este igienic și de lungă durată. Piatra acrilică vine în toate tipurile de culori și imită unele tipuri de piatră ( granit, cuarț, gresie ). Este maleabil și poate fi modelat în orice formă. Prețul pentru un blat acrilic cu o margine începe de la 13 mii de Leu pe metru curent.

Avantajele de piatră artificială

Adâncimea standard a seturilor de bucătărie este de 60 cm. Este mai bine să faceți blatul de lucru cu câțiva centimetri mai mare ( 62-65 cm ) pentru că marginea din față iese în afară, evitați să loviți ușa cu genunchii sau să vă loviți de sub dulapuri.

Citește mai mult  Ce este la modă: bucătării transformatoare

În fotografie: blatul de lucru 1015 Chestnut de Granicoat.

 • Rezistența la apă. Blatul de lucru din piatră artificială este o suprafață solidă, fără pori, care nu absoarbe umezeala, mirosurile sau murdăria. Un blat laminat realizat din plăci aglomerate are un strat subțire de plastic, astfel încât, în timp, se poate produce pătrunderea apei. Blaturile din lemn nu sunt imune la pătrunderea apei. Piatra naturală, în special marmura, nu este, de asemenea, foarte iubitoare de apă pe suprafața sa.
 • Durabil. Puteți felia și fileta carnea pe un blat de lucru cu fulgi de cuarț. Piatra acrilică rezistă, de asemenea, la impact, dar este susceptibilă la zgârieturi ( dar acestea pot fi șlefuite și lustruite ). Cu toate acestea, piatra naturală nu este sensibilă la zgârieturi, dar dacă se scapă un obiect greu, poate provoca fisuri sau chiar ruperea suprafeței, în special a marmurei. Piatra este inutilă pentru a repara. Zgârieturile pot apărea și pe plăcile aglomerate laminate. Lemnul este un softy absolut în ceea ce privește durabilitatea.
 • Rezistența la căldură. Piatra naturală și blaturile de lucru din cuarț pot rezista la temperaturi de până la 280° C Nu trebuie să vă faceți griji unde să puneți tigaia fierbinte. Piatră acrilică și plăci aglomerate laminate rezistă până la 180°, Așa că cel mai bine este să nu le testați rezistența la căldură. Evitați contactul cu suprafețele fierbinți dacă alegeți un blat de lucru din lemn.
 • Posibilități de vopsire. Piatra artificială oferă numeroase posibilități de design, o gamă largă de culori și rezistență a culorilor. Luați în considerare caracteristicile de cuarț și piatră acrilică, puteți crea un interior frumos și original.
 • ușor de întreținut, igienic. Blaturi din piatră artificială cea mai modestă. Pur și simplu ștergeți cu o cârpă umedă și, dacă este necesar, cu detergent. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la petele de vin, cafea sau oțet. Piatra artificială nu poate absorbi murdăria, bacteriile sau mucegaiul.
Citește mai mult  Cadre de bucătărie: materiale și modele

O comparație a materialelor de blat de lucru

Piatră naturală Plăci aglomerate laminate Piatră acrilică Aglomerat
Rezistent la zgârieturi Satisfăcător Satisfăcător Săracul Excelent
Rezistent la murdărie Satisfăcător Excelent Perfect Excelent
Rezistență la fisuri și cioburi Satisfăcător Excelent Perfect Perfect
Rezistent la flăcări și temperaturi ridicate Perfect Satisfăcător Nu e prea rău Satisfăcător
Rezistența la substanțe chimice Satisfăcător Satisfăcător Excelent Perfect
Etanșă la apă Satisfăcător Satisfăcător Excelent Excelent
Rezistența la impact Săracul Satisfăcător Satisfăcător Excelent
Rezistența culorii Săracul Excelent Excelent Perfect

Alegerea bucătăriei dvs

Bucătărie Senta sonnengelb / Edda Asteiche Natur de Sachsenkuechen Malaga Panna din colecția Malaga de la Stosa Bucătărie ALNOINOX GOLD din colecția Alnoinox
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: