Ce este în vogă: bucătării

O bucătărie monobloc care ocupă doar câțiva metri pătrați și care include tot ce ai nevoie în bucătărie. Poate fi instalat la birou, în apartament sau la țară.

Pentru birou sau acasă

Ce este o chicinetă?? Imaginați-vă un dulap cu două lățimi care poate conține doar strictul necesar pentru bucătărie.

Economisirea spațiului, construcția bine gândită și plasarea echipamentelor încorporate sunt principalele avantaje ale unei bucătării monobloc.

De asemenea, există unele bucătării destul de mici Acestea includ doar strictul necesar: o chiuvetă cu un robinet mixer, o plită cu două focuri, un frigider în miniatură și un mic blat de lucru. Aceste bucătării ocupă aproximativ un metru pătrat.

Aparatele mai avansate din punct de vedere tehnologic sunt, de asemenea, cele mai populare. Amprenta lor este puțin mai mare aproximativ doi metri pătrați. De obicei, acestea sunt completate de o strecurătoare, un sertar integrat pentru tacâmuri și un cuptor cu microunde.

Chicinetele sunt destul de des oferite de producătorii de mobilier de birou.

În imagine: Bucătărie din fabrica Forema.

Unde să îl plasați? Alegerea modelului depinde de locul în care va fi instalat. chicinetele sunt adesea amplasate lângă un perete sau într-o nișă built-in. Prima unitate este asemănătoare unui dulap de birou sau unui dulap cu uși. În cel de-al doilea, o ușă glisantă sau un oblon rulant «umplutură Acestea sunt ascunse în spatele unei fațade decorative, la fel ca un dulap sau un frigider încorporat normal. Unele bucătării au o singură ușă cu ecran sau un oblon rulant.

Citește mai mult  10 întrebări frecvente care apar atunci când cumpărați o bucătărie

Cele mai mici bucătării monobloc au o amprentă modestă, dar sunt suficient de mari pentru un colegiu sau pentru garderoba unui burlac. Chicinetele sunt mai mari și mai bine echipate. Multe modele oferă o gamă de opțiuni de aparate integrate.

Le veți găsi chiar și în colecțiile clasice de bucătării realizate din lemn masiv.

În imagine: Bucătărie 250 de Maggi Massimo.

Materiale. Bucătăriile mini ar trebui să fie de preferință din plăci MDF laminate sau lăcuite, cu un blat de lucru din piatră artificială sau metal. Acestea sunt mai durabile decât versiunile mai ieftine din plăci aglomerate. Alegerea culorilor și a materialelor este, de obicei, foarte largă, ceea ce face ca bucătăria să fie ușor de integrat în orice interior. De exemplu, dacă vă uitați la fotografiile de chicinetă de birou în stil high-tech, veți observa predominanța modelelor cu uși gri sau metalice, în fotografia de chicinetă clasică predomină seturile, finisate cu furnir sau realizate din lemn masiv. Iar spațiile ultramoderne pot arăta foarte bine cu culori îndrăznețe, saturate.

Principalul avantaj al acestor seturi, pe lângă dimensiunea lor compactă, este faptul că sunt extrem de economice din punct de vedere al spațiului Proiectare și amplasare inteligentă a echipamentelor încorporate. Căutați seturi prefabricate dacă doriți să vă construiți unul singur. Această opțiune poate fi considerabil mai ieftină decât un model prefabricat, dar necesită mai mult timp și efort pentru a fi construită și instalată.

Nu trebuie să cumpărați o bucătărie cu o singură cutie pentru un spațiu mic. O bucătărie mică poate fi asamblată din unități prefabricate cu o configurație similară.

Citește mai mult  Igor Peterson despre arta de a trăi în bucătărie

Bucătării mini de la designer

Ergonomie și mobilitate. Nu vă gândiți că o chicinetă este potrivită doar pentru birouri înghesuite și apartamente mici. Ideea "totul în dulap" este utilizat în mod activ de către designerii europeni pentru a crea bucătării de nivel înalt. Mini-cucinele de design de la cei mai importanți producători de bucătării sunt caracterizate de o ergonomie îmbunătățită, compactitate și o formă neobișnuită: în loc de dulapuri suspendate pe perete și montate pe podea insulă cu un singur cilindru. Cum ar fi bucătăria Circle Kitchen de la firma germană CC-Concepts. Modelul este un cilindru rotativ înalt, cu un diametru de aproximativ 1,5 m. Are tot ceea ce vă așteptați de la o bucătărie: de la aparate mici și dulapuri până la o mașină de spălat vase.

Bucătăriile inovatoare, de design, din vârful de gamă sunt create și achiziționate mai degrabă din "dragoste pentru artă" decât din pură necesitate. Acestea oferă o funcționalitate maximă într-o formă extrem de compactă.

  • Bucătărie Circle de CC-Concepts.
  • Bucătărie Circle de CC-Concepts.
  • Bucătăria The Circle de CC Concepts.
  • Bucătărie Circle de CC-Concepts.

O altă opțiune Minikitchen de la compania italiană Boffi, creată în 1966 de celebrul designer Joe Colombo. Compania și-a reproiectat recent bucătăria în conformitate cu tehnologia modernă. Întreaga construcție arată ca o noptieră de dimensiuni medii, dar este echipată cu tot ce ai putea avea nevoie.

Un model proiectat în 1966 de Joe Colombo cu umpluturi ultramoderne.

  • Bucătăria Minichen de la fabrica Boffi
  • Minikitchen de Boffi
  • Bucătăria Minicenten de la fabrica Boffi
  • Minikitchen de la fabrica Boffi

Bucătărie Minikitchen de la fabrica Boffi.

Insula de bucătărie La Cucina 01 by Cantori, dotată cu chiuvetă, mixer pivotant, plită și hotă extractoare. Secțiunea inferioară ascunde cuptorul și frigiderul în spatele unei uși. Există un bar pentru micul dejun în partea din spate a modulului.

Citește mai mult  9 motive pentru a alege un blat de lucru din gresie porțelanată

Bucătăria, camera de zi și biroul sunt toate zone de aplicare a bucătăriei monobloc cu insulă.

Există, de asemenea, versiuni care se pot "rostogoli" de la o parte la alta a camerei, ceea ce înseamnă că sunt complet independente de alimentarea cu apă.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: